14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliștii craioveni încep să-și revină

Baschetbaliștii craioveni încep să-și revină

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova au obținut miercuri seară a șasea victorie stagională în Liga Națională. Jucătorii olteni au întâlnit, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, formația Phoenix Galaţi, într-un joc restant din etapa a 11-a, și s-au impus cu scorul de 93-84. Pentru SCM-U au evoluat: Vîrnă 6 puncte, Martinic 22, Siriscevic 21, Aleksandrov 16, Samuels 20, Berceanu 4, Paasoja 2, Kikos 2, Novak.
„În prima repriză nu am reușit să oprim recuperările ofensive ale gălățenilor. Ei ne-au prins pe câteva contraatacuri și au marcat. La pauză, am reușit să îi motivăm pe băieți, eu și domnul Todorov, și am făcut o repriză mult mai bună. În repriza a doua, am pus presiune la oamenii cu mingea și la shooterii lor care marcau cu ușurință în prima parte. Avem un număr foarte mare de meciuri luna aceasta și nu putem acorda mult timp pregătirii. Mai mult timp vom avea în februarie, când va fi și o pauză. Suntem pe un trend ascendent, dar ne așteaptă un meci dificil la Timba, pe care trebuie să îl câștigăm, apoi vine Piteștiul acasă și trebuie să ne luăm revanșa“, a spus Dan Ioan, antrenorul secund al Craiovei, cel care după plecarea lui Rami Hadar dă indicații în timpul meciului.
Acesta a vorbit și despre noua sa postură: „Nu știu dacă s-a mai întâmplat așa ceva în istoria recentă a baschetului românesc, dar atât domnul Todorov, cât și domnul Hadar sunt doi tehnicieni foarte talentați care mă ajută și de la care am ce învăța“.
SCM-U va evolua etapa viitoare în deplasare, cu Timba Timişoara. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00. Tânărul jucător Radu Vîrnă a mărturisit că el și colegii săi au acordat mai mare atenție apărării și speră la o victorie în partida din orașul de pe Bega, mai ales că echipa olteană are eșecuri pe linie în deplasare. „Am avut niște meciuri în care am luat peste 100 de puncte, asta ne-a pus pe gânduri și să muncim mai mult. Sper să facem un joc bun la Timișoara. Avem ca obiectiv să ne calificăm în locurile 1-6. Nu avem un complex al partidelor din deplasare pentru că unele le-am pierdut la limită, iar în altele am făcut un joc bun“, a explicat internaționalul craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS