13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis (m): Marius Copil joacă azi pentru trofeu la Sofia. Meciul carierei pentru arădean.

Tenis (m): Marius Copil joacă azi pentru trofeu la Sofia. Meciul carierei pentru arădean.

Tenismenul român Marius Copil va disputa astăzi prima sa finală ATP din carieră, la Sofia (Bulgaria). Jucătorul arădean în va înfrunta în finală pe Mirza Basic, jucător sosit din calificări, de la ora 17.00 (DigiSport 2). Sportivul din Bosnia – Herţegovina a trecut în semifinale de Stan Wawrinka, scor 7-6(6), 6-4.
Copil nu a pierdut niciun set la această competiție, cu premii totale de 500.000 de euro. L-a învins în primul tur pe Robin Haase (numărul 42 ATP), apoi pe Blaz Kavcic (111 ATP). În sferturi, Copil a trecut de luxemburghezul Gilles Muller (42 ATP), ajuns anul trecut până în sferturile de finală de la Wimbledon. În semifinale, Copil l-a eliminat pe Jozef Kovalik (187 ATP). Principala armă a lui Marius Copil în meciurile de la Sofia a fost serviciul.
„Mi-am exersat serviciul, procentajul la serviciu. De asemenea, am avut două meciuri în Cupa Davis, pe care le-am câştigat destul de uşor. Ştiam că servesc bine, dar acum că am lucrat mai mult, mă face să mă simt mai bine”, a spus Marius Copil.
Marius Copil l-a mai întâlnit de trei ori pe adversarul din finala de la Sofia. Basic îl conduce cu 2-1 la meciurile directe şi se află, de asemenea, în prima finală ATP a carierei.
Copil este primul român care accede în ultimul act al unei competiţii profesioniste de simplu, după aproape şapte ani.

În mai 2011, Victor Hănescu pierdea la Nicolas Almagro, scor 7-6 (5), 3-6, 3-6, în finala de la Nisa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS