17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFaceți spectacol cu Sepsi!

Faceți spectacol cu Sepsi!

Jucătorii Craiovei sunt obligaţi să câştige categoric cu Sepsi şi să se bucure la final cu fanii (Foto: arhiva GdS)

Universitatea Craiova a început anul cu o evoluție bună pe terenul lui Dinamo, unde doar arbitrul și superficialitatea unora dintre jucători pe finalurile de reprize au făcut ca victoria să nu fie sărbătorită de suporterii olteni. Fanii au însă șansa de a se bucura din plin atât de o victorie concludentă, cât și de o evoluție frumoasă la finele acestei săptămâni, chiar în propriul fief, cu condiția ca elevii lui Devis Mangia să-și trateze adversarii cu maximă seriozitate, pentru că valoric le sunt net superiori. Alb-albaștrii întâlnesc duminică, de la ora 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe Sepsi Sfântu Gheorghe, o echipă prost clasată, dar imprevizibilă prin prisma numeroaselor schimbări din lot din această iarnă, iar succesul este obligatoriu. Pentru acest joc, Craiova nu poate beneficia de serviciile lui Nicușor Bancu (patru galbene), dar poate conta pe fundașul Renato Kelic și atacantul Alex Băluță, care revin după etapa de suspendare. O problemă medicală o acuză Hristo Zlatinski, însă staff-ul tehnic crede că bulgarul poate fi apt până la ora meciului.

Mangia: Trebuie să fim atenți!

Antrenorul Științei, Devis Mangia, știe că trebuie să-și țină elevii conectați la joc și recunoaște că are probleme în alcătuirea atacului, ținând cont de revenirea lui Băluță, în timp ce trioul Gustavo, Mitriță, Bărbuț a dat satisfacție cu Dinamo, dar și al postului de portar, după ce Nicolai Calancea a greșit și în meciul din „Ștefan cel Mare“.
„Va fi un meci dificil și asta pentru că nu am cules prea multe informații despre adversari. E greu să pregătești un astfel de meci, pentru că nu am avut prea multe înregistrări video cu ei. Sepsi a schimbat mulți jucători și au pornit bine partea a doua a campionatului, au făcut un meci bun cu Timișoara, au stat bine în teren, au avut o intensitate bună și au câștigat. Trebuie să fim atenți! Este foarte important să intrăm pe teren cu o atitudine foarte bună, să fim foarte concentrați, iar dacă ne implicăm 100% o să fim cu siguranță mai buni decât ei pe teren. Dacă nu vom avea o atitudine bună ne facem greu meciul. Nu știu dacă Sepsi va veni să se apere. Până acum, 80% dintre echipe care au venit să joace aici, la Craiova, și la Severin, au practicat un fotbal defensiv. Noi trebuie să fim pregătiți pentru orice situație. Dacă vor ataca, va fi mai bine pentru noi cu mențiunea că trebuie să fim atenți în apărare. Dacă se închid în propria jumătate, trebuie să găsim soluții pentru a marca. Am spus-o de multe ori, suporterii și acest stadion ne ajută foarte mult, dar noi trebuie să muncim în cele 90 de minute“, a spus Mangia, într-o conferință de presă.
„Nu știu pe cine va scoate Băluță din echipă prin revenirea sa. O să decid în curând, dar e clar că unul dintre cei patru, Băluță, Mitriță, Bărbuț și Gustavo, nu se va regăsi în primul unsprezece. Mi-e foarte greu să decid, pentru că sunt patru jucători în mare formă. Mai este pe margine și Burlacu, iar Andrei este la fel de important pentru noi. Să fie clar că nu e o decizie ușoară, pentru că toți merită să joace. Pentru mine, portarii sunt fotbaliști la fel ca și ceilalți, au același regim. Nu știu dacă să-l schimb pe Calancea sau nu. Avem patru portari, Calancea, Mitrovic, Laurențiu Popescu și Dică, iar ei trebuie să fie pregătiți, apoi eu decid cine joacă“, a completat tehnicianul italian, excluzând totodată revenirea fundașului Hrvoje Spahija de la echipa secundă: „Nu cred că avem probleme cu numărul de fundași. Pentru meciul cu Sepsi revine Kelic, deci nu iau în calcule să-l chem pe Spahija de la echipa a doua. Dacă o să constat că avem o problemă, o să găsim altă soluție“.

Bărbuț: O să fim concentrați!

Prezent la întâlnirea cu mass-media, mijlocașul ofensiv Cristi Bărbuț îi asigură pe fanii Craiovei că Universitatea nu va aborda relaxată ultimele trei meciuri din campionatul regulat, chiar dacă echipa este calificată în play-off și din punct de vedere matematic.
„Toată lumea crede că va fi un meci ușor cu Sepsi, dar doar noi putem să-l facem așa. Trebuie să fim conectați, să ne facem jocul și sper să obținem cele trei puncte. Faptul că
ne-am calificat matematic în play-off nu o să ne determine să jucăm relaxați. Din contră, o să fim concentrați și să luptăm să facem cât mai multe puncte care să ne ajute în play-off. Este o atmosferă foarte frumoasă aici, la Craiova, este normal să avem și o responsabilitate mai mare, dar este și o plăcere mai mare de a juca. Când înscri sau când câștigă echipa este minunat ce se întâmplă pe acest stadion, te simți cu adevărat fotbalist. Mă simt foarte bine la Craiova și vreau să ajungem să câștigăm trofee“, a punctat Bărbuț.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS