3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis - Australian Open: Victorie categorică pentru Simona Halep în faţa Karolinei Pliskova

Tenis – Australian Open: Victorie categorică pentru Simona Halep în faţa Karolinei Pliskova

Simona Halep (locul 1 WTA) s-a calificat, în urmă cu câteva minute, în prima sa semifinală la Australian Open, după ce a învins-o pe Karolina Pliskova (Cehia, locul 6 WTA), cu 6-3, 6-2.

După un început ratat de meci (0-3), Simona a accesat nivelul cel mai înalt al jocului său: s-a deplasat fantastic, a avut o defensivă de fier, a fost agresivă la retur şi a câştigat nu mai putin de nouă game-uri la rând! Debusolată de uşurinţa cu care Halep făcea punct după punct, Karolina Pliskova practic nu a mai contat, pe teren fiind o singura jucătoare.

„Mă bucur mult să fiu în semifinale. Am mai fost la juniori, în 2008. Mă bucur să joc pe această arenă minunată. Nu a fost cel mai bun start de meci, dar mi-am schimbat planul şi am reuşit. Am servit bine. Antrenez returul, e important să fac adversarul să se îndoiască. I-am „citit” adversarei serviciul. E un secret cum am făcut asta”, a spus Halep după meci

În semifinale, românca o va întâlni pe Angelique Kerber (Germania, locul 16 WTA), câştigătoarea turneului de la Australian Open în 2016. „Va fi un meci diferit. Se deplasează bine, returnează mingea solid, trebuie să fiu calmă, să domin meciul şi să încerc să închid punctele”, a completat constănţeanca.

Kerber a trecut în sferturile de finală de americanca Madison Keys, cu 6-1, 6-2.

În cealaltă semifinală de la Australian Open, Elise Mertens  se va duela joi cu Caroline Wozniacki.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS