21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSuporterul-ortoped o visează pe Craiova campioană

Suporterul-ortoped o visează pe Craiova campioană

Heedari Hoshang a prezentat o mică parte din „arsenalul“ cu care şi-a completat cabinetul medical de la Spitalul din Segarcea (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Vi-l mai aduceți aminte pe Heedari Hoshang, medicul ortoped iranian despre care scriam în 2015 că nu poate trăi fără Universitatea Craiova? Ei bine, „boala“ s-a accentuat și asta pentru că Universitatea Craiova se află într-un continuu progres, a revenit în cupele europene, iar noul stadion „Ion Oblemenco“ i-a pus capac. Acum vrea titlul și simte că momentul fericirii este aproape, iar în așteptarea lui continuă să îmbunătățească „altarul“ alb-albastru din cabinetul de la Spitalul din Segarcea și în special pe cel de acasă. Altfel, nici Heedari Hoshang nu a bătut pasul pe loc din punct de vedere profesional. În 2015 era director medical la Spitalul din Segarcea, iar acum este director plin și are multe acțiuni pozitive la activ, fiind foarte apreciat.

Băluță și Mangia i-au intrat în suflet

Hoshang Heedari apreciază parcursul Universității Craiova din acest sezon, pe antrenorul Devis Mangia și în special pe căpitanul Alex Băluță, atât pentru prestațiile sale, cât și pentru faptul că este dedicat 100% Craiovei.
„Este o mare bucurie să vorbesc despre Universitatea Craiova. Avem o echipă destul de frumoasă, aranjată bine în teren și avem un antrenor foarte bun. Am încredere că vom continua ascensiunea. Avem cei trei pitici în față care au fost fantastici. Am toată admirația pentru Băluță că a refuzat FCSB-ul, mi-a intrat la inimă cu treaba asta. Dacă este oltean, e normal să rămână la Craiova! M-a surprins plăcut Devis Mangia, este un italian atipic. Spre surprinderea mea văd că joacă ofensiv și mă bucur pentru asta, pentru că nouă, oltenilor, ne place spectacolul. Este un antrenor tânăr și nu a fost ales întâmplător, pentru că a antrenat echipa de tineret a Italiei și a avut rezultate bune. M-a bucurat enorm vestea că a semnat prelungirea contractului pe încă trei ani, un lucru mai puțin obișnuit în Liga I. Sunt genul de om căruia îi place continuitatea, stabilitatea. Să fie ca în Anglia, unde un antrenor rezistă și 20 de ani la un club, nu să fie demis după câteva etape. E imposibil ca un antrenor să nu aibă și reușite dacă are continuitate în muncă“, a concluzionat ortopedul iranian.


„M-a bucurat foarte mult că după atâția ani de absență ne-am întors în cupele europene. Sper să avem pretenții și realizări mai mari anul acesta, când o să participăm din nou, să mergem și mai sus și să aducem echipe importante la Craiova. Cred că acest lucru se poate realiza cu câțiva fotbaliști de mare valoare aduși în această iarnă și la vară“, a mai spus suporterul-director.

„Putem ieși și noi campioni“

Heedari Hoshang are așteptări mari de la alb-albaștri în partea a doua a campionatului, sperând din tot sufletul ca Universitatea să cucerească titlul.


„Prima etapă jucăm la Dinamo și nu accept să nu venim cu trei puncte de acolo. Sper ca din patru etape, care au rămas de jucat din campionatul regular, să obținem cel puțin zece puncte. Am fost convins că anul acesta o să ne calificăm fără probleme în play-off, dar greul acum începe. Trebuie să câștigăm toate meciurile de acasă și să strângem cât mai multe puncte din deplasare. M-am contrazis cu foarte mulți prieteni care ziceau că Universitatea nu are față de campioană. Le-am zis că nu este adevărat și că așa cum a ieșit Urziceniul, Galațiul, Astra și Viitorul, la fel putem ieși și noi campioni. E treaba CFR-ului și a FCSB-ului dacă rămân cu milioanele de euro date pe jucători. Performanța se poate face și cu bani mai puțini, dar bine investiți. Mă bucur că am căzut cu Dinamo și în Cupă, chiar îmi doream asta. Părerea mea este că echipa noastră joacă foarte bine și putem spera la trofeu, dar ne mai trebuie niște piese, mai ales în defensivă. Ar fi extraordinar să vină Găman, este un jucător bun, care ar rezolva problema. Ne-ar trebui doi jucători în apărare și un mijlocaș de creație, cu experiență, de genul lui Zlatinski. În atac trebuie să rămână cei trei pitici fantastici, să joace tot timpul, dar trebuie să ținem cont că mai pot interveni și accidentări, așa că ar trebui aduși trei-patru jucători“, a opinat medicul ortoped.

„Pentru mine, noul «Oblemenco» este cel mai frumos stadion“

Directorul Spitalului din Segarcea este încântat de atmosfera din jurul Universității și de afluența publicului pe noul „Ion Oblemenco“. Are abonament și a convins multă lume din jurul său să-și asigure locul în „templul“ din Bănie.


„În prima parte, când am jucat la Severin, știam că o să ne chinuim, pentru că nu ne-am simțit ca acasă. Odată cu stadionul terminat, o arenă superbă, eram sigur că o să facem o treabă bună. Știi cum este publicul craiovean de fierbinte și asta a contat mult. Și-ar dori multe echipe să aibă astfel de public… Am citit într-un ziar că în celelalte meciuri din etapa respectivă, adunate, s-au strâns 9.000 de spectatori și la Craiova au fost peste 25.000. Deci nu avem cum să ne comparăm cu rivalii noștri din campionat și într-adevăr publicul nostru este al 12-lea jucător, împinge echipa din spate. Mă bucur că avem asemenea stadion. Eu m-am lăudat cu el, am trimis poze acasă, în Iran, să vadă și ei cum arată un superstadion. Am fost la Barcelona, Milano, Parma și m-au impresionat arenele de acolo, dar stadionul nostru, fiind și nou, este superb. Pentru mine este cel mai frumos stadion, mă simt acolo ca acasă. Bineînțeles că mi-am făcut abonament, doar nu sunt suporter de ocazie. Am convins și vecinii, și rudele, și familia să-și facă abonamente, pentru că în felul acesta ajutăm și noi echipa. Nu se pune problema să lipsesc de la vreun meci de acasă, dar, din păcate, în deplasare este mai dificil pentru mine să merg, fiind și directorul Spitalului din Segarcea. Înainte, când eram mai tânăr, eram nelipsit la jocurile de acasă și la cele din deplasare. În schimb, îmi îmbunătățesc garderoba și camerele mele, de acasă și din spital, cu produse alb-albastre. Recunosc însă că de achiziții se ocupă mai mult fata mea. Ea are mai mult timp să meargă la magazinul clubului și să urmărească noutățile, eu stau mai rău cu timpul liber. Am acasă dublu față de ce vedeți dumneavoastră în cabinet. Ultima achiziție este o geacă cu însemnele Universității, iar pacienților le dau voie în cabinet doar dacă țin cu Universitatea Craiova… Glumesc, evident, dar recunosc că nu pot să înțeleg ca un oltean din Segarcea să țină cu altă echipă în afară de Universitatea. Sunt foarte puțini, dar nu ar trebui să existe așa ceva“, a punctat Heedari Hoshang, care a adus îmbunătățiri alb-albatre în tot spitalul din Segarcea.

Bucuros pentru Bancu și trist pentru Măzărache

Ortoped fiind, Heedari Hoshang s-a declarat foarte bucuros de modul în care și-a revenit Nicușor Bancu după accidentarea suferită în 2015 și regretă că Simon Măzărache trece prin momente asemănătoare.


„L-am văzut pe Nicușor că a intrat la început cu frică la niște mingi, am închis ochii de teamă și eu, dar cu ajutorul lui Dumnezeu și-a recăpătat curajul și moralul și acum este foarte bine, a fost convocat și la națională. Din păcate, alt jucător al nostru, Simon Măzărache, a suferit, la rândul său, o dublă fractură la Juventus, echipă la care este împrumutat. Având în vedere că este tânăr, eu zic că recuperarea o să fie rapidă, ca la Bancu. Asta este viața fotbalistului și a sportivilor în general, e plină de riscuri de acest gen, dar este și foarte frumoasă și aduce multe satisfacții“, a încheiat Heedari Hoshang.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS