7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f) - Dumitru Berbece: Meciul cu Vâlcea nu va fi decisiv pentru locul doi

Handbal (f) – Dumitru Berbece: Meciul cu Vâlcea nu va fi decisiv pentru locul doi

Handbalistele de la SCM Craiova și HCM Vâlcea se vor întâlni joi în derbiul Olteniei, în cadrul etapei a 15-a din Liga Florilor. Meciul se va juca în Sala Polivalentă din Bănie și va începe la ora 17.30 (TVR HD). Confruntarea va pune față în față echipele de pe locul doi (Vâlcea) și trei (Craiova), despărțite de trei puncte în clasament.

Dumitru Berbece, antrenor secund la SCM Craiova, a prefațat meciul cu HCM Vâlcea (foto: Lucian Anghel)
Dumitru Berbece, antrenor secund la SCM Craiova, a prefațat meciul cu HCM Vâlcea (foto: Lucian Anghel)

Dumitru Berbece, unul dintre cei doi antrenori secunzi ai echipei din Bănie, a vorbit astăzi despre partida cu formația vâlceană. Berbece spune că jucătoarele craiovene au o stare de spirit bună după victoria de senzație cu Brest, în Cupa EHF, și consideră faptul că SCM a disputat mai multe meciuri cu HCM Vâlcea în acest an ar putea fi un avantaj pentru craiovence. „Starea de spirit în cadrul echipei este bună după victoria cu Brest. Sunt problemele medicale mai vechi la unele jucătoare. Mă refer, în primul rând, la Cristina Zamfir Florianu, care nu este într-o formă atât de bună cum a arătat până în urmă cu câteva meciuri. Pentru noi acesta va fi al zecelea meci în 2018, iar pentru Vâlcea al cincilea. Este o echipă mai proaspătă, dar poate după aceste partide mai tari ale noastre, din Cupa EHF și campionatul intern, fetele au prins mai multă încredere și tăria de a tranșa un meci. Vâlcea este o echipă în formă, cu jucătoare tehnice, cu antrenori buni. Glibko este o handbalistă care marchează mult pentru Vâlcea și dă foarte multă siguranță echipei. Ne vom lua măsuri în ceea ce o privește, dar mai sunt și alte jucătoare la ele care își pot spune cuvântul“, a spus Berbece, într-o conferință de presă.
Antrenorul a vorbit despre importanța partidei pentru SCM. „Pentru noi este un meci de șase puncte. O victorie ne-ar duce pe locul doi, o înfrângere ne-ar putea face să cădem pe locul patru. Nu cred că acest meci va fi decisiv pentru locul doi, se mai pot întâmpla multe, dar pentru liniștea echipei noastre ar fi extraordinar să câștigăm“, a adăugat tehnicianul venit în vară în Bănie.

„A fost ceva de vis cu Brest“

„Secundul“ echipei craiovene a vorbit despre cum a trăit de pe bancă meciul de infarct cu Brest, de sâmbăta trecută, câștigat de alb-albastre cu 16-15. „La 15-11 pentru ele nu mă mai așteptam să întoarcem soarta meciului, dar iată că fetele au avut puterea să revină. Ca sportiv, am jucat în multe săli în lume, dar nu am întâlnit așa atmosferă cum a fost în ultimele minute ale partidei de sâmbătă. Simțeam cum tremură sala, și banca pe care stăteam noi parcă trepida. A fost ceva de vis!“, a încheiat Berbece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS