16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Am amețit „câinii“ în „Groapă“ doar pentru un punct. Vezi declarațiile de după meci!

Fotbal / Am amețit „câinii“ în „Groapă“ doar pentru un punct. Vezi declarațiile de după meci!

Universitatea Craiova a făcut un meci mare ieri seară, în „Groapă“, în fața lui Dinamo. Oltenii i-au dominat pe „câini“, au ignorat arbitrajul șmecheresc al lui Hațegan și au condus de două ori pe tabela de marcaj, irosind alte ocazii clare de gol, dar au greșit de două ori copilărește și a rezultat doar o remiză, scor 2-2. Cei aproximativ 700 de suporteri craioveni, care le-au ținut piept „câinilor“ din tribune, au părăsit Capitala cu gândul că favoriții puteau obține mai mult.

 

Hațegan, la o nouă evoluție cu tentă pro Dinamo

 

Alb-albaștrii au început bine meciul și ar fi putut deschide scorul în minutul 4, dar Alex Mitriță, după o cursă de 15 metri, a întârziat șutul și a fost blocat. Oltenii ar fi trebuit să primească o lovitură de pedeapsă în minutul opt, când Nedelcearu a avut o intrare imprudentă asupra lui Gustavo, după ce în aceeași fază Mihai Popescu l-a împins și l-a călcat pe Bărbuț (’8). Au urmat două șuturi la poarta „câinilor“, primul al lui Mitriță (’14), al doilea prin Bancu (’16), dar fără emoții pentru Brănescu.

Știința a deschis scorul în minutul 22, în urma unui penalti obținut de Alex Mitriță, care a preluat o pasă a lui Bancu, de pe stânga, pe piept, și a fost trântit la pământ de Mihai Popescu. Lovitura de la 11 metri a fost transformată cu precizie și mult sânge rece de brazilianul Gustavo, care a ajuns astfel la cota zece goluri în Liga I în acest sezon (’22, 0-1).

 

Calancea a dezamăgit din nou

 

„Câinii“ n-au arătat mai nimic în prima parte, n-au pus presiune prea mare la poarta lui Calancea, dar s-au remarcat printr-un joc dur al fundașilor, la care Hațegan a fost îngăduitor cu avertismentele. Un „episod“ care confirmă că arădeanul a fost „moale“ s-a petrecut în minutul 36, când Mitriță a scăpat pe stânga, dar Monroy l-a „cosit“ și a scăpat doar cu un cartonaș galben, deși fautul a fost de „roșu“ direct.

Deși Dinamo părea incapabilă să marcheze, a înscris totuși cu ajutorul lui Nicolai Calancea, care a degajat prost (a doua oară în meci!) și i-a pus pe „câini“ pe contraatac, cu o centrare de pe stânga pentru Nemec, care a reluat cu capul de la opt-nouă metri în poarta goală (’45+1, 1-1).

 

Concentrarea a lipsit pe final

 

La reluare, Universitatea a jucat la fel de sigură pe ea, în timp ce Dinamo și-a arătat neputința. Alb-albaștrii au reintrat în avantaj după o super fază, inițiată de Mitriță pe partea stângă, continuată de Bancu cu o pasă în centrul careului peste care a sărit Gustavo, iar Bărbuț, singur, a pus latul și a trimis mingea sub bară (’55, 1-2).

Tot Bărbuț a avut golul trei în picior trei minute mai târziu, dar a ratat incredibil, de la câțiva metri, singur cu poarta goală, o pasă venită de pe stânga de la Bancu (’58).

La doar un minut, Gustavo a fost lovit clar peste picioare, în careu, de Nistor, dar Hațegan a lăsat jocul inexplicabil să curgă.

Calancea și-a spălat din păcate în minutul 69, când s-a poziționat bine și printr-un plonjon excelent a blocat un șut dificil expediat de Nemec.

În replică, Mitriță a irosit o nouă ocazie imensă de gol, când nu a nimerit poarta de la 12 metri, după o pasă bună a lui Martic (’75).

Contrar cursului jocului, Dinamo a egalat din nou, prin Daniel Popa, care a primit o pasă pe culoar de la Moldoveanu și l-a executat pe Calancea, care a blonjat degeaba (’86, 2-2).

Mai mult, Dinamo ar fost la un pas de 3-2, după ce Burlacu a greșit o intercepție, mingea a ajuns la Nistor, iar acesta a șutat puternic de la 20 de metri, Calancea a plonjat în gol, iar mingea a lovit bara din stânga, însă, din fericire, s-a scurs pe lângă poartă (’90+1).

Dinamo: Brănescu – Romera, Nedelecearu, M. Popescu, Nica – Mahlangu, Monroy (’59, D. Popa) – Hanca (’64, V. Olteanu), Nistor, Pesic (74, Moldoveanu) – Nemec. Antrenor: Vasile Miriuţă.

U Craiova: Calancea – Screciu, Ferreira, Briceag (’87, Burlacu) – Martic, Zlatinski (’83, Bic), Mateiu, Bancu – Bărbuţ (’72, R. Popa), Mitriţă, Gustavo. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Monroy ’36, Nedelcearu ’57 / Bărbuț ’51, Bancu ’61.

Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Sebastian Eugen Gheorghe; Iulian Dima.

Observatori: Nicolae Grigorescu, Constantin Stănescu.

Statistica meciului Dinamo – Craiova: posesie: 47% – 53 %, ocazii de gol: 6 – 10, șuturi pe poartă: 5 – 4, șuturi pe lângă poartă: 1 – 6, lovituri libere: 13 – 20, cornere: 6 – 4, ofsideuri: 1 – 0, aruncări de la margine: 29 – 20, intervenții portar: 2 – 3, faulturi: 19 – 13, cartonașe galbene: 2 – 2.

În urma acestui rezultat, Universitatea Craiova ocupă tot locul trei, cu 44 de puncte, iar în partida viitoare va evolua împotriva formației Sepsi Sfântu Gheorghe, confruntarea fiind programată duminică, 11 februarie, de la ora 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

 

Mitriță: Nu am știut să ținem de rezultat

 

Atacantul Universității Craiova, Alex Mitriță, a recunoscut că el și colegii săi nu au știut cum să profite de forma slabă a lui Dinamo și să câștige.

„Nu am știut să ținem de rezultat și am avut mai avut la 2-1 o ocazie, iar dacă înscriam alta era soarta partidei. Am întâlnit o echipă foarte bună, s-au apărat bine, pe un teren foarte greu. Asta este, mergem la Craiova și trebuie să pregătim bine meciul cu Sepsi și să-l câștigăm. Vă dați seama că Mister (Devis Mangia – n.r.) e supărat, am avut meciul în mână de două ori, dar nu am reușit să câștigăm. Nu vrem să ne gândim la titlu, îi lăsăm pe alții să vorbească, așa cum a fost un jucător de la FCSB, care a spus că noi doar încurcăm. Noi ne facem treaba pe teren și vom vedea la final unde ne clasăm și dacă vom putea să câștigăm un trofeu“, a spus Mitriță, la Digi Sport.

Întrebat despre meciul cu Dinamo, din sferturile Cupei, Mitriță a spus că vrea calificare pe „Ion Oblemenco“: „Ne așteaptă un meci extrem de greu cu Dinamo acasă, în Cupă, dar sperăm să ne calificăm mai departe. O să vedem ce am greșit în acest meci și să nu repetăm în Cupă“.

 

Bărbuț: Sunt supărat, chiar dacă am marcat

 

Autorul golului doi al Craiovei și și al unei ratări incredibile, Cristi Bărbuț, a explicat că nu se bucură prea tare de reușita sa din „Groapă“, fiindu-i necaz că s-a realizat victoria.

„Sunt supărat, chiar dacă am marcat. Trebuia să înscriu și atunci, cu poarta goală, și să închei jocul. M-am grăbit puțin, a venit o minge respinsă, dar trebuia să înscriu. Nu ne-am relaxat spre final. Dacă noi făceam 3-1, după trei ocazii clare, nu cred că ei mai puteau spera la un punct. Dinamo este o echipă bună și ar fi frumos play-off-ul cu ei, dar noi ne concentrăm pe meciurile noastre. Nu ne gândim la titlu. Știm cine și l-a propus, noi intrăm pe teren doar să facem puncte“, a afirmat Cristi Bărbuț, care a fost pentru a doua oară titular la Craiova.

 

Mangia: Am făcut un meci foarte bun

 

Antrenorul Științei, Devis Mangia, a apreciat jocul elevilor săi, însă a admis că greșelile făcute, puține la număr, au fost decisive în stabilirea rezultatului final.

„Am făcut un meci foarte bun, cu câteva greșeli. Cea mai mare greșeală a fost că nu am reușit să închidem jocul atunci când am avut ocazia. Ne așteptam la o ripostă bună, a fost și un teren dificil, care nu ne-a avantajat, jocul nostru fiind unul combinativ, în timp ce ei practică un fotbal bazat pe mingi lungi și i-a avantajat. Nu știu dacă Dinamo va fi în play-off, nu-i cunosc programul, dar știu că în play-off trebuie să ajungă cele șase echipe care merită. După cum știți eu nu comentez arbitrajul, vă las pe voi să faceți asta. Nu mă gândesc la titlu, ci la meciul cu Sepsi. Așa cum am spus și în conferința de dinanintea acestui meci, pentru titlu se luptă cele două echipe clasate pe primele două locuri. Noi ne vedem de drum și tragem linie la final“, a concluzionat Devis Mangia.

La rândul său, antrenorul „câinilor”, Vasile Miriuță consideră că remiza este echitabilă: „Multă patimă, multă suferinţă. Un meci foarte bun, un rezultat echitabil. Puteau să închidă şi ei jocul la 2-1, puteam şi noi, cu puţină şansă, să câştigăm”.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS