14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f): SCM Craiova a câștigat derbiul Olteniei cu Vâlcea și a trecut pe locul doi

Handbal (f): SCM Craiova a câștigat derbiul Olteniei cu Vâlcea și a trecut pe locul doi

Cristina Zamfir Florianu (la minge) şi colegele sale au câştigat derbiul cu Vâlcea şi au urcat pe locul doi în România (foto: Claudiu Tudor)
Cristina Zamfir Florianu (la minge) şi colegele sale au câştigat derbiul cu Vâlcea şi au urcat pe locul doi în România (foto: Claudiu Tudor)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a câștigat aseară, cu scorul de 25-22,  derbiul Olteniei cu HCM Vâlcea, disputat la Craiova, în cadrul etapei a 15-a din Liga Florilor.

La partidă au asistat aproape 4.000 de spectatori, printre care şi aproximativ 100 de suporteri ai formaţiei oaspete.

 

După acest rezultat, Craiova a egalat la puncte Vâlcea, dar a trecut pe locul doi, grație golaverajului mai bun. Vâlcea a coborât pe locul trei.

Bogdan Burcea –  antrenor SCM Craiova: A fost un meci încrâncenat, nimic spectaculos. Vreo 40 de minute am dominat, din punct de vedere al apărărilor, dar am avut din nou de suferit la jocul ofensiv. Oboseala se vede, dar la modul de exprimare fetele fac efort, aleargă, dar soluţiile pe care le aleg nu sunt întotdeauna cele mai fericite. De aici ne dăm seama de starea în care se află. Important este rezultatul. Felicit şi Vâlcea. Mă bucur că suporterii au venit iar în număr mare.

Cristina Florica –  jucătoare HCM Vâlcea: Ne doream foarte mult să câştigăm această partidă, dar diferenţa s-a făcut la greşeli, cine a făcut cele mai puţine a câştigat. Noi am avut mai multe pase date la intercepţie şi ne-a costat. Am avut un joc slab. Trebuie să ne adunăm, pentru că urmează un meci destul de important pentru noi.

Valentina Ardean Elisei  – jucătoare SCM Craiova: A fost un meci echilibrat şi mă bucur că am luptat până în ultimul minut, nu am cedat. Am fost o echipă unită.

Ionel Gheorghe –  antrenor secund HCM Vâlcea: Putem spune că a fost un derbi al Olteniei, dar nu pentru locul doi. Campionatul este lung, încă se joacă. Nu comentez arbitrajul, ci vorbesc despre echipa noastră. Într-o jumătate de an, chiar dacă s-a schimbat toată echipa, mai trebuie lucrat la relaţiile între jucătoare. Din dorinţa de a face prea mult, au greşit. Poarta Craiovei, cu Dumanska, a fost mai bună ca a noastră, de data asta.

SCM CRAIOVA – HCM RM. VÂLCEA 25-22 (13-6)

CRAIOVA: Dumanska, Stanciu, Lung – Florianu 7, Pricopi 3, Țicu 3, Nikolic 3, Elisei 3, Klikovac 2, Trifunovic 2, Vizitiu 1, Popescu 1, Șelaru, Rădoi.

VÂLCEA: Blazek, Razum, Ciucă – Florica 8, Glibko 5, Lopez 4, Adespii 2, Gavrilă 1, Vukcevic 1, Vasilevskaya 1, Krnic, Băcăoanu, Fernandez, Ines.

Liga Florilor

Rezultatele înregistrate în etapa a 15-a: CSM Roman – CSM București 25-29, CSM Bistrița – Dunărea Brăila 23-23, AHCM Slobozia – CSU Danubius Galați 22-21, ASC Corona Brașov – CSM Slatina 27-30, Rapid USL București – U Cluj 28-27, Măgura Cisnădie – HC Zalău 25-22,  SCM Craiova – HCM Vâlcea 25-22.

Clasament: 1. CSM București 45 p. 2. SCM Craiova 33 p (golaveraj  395-336), 3. HCM Vâlcea 33 p (383-336),  4. Măgura Cisnădie 31 p,  5. HC Zalău 25 p, 6. CSM Bistrița 23 p, 7. Corona Brașov 21 p, 8. Dunărea Brăila 20 p, 9. CSM Roman 18 p, 10. AHCM Slobozia 13p, 11 CSU Danubius Galați 12 p, 12. Rapid București 12 p, 13. CSM Slatina 11p, 14. U Cluj 11p.

Etapa viitoare: duminică, ora 16.30 (TVR2): HCM Vâlcea –  CSM Bistriţa; 21 februarie: CSM Slatina – SCM Craiova.

Urmează Randers

Jucătoarele de la SCM Craiova vor pleca astăzi la Bucureşti, iar sâmbătă vor pleca spre Danemarca, acolo unde duminică vor înfrunta Randers, în ultima etapă din grupa A a Cupei EHF.

SCM Craiova va juca cu Randers, de la ora 15.00 (netelevizat), iar o oră mai târziu este programat celălalt meci din grupă, Brest – Kuban. Înaintea acestei etape decisive, clasamentul grupei arată astfel: 1. SCM Craiova – 6p, 2. Brest – 6p, 3. Kuban – 6p, 4. Randers – 2 p. Oltencele au nevoie de cel puțin un egal ca să se califice în sferturile de finală și să nu mai depindă de celălalt meci. Și dacă pierd, jucătoarele de la SCM se vor califica, dacă franțuzoaicele de la Brest vor învinge pe Kuban. Randers nu mai are nici o șansă de calificare. „Randers este deja ieșită din competiție, dar la cum știm nordicele, nu cred că se vor lăsa să le învingem. Va fi un meci greu, dar mergem la victorie, să ne asigurăm sută la sută calificarea. În ceea ce privește celălalt meci, nu cred că fetele de la Brest se vor lăsa. Au câștigat și meciul tur cu Kuban la diferență de câteva goluri. Cred că franțuzoaicele vom merge la victorie, pentru că vor aduna puncte pentru Franța“, a spus Dumitru Berbece, antrenor secund al echipei craiovene, într-o conferință de presă.

Galerie foto realizată de Claudiu Tudor:

 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS