6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova visează frumos după victoria cu Randers

Craiova visează frumos după victoria cu Randers

Bobana Klikovac (la minge) şi colegele sale au contabilizat primele două puncte în grupă după succesul cu Randers (Foto: SCM Craiova Handbal Oficial)

Într-o atmosferă senzaţională, creată de aproximativ 4.000 de spectatori, handbalistele de la SCM Craiova au obţinut sâmbătă prima victorie în grupa A a Cupei EHF. După ce în runda inaugurală pierduseră la Brest (Franţa), după un joc bun, elevele lui Bogdan Burcea au învins sâmbătă echipa daneză Randers, cu scorul de 23-17 (16-6). Gazdele au avut o primă repriză incredibilă, în care au marcat 16 goluri, au mai ratat alte câteva ocazii şi au primit doar şase goluri. În partea secundă, SCM s-a desprins la 20-8 (minutul 40), dar după ce antrenorul Bogdan Burcea a făcut schimbări, danezele au marcat şase goluri consecutive (20-14), iar SCM a avut o perioadă de zece minute în care nu a reuşit să înscrie. Finalul de joc a aparţinut craiovencelor, care au obţinut o victorie clară, fără emoţii, în faţa unei foste câştigătoare a Cupei EHF.
Bucuria în tabăra craioveană a fost moderată la finalul jocului, existând regretul că SCM ar fi putut obţine o victorie la o diferenţă mult mai mare.
Valentina Ardean Elisei a spus că în această competiţie fiecare gol contează: „Suntem un pic supărate. Am avut o diferenţă mare, trebuia să ţinem de scor, dar nu am reuşit. Sperăm ca în următoarele meciuri să nu mai repetăm greşelile din acesta. Publicul a fost formidabil, un plus pentru noi. Ne dorim să continuăm pe această linie, să ne calificăm mai departe“.

„Suferim în privinţa băncii“

Antrenorul Bogdan Burcea a făcut din nou referire la diferenţa de valoare dintre titulare şi jucătoarele de pe banca de rezervă şi a ţinut să le reamintească acestora din urmă că trebuie să ajute mai mult echipa. „M-au bucurat două lucruri în acest meci: în primul rând afluenţa publicului, senzaţional, apoi victoria, pe deplin meritată. Lucrul pozitiv este că ne-am apărat bine timp de 40 de minute, am jucat cartea contraatacului foarte bine, în condiţiile în care, de obicei, danezele predau lecţii la acest capitol. La lucrurile nereuşite, se vede că suferim în privinţa băncii. De la o diferenţă de 12 goluri, când începem să facem rotaţia avem un minus 7 în 13 minute. Toată lumea trebuie să înţeleagă că are responsabilităţi la această echipă, nimeni nu este la număr, toată lumea este plătită la aceeaşi dată fixă şi trebuie să ajutăm cu toţii. Pentru acest nivel avem un lot subţire, din care încercăm să scoatem tot ceea ce este mai bun. Este ceea ce ne-am permis, însă trebuie să fim recunoscători că avem sportive precum Zamfir, Ardean, Nikolic, Dumanska“, a spus tehnicianul celor de la SCM.
Pentru SCM au jucat: Dumanska, Stanciu – Florianu (6 goluri), Nikolic (5), Ardean Elisei (5), Pricopi (2), Klikovac (2 g), Vizitiu (1), Rădoi (1), Ţicu (1), Trifunovic, Popescu.

Vor să treacă de faza grupelor

Dacă atunci când s-a înscris în Cupa EHF Craiova dorea să ajungă, în premieră, în grupe, acum îşi dorește mai mult, calificarea în faza următoare.
„Danezele porneau favorite în acest meci. Faptul că s-au apărat foarte bine fetele noastre, că ne-a ieşit contraatacul şi evoluţia Dumanskăi ne-au dus la acel plus 10 după prima repriză. Nu ştiu câţi sperau. Vom lupta cum ştim mai bine pentru calificare. Cu ceva timp în urmă, ne doream să ajungem în grupe. Acum, după meciul cu Brest, unde am dovedit că suntem o echipă cu personalitate, care joacă handbal, vrem mai mult“, a completat Burcea.
SCM va juca în etapa a treia în Rusia, cu Kuban Krasnodar, duminică, 21 ianuarie. Până atunci, oltencele vor evolua joi (ora 18.30) în campionatul intern, la Corona Braşov.
În celălalt meci din grupă, Kuban Krasnodar a fost învinsă ieri, pe teren propriu, de Brest, cu scorul de 28-22. Clasament grupa A: 1. Brest Bretagne 4 puncte, 2. SCM Craiova 2 (45-42), 3. Kuban 2 (45-48), 4. Randers 0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS