14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis / Nicolae Frunză şi Ugo Nastasi deschid meciul de Cupa Davis dintre România şi Luxemburg

Tenis / Nicolae Frunză şi Ugo Nastasi deschid meciul de Cupa Davis dintre România şi Luxemburg

Nicolae Frunză, numărul 596 mondial, îl va întâlni pe Ugo Nastasi, sâmbătă, de la ora 12.00, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, în prima partidă de simplu a confruntării dintre echipele de tenis ale României şi Luxemburgului, în primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis, potrivit tragerii la sorţi efectuate astăzi. Al doilea meci de simplu de sâmbătă va fi cel dintre Marius Copil şi Christophe Tholl, informează Agerpres.
Duminică, de la ora 11.00, este programat meciul de dublu care va opune perechile Florin Mergea/Horia Tecău şi Ugo Nastasi/Christophe Tholl. În ultimele două partide ale întâlnirii de la Piatra Neamţ, Marius Copil va juca împotriva lui Ugo Nastasi, iar Nicolae Frunză îl va avea ca adversar pe Christophe Tholl.
Întâlnirea de Cupa Davis de la Piatra Neamţ se va disputa după noul format anunţat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), cu meciuri de maximum trei seturi, desfăşurate pe parcursul a două zile (şi nu trei ca până acum).
Totodată, în cazul în care una dintre echipe conduce cu 3-0 şi are deja asigurată victoria finală se va disputa doar al patru meci de simplu, nu şi al cincilea (care conform regulamentului de până acum ar fi trebuit să se joace). Meciul al cincilea nu se va mai disputa dacă partida a patra este decisivă, la fel cum este acum regulamentul pentru finala Cupei Davis.
România întâlneşte în 3 şi 4 februarie, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, selecţionata Luxemburgului în primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis. Căpitanul nejucător al echipei României, Gabriel Trifu, a convocat acest meci următorii jucători: Marius Copil (locul 94 ATP la simplu), Horia Tecău (12 ATP la dublu), Florin Mergea (71 ATP la dublu), Nicolae Frunză (596 ATP la simplu) şi Bogdan Borza (797 ATP la simplu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS