11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii au scos-o pe Dinamo la tablă. Craiova a pierdut două puncte în „Groapă“!

Fotbal / Alb-albaștrii au scos-o pe Dinamo la tablă. Craiova a pierdut două puncte în „Groapă“!

Universitatea Craiova a făcut un meci mare în această seară, în „Groapă“, în fața lui Dinamo. Oltenii i-au dominat pe „câini“, au ignorat arbitrajul șmecheresc al lui Hațegan și au condus de două ori pe tabela de marcaj, irosind alte ocazii clare de gol, dar au greșit de două ori copilărește și a rezultat doar o remiză, scor 2-2.
Alb-albaștrii au început bine meciul și ar fi putut deschide scorul în minutul 4, dar Alex Mitriță, după o cursă de 15 metri, a întârziat șutul și a fost blocat. Oltenii ar fi trebuit să primească o lovitură de pedeapsă în minutul opt, când Nedelcearu a avut o intrare imprudentă asupra lui Gustavo, după ce în aceeași fază Mihai Popescu l-a împins și l-a călcat pe Bărbuț (’8). Au urmat două șuturi la poarta „câinilor“, primul al lui Mitriță (’14), al doilea prin Bancu (’16), dar fără emoții pentru Brănescu.
Știința a deschis scorul în minutul 22, în urma unui penalti obținut de Alex Mitriță, care a preluat o pasă a lui Bancu, de pe stânga, pe piept, și a fost trântit la pământ de Mihai Popescu. Lovitura de la 11 metri a fost transformată cu precizie și mult sânge rece de brazilianul Gustavo, care a ajuns astfel la cota zece goluri în Liga I în acest sezon (’22, 0-1).

 

Calancea i-a readus pe „câini“ la viață

 

„Câinii“ n-au arătat mai nimic în prima parte, n-au pus presiune prea mare la poarta lui Calancea, dar s-au remarcat printr-un joc dur al fundașilor, la care Hațegan a fost îngăduitor cu avertismentele. Un „episod“ care confirmă că arădeanul a fost „moale“ s-a petrecut în minutul 36, când Mitriță a scăpat pe stânga, dar Monroy l-a „cosit“ și a scăpat doar cu un cartonaș galben, deși fautul a fost de „roșu“ direct.
Deși Dinamo părea incapabilă să marcheze, a înscris totuși cu ajutorul lui Nicolai Calancea, care a degajat prost (a doua oară în meci!) și i-a pus pe „câini“ pe contraatac, cu o centrare de pe stânga pentru Nemec, care a reluat cu capul de la opt-nouă metri în poarta goală (’45+1, 1-1).

 

Concentrarea a lipsit pe final

 

La reluare, Universitatea a jucat la fel de sigură pe ea, în timp ce Dinamo și-a arătat neputința. Alb-albaștrii au reintrat în avantaj după o super fază, inițiată de Mitriță pe partea stângă, continuată de Bancu cu o pasă în centrul careului peste care a sărit Gustavo, iar Bărbuț, singur, a pus latul și a trimis mingea sub bară (’55, 1-2).
Tot Bărbuț a avut golul trei în picior trei minute mai târziu, dar a ratat incredibil, de la câțiva metri, singur cu poarta goală, o pasă venită de pe stânga de la Bancu (’58).
La doar un minut, Gustavo a fost lovit peste picioare, în careu, de Nistor, dar Hațegan a lăsat jocul să curgă.
Calancea și-a spălat din păcate în minutul 69, când s-a poziționat bine și printr-un plonjon excelent a blocat un șut dificil expediat de Nemec.
În replică, Mitriță a irosit o nouă ocazie imensă de gol, când nu a nimerit poarta de la 12 metri, după o pasă bună a lui Martic (’75).
Contrar cursului jocului, Dinamo a egalat din nou, prin Daniel Popa, care a primit o pasă pe culoar de la Moldoveanu și l-a executat pe Calancea, care a blonjat degeaba (’86, 2-2).
Mai mult, Dinamo ar fost la un pas de 3-2, după ce Burlacu a greșit o intercepție, mingea a ajuns la Nistor, iar acesta a șutat puternic de la 20 de metri, Calancea a plonjat în gol, iar mingea a lovit bara din stânga, însă, din fericire, s-a scurs pe lângă poartă (’90+1).

Dinamo: Brănescu – Romera, Nedelecearu, M. Popescu, Nica – Mahlangu, Monroy (’59, D. Popa) – Hanca (’64, V. Olteanu), Nistor, Pesic (’74, Moldoveanu) – Nemec. Antrenor: Vasile Miriuţă.

U Craiova: Calancea – Screciu, Ferreira, Briceag (’87, Burlacu) – Martic, Zlatinski (’83, Bic), Mateiu, Bancu – Bărbuţ (’72, R. Popa), Mitriţă, Gustavo. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Monroy ’36, Nedelcearu ’56 / Bărbuț ’51, Bancu ’61.

Au arbitrat: Ovidiu Hațegan – Octavian Șovre, Sebastian Eugen Gheorghe; Iulian Dima.

Observatori: Nicolae Grigorescu, Constantin Stănescu.

În urma acestui rezultat, Universitatea Craiova ocupă tot locul trei, cu 44 de puncte, iar în partida viitoare va evolua împotriva formației Sepsi Sfântu Gheorghe, confruntarea fiind programată duminică, 11 februarie, de la ora 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS