17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f) – Bogdan Burcea: Dacă vom învinge Brest, 90 la sută vom fi calificaţi în „sferturile” Cupei EHF

Handbal (f) – Bogdan Burcea: Dacă vom învinge Brest, 90 la sută vom fi calificaţi în „sferturile” Cupei EHF

Elevele lui Bogdan Burcea sunt aproape de o calificare istorică în sferturile de finală ale Cupei EHF (foto: SCM Craiova Handbal Oficial)
Elevele lui Bogdan Burcea sunt aproape de o calificare istorică în sferturile de finală ale Cupei EHF (foto: SCM Craiova Handbal Oficial)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova dispută astăzi poate cel mai important meci al său din ultimii ani.

De la ora 18.00, în Sala Polivalentă, craiovencele vor primi vizita formaţia franceze Brest Bretagne, într-un meci din etapa a cincea a grupei A din Cupa EHF. În eventualitatea unui succes, elevele lui Bogdan Burcea ar fi aproape calificate, în premieră, în sferturile de finală ale acestei competiţii.

Antrenorul Bogdan Burcea a vorbit ieri despre confruntarea cu franţuzoacele.

 

„Cea mai mică inexactitate ne poate priva de un succes”

 

Tehnicianul spune că elevele sale se vor lupta pentru fiecare minge, chiar dacă vor înfrunta jucătoare care în luna decembrie ieşeau campioane mondiale cu naţionala Franţei.

“Aş vrea să cred că această echipă poate obţine victoria, poate cea mai importantă din grupă, o victorie care în proporţie de 90 la sută ne-ar apropia de sferturi, dar vreau să pregătesc publicul şi de un eventual eşec. Nu luăm în calcul acest lucru, dar antrenorul Gheorghe Tadici are o vorbă “să ne vedem bârna din nas”. Credem în victorie şi vom încerca să ne ridicăm la nivelul lor şi să câştigăm măcar la o diferenţă de un gol. Un egal ar însemna un punct uriaş, care ne-ar da speranţe pentru calificare. Mai e un meci la Randers şi am merge acolo să ne luptăm până în ultima secundă.

Mai avem două meciuri de jucat în grupă, iar cea mai mică greşeală, inexactitate, ne poate vitregi de un eventual succes. Din punctual meu de vedere această echipă s-a autodepăşit, în meciurile de acasă, dar şi în deplasare, când am pierdut la limită, în situaţia în care câteva sportive din nucleul de bază au suferit accidentări şi au jucat sau au încercat să evolueze la un nivel cât mai bun. Toate echipele întâlnite au istorie mai vastă, performanţe mult mai mari decât cele atinse de noi”, a spus Burcea.

 

“Am umplut sala cu oameni care iubesc handbalul, acum trebuie să îi ţinem aprope”

 

Acesta a vorbit şi despre cel mai important lucru realizat prin participarea echipei în Cupa EHF: meciurile de acasă jucate cu 4.000 de spectatori în tribună.

“Faptul că publicul a îndrăgit această echipă şi a ales să ne încurajeze la meciurile de pe teren propriu este un lucru foarte important. Am reuşit să umplem această sală cu oameni care iubesc handbalul, de aceea, după această serie de rezultate pozitive este foarte important să câştigăm cu Brest, să ţinem aceşti oameni aproape. Este important ca oamenii să ajute echipa pe parcursul celor 60 de minute această echipă, indiferent de oscilaţiile scorului. Nimeni nu îşi doreşte mai mult decât noi să performăm, dar există momente când ne arătăm limitele, fie din punct de vedere psihic, nu ca valoare, pentru că valoric am dovedit că ne pretăm la locul doi. În ultimele jocuri, eu nu am simţit oboseala fizică la fete, ci pe cea psihică. Au fost călătorii, meciuri din trei în trei zile. Echipa a muncit, dar nu s-a putut concentra. Sper ca în confruntarea cu Brest să reuşim să ne adunăm, să dăm DELETE la tot ce înseamnă durere, presiune, oboseală”, a completat tehnicianul.

 

În încheiere, Burcea a vorbit despre ce aşteaptă de la toate jucătoarele sale: “Va fi nevoie de toată lumea să performeze la maxim, inclusive eu şi colegii mei trebuie să ne autodepăşim să învingem Brestul. Când am avut momente dificile au apărut nişte sportive cu soluţii. De obicei nu reuşeau în astfel de momente. E examenul nostru, sper să îl luăm şi la final să ne bucurăm de victorie cu suporterii”.

 

“Carmen Şelaru e o fată polivalentă, cu un psihic bun”

 

Carmen Şelaru a fost folosită pe postul de pivot în jocul cu Kuban de sâmbăta trecută şi a avut o evoluţie remarcabilă, înscriind goluri în momente importante. “Carmen Şelaru e o jucătoare polivalentă, cu un psihic bun. E o fată care dacă îi cer să intre în poartă, o face. E un post unde se descurcă destul de bine, fiind o jucătoare îndemânatică. Ceea ce-i ceri încearcă să facă tot timpul la potenţial maxim. Din păcate, Kikovac în ultimele meciuri nu a reuşit să performeze, vorbim în special de faza atacului. Şelaru şi Popescu ar cam fi soluţiile pentru acest post pe atac”.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS