16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie de poveste

Victorie de poveste

Cristina Zamfir Florianu (la minge) a învins-o o singură dată pe celebra Darleux, dar cu ajutorul colegelor sale SCM le-a depășit pe franțuzoaicele de la Brest (FOTO: Claudiu Tudor)

Handbalistele de la SCM Craiova au obţinut sâmbătă cea mai preţioasă victorie din istoria echipei. După un meci ca un montagne russe, cu răsturnări de scor, şi încurajate de peste 4.000 de oameni, craiovencele au învins Brest Bretagne (scor 16-15), şi s-au apropiat tot mai mult de ceea ce la început de aventură în Cupa EHF părea un vis, calificarea în sferturile de finală.

SCM: Dumanska, Stanciu, – portari; Rădoi 2, Trifunovic 1, Şelaru, Pricopi, Ţicu 2, Popescu, Nikolic 2, Ardean 2, Klikovac 3, Vizitiu 3, Florianu 1.
Brest: Idehn, Darleaux – portari; Tissier 1, Pineau 6, Copy 2, N’Gouan 4, Herbrecht, Prouvensier, Sand, Pop-Lazic, Stoiljkovic 1, Manach, Coatanea, Burlet, Limal, Mangue 1.

O Sală Polivalentă plină ochi. Suporteri pictaţi pe faţă, cu tobe, bannere cu mesaje de încurajare, steaguri alb-albastre şi un imens steag tricolor.


În acest decor a început meciul de sâmbătă dintre SCM Craiova şi vicecampioana Franţei, Brest Bretagne, din etapa a cincea a grupei A din Cupa EHF.


Pe parchet era, pe de-o parte, Craiova – o echipă ambiţioasă, care a văzut că poate face o figură frumoasă în această competiţie – şi Brest, liderul grupei, formaţie cu multe vedete în lot, în frunte cu proaspetele campioane mondiale, Allison Pineau și portarul Cleopatre Darleux. Franţuzoaicele veneau să câştige şi să sărbătorească calificarea matematică în „sferturi“.


SCM a fost condusă la pauză, cu 9-6, a marcat repede patru goluri consecutive în debutul reprizei secunde, egalând situaţia, apoi a fost din nou condusă, la o diferenţă de patru goluri, dar a revenit spectaculos şi a obţinut un succes la limită, după un final de meci nerecomandat cardiacilor.

Francezii, impresionaţi de atmosferă

Timp ce 60 de minute, Polivalenta a fost ca un vulcan. Suporterii craioveni au fost fenomenali. „Dacă infernul ar avea un nume (n.r. – pentru echipele adverse), numele lui ar fi Craiova“, au scris după meci francezii pe site-ul oficial al celor de la Brest. Şi, într-adevăr, publicul a fost de nota 10. Fanii au crezut mereu că pot fi al optulea jucător, că pot fi cei care fac diferenţa. „Publicul a fost senzaţional! Le-am repetat fetelor şi la time-out, şi la pauză: hai să luptăm până în ultima secundă pentru aceşti oameni care au venit să ne susţină. Când Brest conducea la patru goluri diferenţă simţeam cum cade sala pe mine. Nu am mai văzut aşa lume multă de la meciul Craiova – Oltchim“, a spus după meci antrenorul Bogdan Burcea.

Burcea: Am depăşit şi Brest, şi arbitrajul ostil

Bucuros pentru uriaşa victorie, acesta nu a mai fost zgârcit cu laudele la adresa elevelor sale. „M-am tot abţinut meciurile trecute să le laud, să le ridic în slăvi, dar în seara asta am văzut o echipă foarte mare, Craiova, care cu atitudine a reuşit să se impună în faţa unei formaţii extrem de valoroase. Am jucat mai bine la Brest, dar acolo ne-a lipsit determinarea să facem faţă arbitrajului ostil. Acum am depăşit acest lucru, deoarece cunoscătorii fenomenului pot aprecia că 55 de minute din meciul de la Craiova ne-a fost ostil arbitrajul. Au fost infracţiuni de paşi, de 7 metri, de eliminări, pe final au inventat la Klikovac un fault în atac inexistent. Nu cred că este rezolvată calificarea. Sper ca fetele să se comporte la fel şi la Randers, din punct de vedere al atitudinii“, a adăugat Burcea.

Cristina: Nu sunt robot!

Cristina Zamfir Florianu a marcat un singur gol în poarta campioanei mondiale Darleux, dar bucuria pentru victorie a fost imensă. „În ceea ce mă priveşte, cu siguranţă toată lumea s-a mirat azi. Da, nu a fost ziua mea. Nu sunt robot, dar sunt fericită că am câştigat. Oamenii ne-au susţinut exact în momentele cheie, chiar dacă mulţi nu mai credeau în victorie“, a spus golghetera Craiovei.

Clasamentul grupei A
1. SCM Craiova – 6p, 2. Brest – 6p, 3. Kuban – 6p, 4. Randers – 2 p.
Ultima etapă: Randers – SCM Craiova şi Brest – Kuban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS