8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBurlacu: Vom obține victoria cu Sepsi!

Burlacu: Vom obține victoria cu Sepsi!

Atacantul Universității Craiova, Andrei Burlacu (foto), a vorbit în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“, de la Radio Sud (97.4 FM), despre remiza de la Dinamo, punctând că nu a crezut nici un moment că echipa sa va rata victoria ținând cont de evoluția avută. Acesta i-a luat apărarea lui Calancea pentru „cadoul“ făcut „câinilor“ la primul gol și a explicat și ratarea incredibilă a lui Bărbuț din minutul 58, acuzându-l și pe Hațegan pentru unele dintre deciziile luate.
„A fost un meci dificil pentru noi având în vedere suprafața de joc, pentru că am fost obișnuiți cu terenuri mai bune în perioada de pregătire. Cu toate acestea, am încercat să ne facem jocul și suntem supărați de acest rezultat, fiindcă am avut de două ori meciul în mână. Dinamo nu ne-a surprins cu nimic. Nu suntem supărați pe Calancea, cu toții greșim, suntem o echipă. Noi încercăm să construim de jos, de la portar, și probabil că i-a și sărit mingea la acea fază și așa s-a întâmplat să primim golul. La acea ratare cu poarta goală, l-am întrebat pe Cristi Bărbuț în vestiar ce s-a întâmplat la acea fază, iar el mi-a spus că nu se aștepta să-i vină mingea de la adversar și că i-a venit și un pic în spate. În ceea ce privește arbitrajul, nu vreau să zic că l-a compleșit miza pe Ovidiu Hațegan, dar au fost trei greșeli mari, care ne-au dezavantajat. Mă refer la cele două penaltiuri neacordate și la eliminarea lui Monroy la intrarea aceea la Mitriță. Eram la încălzire la acel fault și am văzut clar faza, iar dinamovistul merita roșu direct. M-am îngrijorat rău când l-am văzut pe Mitriță ținându-se de genunchi, i-am făcut semn doctorului să meargă mai repede și să vadă ce are“, a spus Burlacu, regretând faptul că i-a pus mingea pe șut lui Nistor și Universitatea ar fi putut pierde chiar partida în final: „Colegii mi-au strigat că vine Nistor, am vrut să depărtez pericolul, dar mingea a ajuns în piciorul lui Nistor. Ar fi fost un dezastru dacă era gol la acel șut. Știam că suntem mai buni decât cei de la Dinamo și s-a văzut asta și pe teren, dar, din păcate, vedeți cum este fotbalul, am greșit de două ori și la final a fost 2-2“.

„Nu cred că va fi o calificare cu emoții“

Andrei Burlacu părea să fie titular contra lui Dinamo, dar Devis Mangia l-a preferat pe Bărbuț în ultima clipă și a schimbat un pic partitura, dar asta nu l-a dezamăgit pe atacantul de 21 de ani, care își așteaptă rândul.
„Mi-aș fi dorit să joc din primul minut împotriva celor de la Dinamo, dar Mister a decis să mă schimbe cu Cristi Bărbuț. Îi respect decizia și nu îmi rămâne decât să muncesc în continuare și să-l pun în dificultate la următorul meci. Aș fi vrut să repet isprava de la Severin, din campionatul trecut, când am marcat, dar din păcate nu am putut să-mi pun în valoare calitățile. Oricum, mă bucur că nu mai sunt considerat un copil. Lumea are mai multă încredere în mine, dar și așteptările sunt mai mari acum, iar eu sunt conștient de toate astea și mă pregătesc bine, astfel încât să am un randament bun când se apelează la mine“, a spus Burlacu, subliniind că își dorește mult să joace în Cupă împotriva „câinilor“ și să înscrie un gol decisiv dacă se poate: „Cu siguranță nu ne va scăpa victoria cu Dinamo în Cupă. Nu cred că va fi o calificare cu emoții, ca anul trecut. Având în vedere că jucăm pe stadionul nostru, pe un teren foarte bun și într-o atmosferă superbă, cu siguranță vom tranșa victoria din primele 90 de minute. Dinamo nu ne sperie, este o echipă de bătut“.

„Trebuie să ne pregătim bine în această săptămână“

Universitatea Craiova și-a reluat ieri după-amiază pregătirile pentru meciul cu Sepsi, programat duminică, de la ora 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“, iar Andrei Burlacu este convins că echipa sa își va respecta statutul de favorită și va câștiga duelul.
„Am urmărit meciul de la Sepsi cu Timișoara și pot spune că e o echipă schimbată, are mulți jucători noi, este mai arțăgoasă și are un antrenor bun. Cu siguranță nu va veni în Bănie să ne atace din primul minut. Probabil vor face un joc defensiv. Noi trebuie să ne pregătim bine în această săptămână, să vedem punctele mai slabe ale celor de la Sepsi și când va veni ora meciului să fim încrezători, să avem răbdare la construcție și golul va veni cu siguranță. Sunt convins că vom obține victoria cu Sepsi. În ceea ce mă privește, voi munci mult și să-i demonstrez lui Mister că a greșit că nu m-a băgat mai devreme în meciul cu Dinamo și, de ce nu, să fiu titular și să fac un meci bun împotriva celor de la Sepsi“, a încheiat Burlacu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS