10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie cu sufletul: SCM a învins Kuban Krasnodar în fața a 4.000 de oameni

Victorie cu sufletul: SCM a învins Kuban Krasnodar în fața a 4.000 de oameni

Zeljka Nikolic (la minge) şi colegele sale au făcut un meci excepţional cu rusoaicele de la Kuban Krasnodar (Foto: Lucian Anghel)

SCM Craiova 30
Kuban Krasnodar 24

SCM Craiova: Dumanska, Stanciu – Zamfir-Florianu 10, Nikolici 8, Elisei 4, Klikovac 2, Șelaru 2, Rădoi 1, Vizitiu 1, Pricopi 1, Țicu 1, Tudor, Trifunovic. Antrenor: Bogdan Burcea
Kuban Krasnodar: Kalinina, Mikhalylyuta – Frolova 8, Rzaeva 5, Efimkina 3, Gariaeva 3, Samoilenko 2, Fanina 1, Savinova 1, Sobina 1, Golikova, Nalivko. Antrenor: Evgheni Trefilov

Handbalistele de la SCM Craiova au obținut una dintre cele mai răsunătoare victorii din istoria clubului. Oltencele au învins echipa celebrului antrenor Evgeni Trefilov, mărindu-și șansele de calificare în sferturile de finală ale Cupei EHF.

Bucuroși că CSM București a învins Gyor-ul în Liga Campionilor și supărați că Simona Halep a pierdut finala turneului de Mare Șlem Australian Open, aproape 4.000 de iubitori ai sportului au luat sâmbătă după-amiază cu asalt Sala Polivalentă din Bănie, pentru a le susține pe handbalistele de la SCM Craiova într-un nou meci din grupa A a Cupei EHF, contra rusoaicelor de la Kuban Krasnodar, antrenate de legendarul Evgeni Trefilov.
Unii suporteri au venit dotați cu tobe, vuvuzele și steaguri, din Craiova, Băilești sau alte orașe. Pe buzele tuturor stătea un singur cuvânt – victoria, necesară pentru a mai putea spera la calificare în „sferturi“.


Și așa a fost. Împinse de la spate de un public care le-a încurajat în permanență, jucătoarele lui Bogdan Burcea au intrat în teren motivate. Au trecut peste oboseala acumulată în ultima vreme, peste accidentări, și s-au comportant ca o adevărată echipă. SCM a câștigat partida la șase goluri diferență, scor 30-24, după ce la pauză conducea cu 17-13. Craiovencele au obținut a doua victorie în grupă și totodată s-au răzbunat pe rusoaice, care duminica trecută, în partida tur, le învinseseră cumva nedrept (scor 28-26). Sâmbătă, după ultimul fluier al arbitrilor greci, handbalistele craiovene s-au descătușat, au încins hora bucuriei, apoi au făcut tradiționalul tur al sălii, pentru a fi felicitate.

 

La rândul său, celebrul Trefilov, tehnician care a cucerit tot ce se putea cuceri cu echipa Rusiei și cu formații de club, a părăsit terenul repede, probabil dezamăgit de prestația echipei sale.

Burcea: Cristina a jucat grav accidentată

Cristina Zamfir Florianu a marcat zece goluri în partida de sâmbătă, în condițiile în care din cauza unor accidentări nu a fost în plenitudinea forțelor. Jucătoarea născută în Slatina a strâns din dinți și a dovedit încă o dată că pentru ea nu există „nu pot“. „Îmi felicit echipa, s-a luptat admirabil, deși unora prezența noastră aici li se pare «de facto» și că lucrurile trebuie să se întâmple de la sine. Nu e așa, în spatele acestor rezultate este o muncă enormă, este sacrificiu. Florianu joacă în ultimele trei meciuri grav accidentată. Are bandaje peste tot, are probleme la picior, la cot, la spate“, a mărturisit antrenorul Bogdan Burcea la finalul partidei.


Mereu cu zâmbetul pe buze, Cristina Zamfir Florianu, golghetera Craiovei și a campionatului intern, a ținut neapărat să mulțumească suporterilor pentru susținere. „Mă bucur nespus de mult pentru această victorie. Am reușit în mare parte să ascultăm ce ne-a spus domnul profesor, lucru care nu s-a întâmplat și în Rusia. Le mulțumesc din suflet oamenilor minunați care azi ne-au împins de la spate. Au fost al optulea jucător. Nu putem spune acum că suntem calificate, mai avem de jucat, dar vreau să ne bucurăm de această victorie împotriva unei echipe puternice“, a spus jucătoarea de 28 de ani.

„Pe pozițional era foarte greu să marcăm“

Bogdan Burcea a spus că în partidele cu Randers și Kuban de acasă echipa olteană a mizat pe cartea contraatacului și s-a dovedit a fi cartea câștigătoare.
„Și Randers, și Kuban mi se par la fel de puternice, ca nivel. Rețeta de azi, cele nouă goluri pe contraatac, a fost aceeași din partida cu Randers. Ne-am mobilizat numai pentru acest lucru, pentru că pe pozițional este foarte greu. Sunt două echipe foarte greu de depășit, au talie, kilograme forță mult peste noi, sunt lucuri pe care am mizat în cele două meciuri și iată că ne-au adus două victorii concludente. Brest e o echipă mai tehnică, care are în componență niște proaspete campioane mondiale, de acum o lună. Va fi mult mult mai greu, însă vom încerca să mulțumim suporterii, să ieșim cu fruntea sus de pe teren“, a spus tehnicianul craiovean.

„Suntem Cenușăreasa grupei“

SCM are acum 4 puncte, mărindu-și șansele de calificare mai departe. „Pornim de pe aceeași poziție de pe care am început grupa, de Cenușăreasă, însă ne dorim să ne autodepășim, să câștigăm pentru noi, pentru comunitate“, a încheiat Burcea.

„Doamna cu toba“, alături de suporterii craioveni

Înainte de debutul meciului, la tribuna a doua a fost desfășurat un steag tricolor imens. Acesta a fost adus de Angela Pop, de la Deva, supranumită „suporterul numărul 1 al naționalei feminine de handbal“. Dotată cu o tobă, în care a bătut tot timpul, Angela a purtat noroc Craiovei, iar la final s-a îmbrățișat minute bune cu sportiva ei favorită, Valentina Ardean Elisei. „Angela este, la fel ca noi, nelipsită de la meciurile de handbal. Am invitat-o la Craiova, să vină alături de noi, să susținem echipa, și a venit, împreună cu alte câteva persoane. Am mai avut invitați de la Drăgășani, Corabia, Piatra Olt, Băilești. Am susținut fetele și am obținut o victorie mare“, a spus Adriana Ungureanu, la rândul ei un mare suporter și susținător al echipelor craiovene.

Grupa A

Etapa 4: SCM Craiova –  Kuban Krasnodar 30-24, Brest – Randers 23-15.

Clasament: 1. Brest 6 puncte, 2. SCM Craiova 4 p (golaveraj 101-94),  3. Kuban Krasnodar 4 p (golaveraj 97-104), 4. Randers 2 p.

Primele două clasate se vor califica în „sferturi“.

Etapa a 5-a: SCM Craiova – Brest (sâmbătă, ora 18.00), Kuban – Randers (duminică).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS