12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBurcea: Vom face tot ce ne stă în putință să învingem Randersul

Burcea: Vom face tot ce ne stă în putință să învingem Randersul

Tânăra Teodora Popescu are şansa să se remarce în partidele din Cupa EHF (FOTO: Claudiu Tudor)

Handbalistele de la SCM Craiova vor juca sâmbătă (ora 18.00), în Polivalentă, în compania formației daneze Randers, în etapa a doua din grupele EHF.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova, singura formație craioveană care mai este angrenată în cupele europene, va juca sâmbătă, pe teren propriu, în compania formației Randers (Danemarca), în etapa a doua din grupa A a Cupei EHF.
Meciul din Sala Polivalentă va începe la ora 18.00, iar un bilet costă cinci lei.
SCM a pornit cu o înfrângere în grupa A, duminica trecută, când a jucat în deplasare cu Brest (Franța) și a fost învinsă cu scorul de 25-22. A fost un joc în care antrenorii echipei oltene s-au confruntat cu probleme de lot.
Miercuri, elevele lui Bogdan Burcea au jucat și în campionatul intern, acasă, cu Rapid București, și s-au impus cu scorul de 29-24 (13-12). Partida s-a disputat pe suprafața specială pentru handbal, montată pentru meciurile din Cupa EHF, iar în tribune au fost prezenți atât suporteri ai gazdelor, cât și un mic grup de susținători ai Rapidului. Acesta a fost primul joc oficial din Liga Florilor în 2018, iar după această rundă, a 11-a, SCM rămâne pe locul trei.
„Din punctul meu de vedere, nu cred că s-a pus problema câștigătoarei, chiar dacă în prima repriză Rapidul a dat o replică destul de bună. După pauză am turat puțin motoarele, am reușit să ne asigurăm un avans și să odihnim anumite jucătoare. Fetele veneau după 34 de ore de călătorie, după un meci cu Brest unde s-au întrebuințat serios, nu am avut opțiuni. Șase dintre ele au evoluat 48-52 de minute, chiar 60, și este foarte greu. Meciurile se succed rapid, din trei în trei zile, intensitatea și duritatea lor își pun amprenta asupra stării de sănătate și a evoluției. Obiectivul în meciul cu Rapid era să ne adjudecăm cele trei puncte și fetele care sunt sănătoase să rămână așa, neaccidentate“, a spus Bogdan Burcea, antrenorul principal al formației craiovene la finalul întâlnirii de miercuri cu Rapidul.
Pentru SCM au evoluat: Dumanska, Stanciu, Lung – Țicu 8 goluri, Florianu 5, Nikolic 5, Klikovac 3, Rădoi 2, Elisei 2, Popescu 2, Stoican 1, Colac.
Craiova va disputa următorul meci în Liga Florilor pe terenul formaţiei Corona Braşov. Partida este programată pe 18 ianuarie.

„Ne-am făcut temele bine“

În ceea ce privește confruntarea cu Randers de sâmbătă, tehnicianul craiovean a menționat că el și jucătoarele și-au făcut temele, au analizat jocul formației daneze și promite că echipa SCM va face tot posibilul să obțină primul succes în grupă.
„Avem o grămadă de informații despre Randers. Așa cum s-a întâmplat și cu Brest, ne-am făcut temele foarte bine. Ideea este că starea de sănătate este ceea ce mă îngrijorează la echipa mea. Atâta timp cât nu avem un lot valid, este o problemă foarte mare, mai ales că și așa suntem la vreo zece metri sub pământ față de adversarele din grupa noastră, din toate punctele de vedere. Noi vom încerca să ne facem datoria, așa cum am făcut-o și până acum, pe parchet. Invităm iubitorii acestui sport să ne susțină. Promitem că, indiferent că vom evolua în șapte-opt jucătoare, vom face tot ce ne stă în putință pentru a învinge Randersul“, a mai spus antrenorul craiovean. Dacă Nicoleta Tudor nu va juca sigur sâmbătă, deoarece are rujeolă, în schimb, tehnicianul speră că va putea miza pe Pricopi, o jucătoare importantă în angrenajul echipei, care a avut probleme de sănătate.
În prima rundă din grupa A, Randers a fost învinsă, pe teren propriu, de Kuban Krasnodar (Rusia), cu scorul de 23-20.

De ce nu au venit jucătoare

Întrebat de ce nu a adus una sau două jucătoare în pauza de iarnă, Burcea a explicat că cele care ar fi putut să ajute echipa erau foarte scumpe: „Nu am intenționat să aduc la număr, avem deja aici câteva sportive… Am avut discuții cu cel puțin șapte sportive. Mi-am dorit să aduc ceva peste ce este aici, dar costurile ridicate ne-au pus în imposibilitatea de a recruta o jucătoare care să ne ajute în cele șase meciuri din grupele EHF“.

Elisei: Îmi doresc un public numeros

Portarul Yulia Dumanska cunoaște câteva dintre jucătoarele echipei daneze. Știe că la fel ca partida din Franța, cu Brest, meciul cu Randers va fi dificil pentru ea și colegele sale. „Va fi greu, este o echipă bună, dar le vom viziona și ne vom pregăti bine. Cunosc câteve fete de acolo. Fiecare meci e important și trebuie să fim concentrate. Depinde și ce zi prinzi, cât de mult ai norocul de partea ta. Trebuie să luăm totul pas cu pas pentru că îmi doresc din tot sufletul să ne calificăm mai departe“, crede goalkeeperul Craiovei.
Colega sa, Valentina Ardean Elisei, face apel la suporterii craioveni pentru a umple sala în meciul cu danezele. „Îmi doresc un public numeros, să ne împingă de la spate. Randers este o echipă puternică, dar în primul rând trebuie să ne gândim la jocul nostru. Dacă ne iese, va fi bine. O calificare mai departe ar fi o performanță mare pentru noi. Pentru asta muncim“, a spus Alice.

Liga Florilor

Celelalte rezultate din etapa a 11-a: HCM Vâlcea – CSM Roman 22-19, CSM Bistriţa – Măgura Cisnădie 26-29, CSM Slatina – AHCM Slobozia 19-24, HC Zalău – CSM Bucureşti 24-30, Corona Braşov – Dunărea Brăila 31-33; U Cluj – CSU Danubius Galaţi 32-26.
Clasament: 1. CSM București 33 p, 2. HCM Vâlcea 24, 3. SCM Craiova 23, 4. Măgura Cisnădie 22, 5. Corona Brașov 18, 6. CSM Bistrița 18, 7. HC Zalău 16, 8. CSM Roman 15, 9. Dunărea Brăila 15, 10. Danubius Galați 12, 11. AHCM Slobozia 10, 12. Rapid București 9, 11. U Cluj 8, 12. CSM Slatina 2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS