6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDumitru Barbu a revenit la „GP“ Craiova

Dumitru Barbu a revenit la „GP“ Craiova

Dumitru Barbu (dreapta) a dat mâna cu Paul Răducan şi a preluat grupa de 2004 de la „GP“ (Foto: Alexandru Vîrtosu)

După rezultatele remarcabile înregistrate din postura de director tehnic al Centrului de Copii și Juniori al Universității Craiova, Dumitru Barbu a simțit nevoia de o scurtă pauză din antrenorat. Aceasta a luat sfârșit în mod oficial joi, când profesorul conferențiar universitar și doctor în educație fizică și sport a revenit la Academia „Gică Popescu“, unde a dorit să preia o grupă-problemă, în speță echipa de juniori născuți în anul 2004, care nu numără prea mulți jucători. Obiectivul? Crearea unei formații puternice, care să atace titlul național în maximum doi ani.
„În 2014 am plecat de la Academie și mă bucur că revin. Mi-era dor să antrenez! Am pus mult suflet aici, la Academie, și lucrurile realizate în trecut nu se uită prea ușor și de aceea am acceptat pe loc propunerea managerului Paul Răducan. Sper să fie de bun augur și să facem lucruri bune împreună“, a declarat Dumitru Barbu, antrenor cu licența A UEFA și membru în corpul de metodiști al FRF.
„Preiau o grupă de copii născuți în anul 2004 cam incompletă, dar îmi plac provocările. Trebuie să recunoaștem că este o echipă care pleacă aproape de la zero, însă, dacă dorim să realizăm o construcție așa cum trebuie aici la Academie, este nevoie și de această formație. Am discutat cu Paul Răducan și am stabilit ca să o construim în liniște, adică până când acești puști vor accede în campionatul juniorilor B la nivel național. Sunt sigur că într-un an și jumătate o să aliniem o formație puternică, astfel încât să ne luptăm pentru titlul național, așa cum am mai făcut-o și cu alte grupe din trecut“, a spus tehnicianul craiovean, pentru GdS.
Dumitru Barbu a reamintit și de parteneriatul semnat în vară de Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova, unde este profesor, și Academia „Gică Popescu“ și astfel unele antrenamente vor avea un „iz“ universitar: „În urmă cu numai o jumătate de an am încheiat un parteneriat cu Academia «Gică Popescu», iar în acest moment devine mult mai puternic. Studenții de la FEFS vor avea altă deschidere prin prezența mea aici și vă spun cu certitudine că după mine vor mai veni și alți profesori ai FEFS să întregească rândurile Academiei“.

Paul Răducan: Știu că se va lucra numai metodic și nu după ureche

La rândul său, Paul Răducan, managerul Academiei „Gică Popescu“, a fost bucuros pentru revenirea lui Dumitru Barbu și a punctat că are certitudinea că rezultatele grupei de copii născuți în 2004 se vor vedea începând cu sezonul următor.
„Mă bucur mult pentru reîntregirea «familiei». Mitică Barbu este un om de valoare și un antrenor de mare calitate. El a mai activat aici vreo șapte opt ani și știe filosofia Academiei, deci nu are nevoie de acomodare. A avut rezultate remarcabile atunci, a propulsat mulți jucători în Liga I și asta este oglinda unui antrenor de la copii și juniori. Așteptările sunt mari și acum, pentru că este un antrenor foarte pregătit și, foarte important, el vine cu inima deschisă. Este hotărât să formeze o grupă puternică la 2004, iar pe mine nu poate decât să mă bucure acest lucru. Știu că se va lucra numai metodic și nu după ureche și sunt convins că vom avea rezultate bune. Grupa de 2004 are câțiva jucători, dar trebuie completată cu tineri talentați și apoi să începem să ne pregătim pentru următorul an competițional de juniori C“, a subliniat Paul Răducan, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS