13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPascu: Cu Steaua am clacat psihic, acolo s-a făcut diferența

Pascu: Cu Steaua am clacat psihic, acolo s-a făcut diferența

După cinci victorii consecutive, voleibaliștii de la SCM-U Craiova au suferit sâmbătă primul eșec în 2018. Oltenii au fost depășiți, pe teren propriu, de liderul campionatului, Steaua CSM București, cu scorul de 3-1 (21-25, 27-25, 26-24, 25-22). După acest rezultat, distanța dintre steliști, care au o singură înfrângere în acest sezon, și craioveni, aflați pe locul șase după 19 etape disputate, este de 20 de puncte.
Antrenorul vicecampioanei, Dan Pascu, a mărturisit la finalul partidei din Polivalentă că speră la două puncte sau chiar o victorie în confruntarea cu Steaua și consideră că diferența s-a făcut în planul psihic. „Eu credeam că în acest meci vom lua cel puțin două puncte. Eram încrezători, lucrurile decurseseră bine în pregătirea acestui meci. Am făcut tot ce am putut în această partidă, dar am clatat psihic și acolo s-a văzut diferența. Nu am avut suficientă încredere în noi. Dacă eram mai optimiști și mai încrezători în forțele noastre cred că puteam scoate mai mult, pentru că lucrul ăsta s-a văzut în mingile ușoare, greșeli neprovocate, unde am greșit extraordinar de mult“, a spus Pascu.


I-au anihilat pe Cherbeleață și Nemeth, dar degeaba

Antrenorul Craiovei și totodată selecționerul României a adăugat că, deși elevii săi au scos din joc doi voleibaliști importanți din echipa Steaua, Cherbeleață și Nemeth, tehnicianul oaspeților, Bogdan Tănase, a găsit altă soluție, care s-a dovedit a fi câștigătoare. „Cheia meciului a fost în setul al doilea. Am început foarte rău, după care am venit lângă adversar, am avut șansa să câștigăm, dar nu am știut să gestionăm bine finalul de set. Am făcut greșeli copilărești și s-a rupt totul. Una peste alta, trebuie să spun că, cel puțin în primele trei seturi, nu am făcut un joc rău, după care ne-am pierdut încrederea și am pierdut setul patru destul de clar. Noi ca tactică ne-am propus să-l scoatem din joc pe Cherbeleață și pe Nemeth, care erau jucătorii lor de bază. Am reușit acest lucru, antrenorul de la Steaua a schimbat jucătorii respectivi cu alți doi care și-au făcut datoria mult mai bine și acolo s-a produs ruptura“.

 

Tănase: Întotdeauna am avut meciuri tari la Craiova

La rândul său, antrenorul liderului a spus că nu se crede deja campion, pentru că mai este mult până la finalul sezonului. Bogdan Tănase a adăugat că mereu Steaua a avut parte de meciuri grele în Bănie. „Știam că ne așteaptă un meci greu aici, pentru că întotdeauna meciurile de la Craiova sunt tari, e și sala. Valoarea jucătorilor de la Craiova este una bună. Cu siguranță că ne mai poate opri cineva în drumul spre titlu. Sunt cei din spatele nostru, mai sunt multe meciuri, campionatul se joacă până la final“, a explicat Tănase.

Tânărul Călin, încurajat de colegi

După ce Răzvan Olteanu s-a accidentat la un antrenament din timpul săptămânii, suferind o entorsă, antrenorul l-a aruncat în luptă și pe tânărul Robert Călin.
Acesta a fost încurajat de colegii săi mai experimentați. „A fost un meci foarte greu. Am încercat să facem cât mai mult. Îmi pare rău că nu am putut să îmi ajut echipa. Colegii au fost mereu lângă mine, m-au ajutat să trec peste trac, peste frică. Sper să ajung cât mai sus și încerc să trag de mine cât mai mult“, a spus Călin. „Olteanu e cel mai bun centru al nostru. Cu el în teren, alta era soarta meciului. Am încercat și cu Călin, care are doar 17 ani. Am tot respectul pentru el și cred că azi s-a achitat de datorie în teren“, a încheiat Pascu.

Miercuri este etapă intermediară, iar Craiova are meci ușor, pe terenul nou-promovatei UV Timișoara, apoi Bogdan Ene și colegii săi vor avea parte de alt derbi, acasă, cu Arcada Galați.
În Divizia A2, seria vest, voleibalistele de la SCM-U Craiova au fost învinse, în deplasare, de FC Argeș Pitești, cu scorul de 3-0 (25-20, 25-19, 25-19). În etapa a 14-a, ultima din retur, elevele lui Lucian Zlotea vor juca acasă cu CSM Sibiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS