7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Leilor“, n-aveţi milă de Dinamo!

„Leilor“, n-aveţi milă de Dinamo!

Gata cu meciurile fără miză. Liga I se reia în acest sfârșit de săptămână, iar fanii Universității Craiova au un motiv în plus de bucurie: trupa lui Devis Mangia începe cu un derbi împotriva lui Dinamo, iar un succes în partida programată duminică, de la ora 20.45, în „Groapă“, ar diminua considerabil șansele „câinilor“ de a prinde play-off-ul. Acest aspect îi face totodată pe rivali și mai periculoși, miza determinându-i să apeleze cu siguranță la un joc dur, la intimidare, așa cum s-a întâmplat și în sezonul trecut. Cu toate astea, optimismul este bine instalat în rândul oltenilor, care promit spectacol atât în teren, cât și în tribune, suporterii mobilizându-se din timp pentru deplasarea în Capitală.

Devis Mangia și Alex Mitriță consideră că echipa este pregătită să facă meciuri bune (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Mangia: Îmi doresc să văd un meci frumos

Antrenorul Universității Craiova, Devis Mangia, a declarat joi, într-un cadru organizat, că și-ar fi dorit ca derbiul să se dispute pe Arena Națională și a asigurat că băieții săi sunt deciși să facă un meci bun.
„Va fi un meci dificil, cu o echipă care luptă pentru prezența în play-off, care a schimbat foarte mulți jucători, dar foarte bună. Ambele meciuri cu Dinamo sunt importante, dar primul este prioritatea noastră. Și cel din Cupă este important, Cupa fiind unul dintre obiectivele noastre. Îmi doresc să văd un meci frumos, de calitate, așa cum au fost cele cu Viitorul și CFR Cluj, dar nu știu ce se va întâmpla duminică. Cu siguranță voi juca cu cea mai bună formulă de echipă. Nu vor evolua Băluță și Kelic, pentru că sunt suspendați“, a declarat Devis Mangia, fiind convins că suporterii olteni se vor face auziți pe stadionul „Dinamo“: „Nu știu de aportul câtor fani vom beneficia pe stadionul Dinamo. Dacă ar fi fost după mine s-ar fi jucat pe Arena Națională, dar Dinamo este clubul organizator și ei vor în Groapă. Mergem în Șoseaua Ștefan cel Mare să jucăm și, dacă tot vorbim despre suporteri, am văzut ce pot face fanii noștri în meciurile de acasă și sunt convins că vor face o atmosferă extraordinară și acolo“.
Întrebat despre lupta
pentru titlu, Devis Mangia, care nu a dorit să comenteze nimic despre jucătorii transferați în această iarnă, dar nici despre mutările rivalilor, a spus că Universitatea pornește cu șansa a treia: „Sunt bucuros că jucătorii importanți au rămas la echipă, că avem același nucleu. Lupta pentru campionat este o dispută între CFR și FCSB. Ele sunt favorite. Noi ne urmăm linia și la sfârșitul sezonului vom vedea unde vom fi“.

Mitriță: Chiar nu-mi este teamă de acest meci

Vocea „vestiarului“ a fost reprezentată la conferința de presă de Alex Mitriță, care a subliniat că Universitatea Craiova pornește favorită în meciul din „Groapă“ și că Dinamo nu este o echipă care să-i provoace frisoane.
„Va fi un meci foarte greu și trebuie să intrăm foarte pregătiți. Întâlnim o echipă care vrea să intre în play-off, dar dacă vom pune în practică tot ceea ce am lucrat în Antalya cu siguranță nu o să avem probleme. Am mare încredere în această echipă. Dacă vom da totul și vom avea o atitudine bună vom câștiga ambele meciuri cu Dinamo. Chiar nu-mi este teamă de acest meci. Noi suntem echipa favorită, mai bine clasată, jucăm un fotbal foarte frumos…. Mi-e frică doar de atitudinea noastră, nu că ar putea practica ei un joc dur. Dacă avem o atitudine bună și intrăm pe teren încrezători cu siguranță vom câștiga. Nu am marcat mai mult de două goluri într-un meci, dar nu este important să marchez eu, ci să câștige echipa“, a declarat Mitriță, bucuros că i s-a activat clauza de reziliere a contractului cu Spezia: „Când am plecat din Italia aveam nevoie de liniște, pentru că am trecut printr-o perioadă mai grea. Am venit la Craiova ca să-mi ajut echipa de suflet, echipa orașului în care m-am născut, să joc pe noul stadion cu 30.000 de oameni în tribune, asta e tot ce îmi doream și din acest motiv am revenit în țară“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS