21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSportivii de la CS Universitatea au cucerit 12 medalii la orientare pe schiuri

Sportivii de la CS Universitatea au cucerit 12 medalii la orientare pe schiuri

Alexandru Blejdea a fost medaliat în mai multe probe

În pasul Bucin (județul Harghita) s-a desfășurat recent Campionatul Național de orientare pe schiuri, la care au participat și reprezentanții clubului CS Universitatea Craiova. Elevii lui Emilian Minoiu au revenit acasă cu un total de 12 medalii, dintre care cinci de aur, trei de argint și patru de bronz. Competiția a cuprins cinci probe: medie distanță, sprint, sprint ștafetă mixtă, ștafetă și lungă distanță.

Premiere tineret - locul I George Minoiu
Premiere tineret – locul I George Minoiu

Medaliați cu aur de la clubul craiovean au fost Andra Anghel (la medie distanță și lungă distanță – senioare), George Minoiu (lungă distanță – tineret), ștafeta feminină senioare, formată din Andra Anghel și Veronica Minoiu, și ștafeta mixtă, formată din Andra Anghel și Alexandru Blejdea.

Pe treapta a doua a podiumului au urcat Andra Anghel (sprint – senioare), Mihai Țânțar (lungă distanță – seniori) și Bianca Stamate (lungă distanță – junioare), în timp ce medalii de bronz au fost obținute de Bianca Stamate (medie distanță – junioare), Veronica Minoiu (sprint – senioare) și Alexandru Blejdea (sprint și medie distanță seniori). „Am început să mărim volumul de antrenament specific probelor de orientare-schi, iar acest fapt a condus la rezultate foarte bune la această competiție. Rezultatele puteau fi mai bune, dacă nu ar fi nins foarte mult în primele două zile de concurs, fapt ce a condus la realizarea de către organizatori a unor pârtii înguste, care au împiedicat sportivii să se deplaseze în anumite porțiuni din traseu în patinaj“, a concluzionat antrenorul Minoiu, pentru GdS.


Craiovenii participă în această perioadă la Campionatele Internaționale ale Bulgariei, iar imediat după încheierea acestei competiții tot acolo vor debuta Campionatele Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS