10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal - Cupa EHF: Ce au spus Dumanska şi Florianu după succesul răsunător cu Brest

Handbal – Cupa EHF: Ce au spus Dumanska şi Florianu după succesul răsunător cu Brest

SCM Craiova a obţinut o victorie mare aseară în Cupa EHF, 16-15, pe teren propriu cu Brest Bretagne (Franţa), în faţa a peste 4.000 de spectatori, care au creat o atmosferă incendiară.

La finalul partidei, două dintre jucătoarele craiovene, Iulia Dumanska şi Cristina Zamfir Florianu au vorbit despre meci.

Cele două jucătoare de naţională ale Craiovei au venit la conferinţa de presă cu două bucăţi de hârtie albastre pe care le-au primit de la suporteri. Pe coli erau scrise mesaje de încurajare.

Cristina Zamfir Florianu a marcat un gol aseară şi spune că “nu este robot”, dar este bucuroasă că echipa s-a impus şi s-a apropiat tot mai mult de “sferturile” Cupei EHF.

“Sunt fericită pentru această victorie, care în măsură de 90 la sută aparţine suporterilor minunaţi care au crezut în noi şi ne-au susţinut 60 de minute. Azi nu a fost o zi tocmai bună pentru noi în faza de atac. Am reuşit să ne apărăm foarte bine. În ceea ce mă priveşte pe mine, cu siguranţă toată lumea s-a mirat azi. Da, nu a fost ziua mea! Nu sunt robot, dar sunt fericită că am câştigat. Am demonstrat că putem şi am reuşit să facem un pas important spre calificare”, a spus jucătoarea craioveană.

Portarul Iulia Dumanska a avut o evoluţie remarcabilă în repriza secundă. “Sunt foarte fericită că am câştigat. Am muncit foarte mult, am reuşit să revenim de la minus 4 de două ori. Mulţumim oamenilor care au venit la sală să ne susţină. A fost o atmosferă minunată. Am încercat să îmi fac treaba cât se poate de bine, să ajut echipa.  Am jucat cu Baia Mare în Liga Campionilor, dar nu aveam foarte multă experienţă în teren”, a spus Yulia la conferinţa de presă.

 

SCM Craiova – Brest Bretagne 16-15 (5-9)

Dumanska, Stanciu,  – portari; Rădoi 2, Trifunovic 1, Şelaru, Pricopi, Ţicu 2, Popescu, Nikolic 2, Ardean 2, Klikovac 3, Vizitiu 3, Florianu 1.

Idehn, Darleaux – portari; Tissier 1, Pineau 6, Copy 2, N’Gouan 4, Herbrecht, Prouvensier, Sand, Pop-Lazic, Stoiljkovic 1, Manach, Coatanea, Burlet, Limal, Mangue 1.

În urma acestui rezultat, clasamentul grupei arată astfel: 1. Brest – 6p, 2. SCM Craiova – 6p, 3. Kuban – 4p, 4. Randers – 2p. Au mai rămas de disputat jocurile: Kuban – Randers, Randers – SCM Craiova şi Brest – Kuban.

Primele două clasate în grupă se vor califica în sferturile de finală

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS