5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlex Mitriță a semnat cu echipa de suflet

Alex Mitriță a semnat cu echipa de suflet

Oficialii Universității Craiova au anunțat ieri că au parafat înțelegerea cu Alex Mitriță (foto), mijlocaș pentru care oltenii au plătit Pescarei o clauză de reziliere de 700.000 de euro, asta după ce a jucat în prima parte a sezonului din Liga I sub formă de împrumut. Mitriță a semnat cu gruparea alb-albastră până în 2021 și a declarat că a făcut-o din suflet.
„Sunt fericit și mândru! De mic copil am visat să joc la această echipă. În Craiova m-am născut și am copilărit, mergeam la meciurile Universității și îmi doream să joc pentru culorile noastre, pentru suporteri, și mă bucur că am ocazia să o fac acum“, a declarat Alex Mitriță, pentru site-ul oficial al clubului din Bănie.
Fotbalistul de 23 de ani a îmbrăcat tricoul alb-albastru în 20 de partide în anul competițional 2017/2018 (17 în sezonul regulat al Ligii I, două în Europa League contra celor de la AC Milan și unul în Cupa României). Alături de brazilianul Gustavo Di Mauro Vagenin și căpitanul Alex Băluță, cei trei alcătuiesc cel mai bun trident ofensiv din Liga I. Mitriță, singur, a izbutit să marcheze opt goluri și să ofere o pasă decisivă, reușind, totodată, să bifeze 1.463 de minute pentru Știința pe terenul de joc.
„Mă bucur că am marcat în prima parte și că am putut să-mi ajut echipa să câștigăm meciuri, să facem rezultate foarte bune și să avem un parcurs foarte bun. Mă bucur că suntem cea mai bună tripletă ofensivă, dar fără echipă nu puteam să realizăm acele goluri. Sper să avem cât mai multe realizări împreună și dacă o să continuăm pe acest drum o să avem foarte multe rezultate excelente“, a comentat purtătorul tricoului cu numărul 28 din tabăra olteană.

„Este un obiectiv pentru mine echipa națională“

Întrebat despre cum decurg pregătirile din Antalya, Alex Mitriță s-a declarat mulțumit și a punctat că este nerăbdător să joace din nou în meciurile oficiale în atmosfera frumoasă creată de proprii suporteri pe „Ion Oblemenco“. „Mai avem mult de muncă în acest cantonament. Sperăm să ne pregătim cât mai bine și să fim foarte atenți la ce ne explică Mister (Devis Mangia – n.r.) ca să punem în practică. Meciurile de pe teren propriu sunt foarte importante pentru noi. Jucăm în fața fanilor și trebuie să le predăm o lecție bună de fotbal, iar pentru asta sper să facem un cantonament bun și să revenim cât mai puternici. Să jucăm în fața unor asemenea fani, cum sunt cei de la Craiova, este un sentiment foarte frumos“, a spus Alex Mitriță, punctând că își dorește să îmbrace tricoul naționalei în curând: „Este un obiectiv pentru mine echipa națională. M-aș bucura să fim cât mai mulți jucători de la Craiova la naționala mare și asta o putem realiza doar prin evoluții foarte bune la Universitatea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS