16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Pătrașcu revigorează fotbalul în Băleasa (galerie foto)

Sorin Pătrașcu revigorează fotbalul în Băleasa (galerie foto)

Fostul vicepreședinte al AJF Dolj, Sorin Pătrașcu, a revenit în fotbalul mic, fiind decis să pună pe picioare o echipă nou înființată în județul Olt, ACS Viitorul Băleasa. Secondat de Sorin Popescu, Pătrașcu se bucură de prima poziție în campionatul județean de juniori B1 și speră ca la sfârșitul sezonului competițional să scoată șampania de la rece și să sărbătorească un rezultat notabil.

 

„Am venit cu un suflu nou“

 

Viitorul Băleasa a susținut zilele trecute un amical în compania celor de la Dinamyk Craiova, pe stadionul „Aripile“, pierdut cu 2-0, iar la finalul antrenamentului Sorin Pătrașcu ne-a povestit cum a ajuns să antreneze în Olt.
„Am ajuns la Viitorul Băleasa datorită unui prieten al meu, Iulian Petrișor Statie, care este președintele clubului. Pe Statie îl cunosc de mulți ani, din perioada în care mi-am desfășurat activitatea în unitatea militară de la Aeroportul Craiova, iar dumnealui a efectuat stagiul militar acolo. A fost o discuție între noi, doi prieteni, și sponsorul principal, Marian Vigu, omul care ne asigură toate condițiile necesare desfășurării activității, și am acceptat să iau parte la proiectul acestei grupări din Olt, care s-a înființat în vara lui 2017 și care își propune lucruri frumoase“, a explicat Sorin Pătrașcu, pentru GdS.


„Îmi place să mă angrenez în orice activitate fotbalistică și am trecut acum la o grupă de juniori. Am preluat o echipă tânără, motivată, cu dorință de performanță. Am făcut un tur de campionat foarte bun, echipa se află pe primul loc în campionatul județean de juniori B1, jucători născuți în 2001, 2002 și mai tineri. Am venit cu un suflu nou. Cu experiența mea, acumulată atât la selecționata Olteniei de jucători amatori, cât și la echipa de fotbal feminin Real Craiova, sper
să-mi aduc un aport substanțial la îndeplinirea obiectivului, acela de a încheia și returul pe primul loc și de a ne califica la faza zonală“, a completat fostul conducător al fotbalului doljean.

 

„Am găsit la Băleasa oameni care iubesc sportul și, în special, fotbalul“

 

Cei doi antrenori craioveni știu că obiectivele de la ACS Viitorul Băleasa nu sunt ușor de îndeplinit și pentru asta au demarat pregătirile pentru retur imediat după Revelion, acum caută întăriri și au programat și un cantonament, menit să-i pună pe picioare pe micuții fotbaliști.


„Suntem în perioada precompetițională și încerc să descopăr de ce jucători mai avem nevoie ca să întărim lotul. Pot spune că stăm bine din punctul de vedere al ariei de selecție. Am găsit la Băleasa oameni care iubesc sportul și, în special, fotbalul, în speță directorii de școli și cei din administrația locală și ne sprijină în a descoperi noi talente din comunele învecinate: Vulpeni, Baldovinești, Iancu Jianu. Aducem jucători din toate zonele! A fost o primă selecție pe 3 ianuarie, când am reluat pregătirile pentru returul campionatului, și spun că dispun de un lot de jucători destul de numeros, dar mai trebuie să aduc cel puțin trei jucători ca să creștem și valoric. Am susținut câteva meciuri de verificare și acum urmează un cantonament de pregătire la Horezu, unde vom sta opt zile și vom încerca să ne punem la punct pe plan fizic și să așteptăm cu încredere partea secundă a campionatului. Va fi un retur destul de dificil, în condițiile în care în primele două etape întâlnim două formații cu un trecut destul de bogat, CSS Caracal și CSS Corabia, dar prin pregătirea pe care o vom face cred că o să ne atingem obiectivul propus“, a spus Pătrașcu, menționând că echipa va juca în curând în comuna Baldovinești, unde va apărea o bază modernă: „Am purtat deja un rând de negocieri cu administrația locală din comuna Baldovinești, unde în această primăvară vor demara lucrările unei arene moderne, cu vestiare, dușuri, un teren de joc care va fi la un nivel foarte bun, și vom evolua acolo. Se investește și asta datorită lui Marian Vigu și Iulian Statie. Sper ca din această frumoasă echipă să facă pasul către marea performanță doi sau trei jucători în curând.
Lotul formației ACS Viitorul Băleasa îi cuprinde pe următorii juniori: Ștefan Nicolaescu – Fănel Dorobanțu, Andrei Stan, Valentin Prioteasa, Ionuț Geică, Abel Stan, Beniamin Enache, Laurențiu Buică, Gabriel Graure, David Stan, Petrișor Urziceanu, Cătălin Enache, Cosmin Șișu, Laurențiu Ștefan, Iulian Nicolaescu, Emanuel Enache, Ionuț Ștefan, Laurențiu Iordache, Florian Preda, Ionuț Sandu, Boris Stan.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS