8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJO 2018 - Curling: Rusul Alexander Krushelnitsky, depistat pozitiv

JO 2018 – Curling: Rusul Alexander Krushelnitsky, depistat pozitiv

Sportivul rus Alexander Krushelnitsky, medaliat cu bronz în concursul de curling la dublu mixt în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang, a fost depistat pozitiv cu ocazia unui control antidoping, a anunțat azi Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS), sesizat în acest caz, potrivit AFP, citează Hotnews.
Rezultatul probei B a confirmat că sportivul Alexander Krushelnitsky, care face parte din echipa Atleților olimpici ai Rusiei, a încalcat regulamentul antidoping. Alături de soția sa, Anastasia Bryzgalova, Alexander Krushelnitsky a câștigat medalia de bronz la proba de dublu mixt a concursului de curling, ce s-a desfășurat în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă 2018 de la PyeongChang.
Tribunalul de Arbitraj pentru Sport nu a dezvăluit produsul interzis cu care a fost depistat Krushelnitsky, însă o sursă apropiată de acest caz, contactată de AFP, a precizat ca este vorba de meldonium.
TAS este însărcinat cu dictarea sancțiunilor pentru infracțiunile comise în timpul Jocurilor Olimpice. Instanța sportivă, al carei sediu obișnuit este la Lausanne (Elveția), activează chiar la PyeongChang în perioada desfășurării Jocurilor Olimpice.
Sportivul rus risca o suspendare, precum și retragerea medaliei câștigate alături de soția sa. În aceste condiții, CIO urmează sa reanalizeze eșantioanele recoltate concurenților din Norvegia, clasați pe locul al patrulea, în vederea redistribuirii medaliei de bronz.
Acest caz de dopaj reprezintă o nouă lovitură dură pentru Rusia, arătată cu degetul de peste doi ani, în urma dezvăluirilor raportului McLaren legate de dopajul instituționalizat derulat în această țară în perioada Jocurilor Olimpice de la Soci (2014).
Descoperirea sistemului instituționalizat de dopaj a dus la excluderea Rusiei de la JO 2018, însă CIO a acceptat ca unii dintre sportivii ruși să poata concura la PyeongChang sub drapel neutru, după ce dosarele acestora au fost atent studiate de către o comisie de specialiști, pentru a stabili daca acestia sunt „curați”.
În final, 168 de invitații au fost atribuite acestor sportivi, care concurează în Coreea de Sud sub denumirea oficiala de „Sportivii olimpici din Rusia” (OAR) și care au defilat la ceremonia de deschidere sub drapel neutru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS