6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFără Mangia la timonă, defensiva Universității a comis multe erori cu Meppen

Fără Mangia la timonă, defensiva Universității a comis multe erori cu Meppen

Mitriță a marcat un gol superb în amicalul cu nemții de la Meppen (Foto: ucv1948.ro)

Universitatea Craiova a început ieri seria jocurilor amicale din Antalya, însă la primul test a dezamăgit profund. Alb-albaștrii au pierdut categoric, scor 2-4, în fața echipei SV Meppen, o divizionară C din Germania, la capătul a două reprize distincte: prima bună, a doua slabă.
De menționat că antrenorul Devis Mangia nu a fost prezent la meci, fiind învoit să meargă în Italia pentru înmormântarea socrului său, urmând să revină în Antalya la începutul săptămânii.
Gruparea din Bănie a câștigat prima repriză grație unui gol marcat de Alex Mitriță cu un șut superb din afara careului (’24), evoluția per ansamblu fiind bună, cu destule ocazii de poartă.
La reluare, staff-ul tehnic a operat câteva modificări, iar jocul grupării din Bănie a fost sub așteptări, cu multe erori în defensivă și prea puține acțiuni ofensive duse la bun sfârșit. Germanii au făcut furori în primul sfert, reușind să marcheze în minutele 55, 57 și 59, pe fondul unei apatii inexplicabile a fundașilor, portarul Laurențiu Popescu dovedindu-se și el neinspirat la respingeri.
Craiova a redus din diferență prin Andrei Burlacu, care a driblat trei adversari pe partea stângă și a dat o „scăriță“ peste portar, mingea oprindu-se lângă bara din dreapta (’77, 2-3). Bucuria nu a durat, pentru că nemții au refăcut avantajul de două goluri la scurt timp, mai exact în minutul 79 (2-4).
Universitatea a beneficiat și de o lovitură de la unsprezece metri, obținută de juniorul cel nou, Adrian Juncu, însă Gustavo a șutat telefonat de la punctul cu var și i-a permis portarului să respingă (’83).
Formația olteană a început cu următorul unsprezece: Mitrovic – Dimitrov, Popov, Kelic, Screciu, Bancu – Bărbuț, Bic, Zlatinski – Mitriță, Băluță. În repriza secundă au mai intrat: L. Popescu – Tiago, Popa, Datkovic, Martic, Constantin, Gustavo, Burlacu, Mihăilă, Juncu și Dominik Glavina. Ultimul este un mijlocaș croat de 25 de ani și 1.82 metri, liber de contract, venit în probe. A mai jucat la Varaždin, Beitar Jerusalem, Slaven Belupo, Inter Zaprešić și Rudar Valenje.
Următorul test al Universității Craiova va avea loc pe 21 ianuarie, în compania formației Lechia Gdansk, locul 11 în prima ligă din Polonia.

„Este un plus că reușim să înscriem”

Căpitanul Universității Craiova, Alex Băluță, nu a fost prea supărat după înfrângerea suferită cu Meppen, considerând că a fost doar un meci amical, venit după o săptămână grea de antrenamente.
„Sunt meciuri de pregătire și încercăm să punem în practică exact ce facem la antrenamente. Prima repriză ne-a aparținut, am avut multe ocazii de poartă, iar din a doua nu am apucat să urmăresc prea mult, dar știu că am avut un penalti ratat. Consider că a fost un meci foarte bun și trebuie să ne pregătim în continuare. Meppen este o echipă din liga a treia germană, dar am întâlnit o formație destul de bună, de legată, care mai are o săptămână până o să înceapă campionatul și este la alt nivel cu pregătirea. Nu am văzut golul lui Burlacu, unul foarte frumos din câte am înțeles, ci doar pe cel al lui Mitriță. Mă bucur pentru ei că au marcat. Este un plus că reușim să înscriem și trebuie să o facem în contiunuare, pentru că numai așa putem să adunăm puncte în campionat“, a declarat Alex Băluță, pentru site-ul clubului. „Am avut o săptămână destul de grea, am combinat alergările cu mingea și așteptăm să treacă stagiul cât mai repede și să revenim acasă“, a completat căpitanul alb-albaștrilor.

Andrei Burlacu: Încercăm să ne pregătim cât mai bine

Atacantul formației Universitatea Craiova, Andrei Burlacu, a declarat că încearcă să profite de fiecare șansă primită pentru a prinde primul unsprezece. „Nu m-am inspirat după nimeni la acest gol cu Meppen. Încerc să-mi fac treaba cât mai bine pe teren și să profit de fiecare ocazie pe care mi-o acordă Mister (Devis Mangia – n.r.)“, a punctat Andrei Burlacu.
Întrebat despre lupta pentru titlul de campioană, dar și despre duelul din sferturile Cupei, cu Dinamo, Andrei Burlacu a precizat că Universitatea nu se teme de nici un adversar și intră pe teren doar cu gândul la victorie: „Deocamdată luptăm pentru campionat cu FCSB și CFR Cluj, care ocupă primele două poziții. Ne vom lupta de la egal la egal, sperăm să facem meciuri bune împotriva lor și să obținem cele trei puncte în următoarele partide. Având în vedere că avem 30.000 de olteni în spate la meciul cu Dinamo din Cupă, și nu numai, vom lupta cu gândul la victorie. Încercăm să ne pregătim cât mai bine în acest cantonament și când va veni ora jocului cu Dinamo să fim la capacitate maximă și să tranșăm calificarea în favoarea noastră“.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS