16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM Craiova - HCM Vâlcea, bătălie pentru locul doi

SCM Craiova – HCM Vâlcea, bătălie pentru locul doi

În partida tur, disputată la Vâlcea, jucătoarele craiovene (în alb) s-au impus cu scorul de 28-24 (Foto: Dan Lixandru)

Derbiul etapei a 15-a din Liga Florilor la handbal feminin se va disputa astăzi la Craiova, de la ora 17.30. În Polivalentă se vor duela SCM Craiova și HCM Vâlcea, miza fiind locul doi în clasament. Se anunță un spectacol deosebit și în tribune, deoarece la meci vor fi prezenți și suporteri vâlceni.

Derbiul Olteniei la handbal feminin, între SCM Craiova și HCM Vâlcea, va pune astăzi față în față (ora 17.30, TVR HD) două echipe  care și-au propus în acest an clasarea pe un loc de cupe europene.
După un parcurs de excepție, cu 11 victorii în ultimele 12 partide, oaspetele de la HCM Vâlcea vin în Polivalenta craioveană cu un moral foarte bun, dar și gazdele traversează o perioadă bună. Jucătoarele din Bănie sunt aproape calificate în sferturile de finală ale Cupei EHF, după ce au învins pe teren propriu mari echipe ale Europei (Randers, Kuban, Brest).
După 14 partide disputate în Liga Florilor, HCM Vâlcea ocupă locul doi în clasament, cu 33 de puncte, iar SCM Craiova se află pe locul patru, cu 30 de puncte. Dacă jucătoarele din Bănie vor câștiga confruntarea de azi, vor egala Vâlcea la puncte și vor trece pe locul doi, grație golaverajului superior. În meciul tur, SCM Craiova s-a impus cu scorul de 28-24.

Sbora: În Oltenia, spiritele sunt foarte aprinse

În confruntarea de azi, echipele vor fi conduse de pe bancă de antrenori craioveni. La SCM antrenor principal este Bogdan Burcea, iar la formația vâlceană sunt Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora, tehnicieni care în urmă cu trei sezoane au antrenat și echipa din Bănie și chiar au dus-o în Cupa Cupelor.
Profesorul Gheorghe Sbora a vorbit despre confruntarea de azi. „Este un joc între două echipe oltene. În zona asta, spiritele sunt foarte aprinse și dorința de a obține victoria este mare din ambele părți. Cine poate exploata mai bine atuurile proprii și cine reușește să diminueze atuurile echipei adverse va câștiga.
Este un joc strategic, care trebuie perfecţionat din punct de vedere tactic. Craiova e o echipă cu multă experiență, joacă într-o cupă europeană. Noi tratăm la fel toți adversarii. Nu ne uităm în clasament, ci ne interesează particularitățile echipei adverse“, a spus Sbora, la o emisiune TV.

Burcea vrea din nou sala plină

De partea cealaltă, Craiova vine după un meci mare cu franțuzoiacele de la Brest în Cupa EHF. În Polivalentă au fost sâmbăta trecută peste 4.000 de oameni, care au creat o atmosferă senzațională, iar antrenorul Bogdan Burcea ar vrea să se întâmple la fel și astăzi. „În meciul cu Brest s-a născut o echipă mare, a Craiovei. Atmosfera a fost de vis și am înțeles că a fost record absolut din punct de vedere al biletelor vândute la un meci. Mă bucur că munca fetelor și a noastră e apreciată și, dacă nu sunt foarte insistent, ar fi extrem de important să revăd acești oameni în tribună la meciul cu Vâlcea. Partida cu HCM este una extrem de importantă pentru noi și pentru economia campionatului“, a spus antrenorul principal al craiovencelor. Trebuie spus că și echipa din Vâlcea a anunțat oficialii craioveni că va veni însoțită de un grup de suporteri.

Berbecaru: Dacă vom pierde nu va fi o nenorocire

Petre Berbecaru, președintele HCM Vâlcea, nu a vrut să pună presiune pe propriile jucătoare și a spus că nu va fi o nenorocire dacă echipa vâlceană va pierde confruntarea cu Craiova. „Nu știu dacă acest meci va fi chiar o finală pentru locul doi. Trupa din Bănie este un adversar puternic, dar nu ne vom da la o parte, ci dimpotrivă, vom încerca din răsputeri să ne demonstrăm potențialul. Dacă vom câștiga în Bănie cred că va fi ceva extraordinar. Dacă vom pierde nu va fi nici o nenorocire. Nu înseamnă că am renunțat la locul doi. Vom continua lupta, chiar dacă nu ne-am propus neapărat locul doi. Normal că ne-ar onora titlul de vicecampioană și ne-am dori acest deznodământ“, a spus oficialul vâlcean, citat de Arena Vâlceană.

Liga Florilor

Rezultatele înregistrate în etapa a 15-a: CSM Roman – CSM București 25-29, CSM Bistrița – Dunărea Brăila 23-23, AHCM Slobozia – CSU Danubius Galați 22-21, ASC Corona Brașov – CSM Slatina 27-30, Rapid USL București – U Cluj 28-27, Măgura Cisnădie – HC Zalău 25-22. Azi: ora 17.30 (TVR HD): SCM Craiova – HCM Vâlcea.
Clasament: 1. CSM București 45 p. 2. HCM Vâlcea 33 p (14 meciuri),  3. Măgura Cisnădie 31 p, 4. SCM Craiova 30 p (14 meciuri), 5. HC Zalău 25 p, 6. CSM Bistrița 23 p, 7. Corona Brașov 21 p, 8. Dunărea Brăila 20 p, 9. CSM Roman 18 p, 10. AHCM Slobozia 13p, 11 CSU Danubius Galați 12 p, 12. Rapid București 12 p, 13. CSM Slatina 11p, 14. U Cluj 11p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS