5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportOficialii Craiovei au dat „tunuri“ în ultima zi de transferuri

Oficialii Craiovei au dat „tunuri“ în ultima zi de transferuri

Reproșurile primite pe rețelele de socializare referitor la campania săracă de transferuri au avut efect asupra conducătorilor Universității Craiova, care au surprins ieri, în ultima zi de mercato.
Veștile bune au apărut după prânz, când patronul grupării din Bănie, Mihai Rotaru, a bătut palma cu internaționalul portughez Andre Bernardes Santos, un mijlocaș de 28 de ani și 1,78 metri, care a evoluat ultima dată la Arouca. Lusitanul este un fotbalist format de Lourinhanense și Sporting Lisabona, care nu s-a remarcat însă prin numărul de goluri marcate la echipele pe la care a trecut, ci prin eficiența din faza defensivă. În cariera de senior, Santos a jucat la Sporting (2008-2013, 37 meciuri – două goluri), Fátima (împrumut 2008-2009, 16 meciuri – două goluri), Uniăo Leiria (împrumut 2009-2010, 39 de jocuri – nici un gol), Deportivo La Coruña (împrumut 2012–2013, 13 meciuri – nici un gol), Vitória Guimarăes (2013-2014, 25 de meciuri – nici un gol), Balikesirspor (2014-2015, 11 meciuri – un gol), Metz (2015-2016, 28 meciuri – un gol), Arouca (2016, 45 de meciuri – un gol). Are 15 prezențe și un gol marcat la naționala de tineret a Portugaliei (2009-2010) și două convocări la prima reprezentativă, fără nici o reușită.


Site-ul transfermarckt.com îl evaluează pe Andre Bernardes Santos la 600.000 de euro.

Gardoș, marea surpriză

Spre seară, fanii Științei au fost uluiți, după ce oficialii Universității Craiova au reușit împrumutul fundașului central Florin Gardoș, de la Southampton. Jucătorul român de 29 de ani și 1.94 metri a fost vândut de FCSB la Southampton în vara lui 2014 cu 6,8 milioane de euro, dar de atunci acesta a avut parte de multe accidentări. Vara trecută Gardoş a fost la un pas de CFR Cluj, dar englezii au tărăgănat tratativele prea mult şi ardelenii s-au reorientat spre Boli.


Florin Gardoş a fost prezentat de club aseară, pe site-ul oficial.

A fost un început de an stresant, cu discuții telefonice interminabile și mulți nervi, dar în final am ales să merg acolo unde am fost dorit cel mai mult. Așa că, atâta timp cât pasul este spre teren, nu poate fi un pas înapoi. Și atâta timp cât atmosfera e ca-n Anglia, te simți fotbalist. Liga 1, m-am întors! Universitatea Craiova, bine te-am găsit“, a comentat Florin Gardoș.

 

L-au ratat pe Felgueiras

 

Pe lângă Santos și Gardoș, Universitatea Craiova l-a dorit și pe portarul portughez Mario Felgueiras, care a acceptat propunerea oltenilor, însă clubul la care este legitimat, Pacos de Ferreira, s-a opus împrumutului în Bănie.


„Au fost niște discuții în ultimile zile, dar, din păcate, nu am ajuns la un acord. Clubul meu nu m-a lasat să plec. Mai rămân cel puțin până în vară aici. În ultimele luni situația mea s-a schimbat puțin, dar acum așa cum v-am spus, eu mai am trei ani de contract. Trebuie să le arăt respect, pentru că ei au crezut în mine când nimeni nu a crezut și trebuie să rămân să-mi ajut echipa, pentru că trecem printr-o perioadă mai delicată. Mi-aș dori să vin la Craiova, dar vedem din vară ce se întâmpla“, a spus Felgueiras pe telekomsport.ro.
Până acum, Universitatea Craiova a mai realizat două transferuri, în speță mijlocașul Ovidiu Bic, de la Gaz Metan Mediaș, și Dominik Glavina, lider de contract.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS