10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportȘoavă, nerăbdător să înceapă munca la Universitatea

Șoavă, nerăbdător să înceapă munca la Universitatea

Antrenorul Florin Șoavă (foto) l-a înlocuit în această iarnă pe Petrișor Bondrea și se va ocupa de juniorii sub 19 ani ai Universității Craiova. Fostul tehnician al formațiilor CS Apa Craiova, Sporting Roșiori, ACS Podari și CSO Filiași a acordat un amplu interviu pentru GdS în care a vorbit despre noul proiect în care s-a implicat și despre obiectivele sale legate de gruparea alb-albastră.
GdS: Nu demult ai părăsit pe CSO Filiași și spuneai că pui afacerile pe primul loc și fotbalul în plan secund. Cum comentezi revenirea?
Florin Șoavă: Am fost angrenat într-un proiect de afaceri, pe care am reușit să-l pun la punct cu actele de curând. A durat șase luni strânsul documentelor și al actelor pentru pensiunea pe care intenționez să o fac, a fost foate mult de alergat și nu puteam să mă dedic în totalitate fotbalului. Acum s-a terminat, am o firmă care se va ocupa de afacere și pot să-mi exercit meseria de antrenor și să mă implic 100% în fotbal.
GdS: Te-ai alăturat proiectului Universității Craiova. Ești mulțumit că ai preluat juniorii Under 19?
F.Ș.: Da, și sunt fericit că am ajuns la un club profesionist, cel mai profesionist din zona Olteniei. Aștept cu nerăbdare să-i întâlnesc pe copii și am înțeles că preiau un grup foarte bun. Mulți dintre ei vor merge la echipa a doua și chiar la prima echipă, pentru că asta este și politica clubului. Aștept să văd grupul care rămâne și dacă va fi nevoie să-l completăm o vom face. Așteptam cu nerăbdare să mi se dea o șansă aici, la Universitatea Craiova, și iată că a venit și momentul acesta, sunt pregătit și vreau să-mi fac treaba cu profesionalism, așa cum am făcut-o peste tot.

A semnat un contract pe cinci luni cu opțiune de prelungire

GdS: Ți-ai fi dorit ca echipa Under 19 să fi participat la Liga Elitelor și nu în Campionatul Național?
F.Ș.: Normal că era mult mai bine pentru ei să joace la Liga Elitelor, dar și pentru imaginea clubului. Nu știu ce s-a întâmplat în trecut de nu s-a reușit calificarea, s-au dus acolo cei de la Academia „Gică Popescu“ și îi felicit, iar noi vom munci și sperăm ca la anul să fim acolo, în locul lor.
GdS.: Ultima dată ai fost antrenor la Liga a III-a, acum ai „coborât“ la juniorii Under 19. Îți place să lucrezi cu jucătorii tineri?
F.Ș.: Da, dar nu cu juniorii mai mici. De asta am și acceptat să vin la Universitatea, pentru că actualii mei elevi se apropie ca vârstă cu ce am lăsat la Liga a III-a, pentru că nici acolo nu găsești „bătrâni“, deci nu este o diferență prea mare. Nu-mi place să lucrez cu cei mici, pentru că fiecare are rolul lui în viață, iar acesta nu este rolul meu și nu pot să fac asta, nu mă simt bine. Jucătorii de 18-19 ani sunt destul de maturi, cu ei poți să vorbești și să lucrezi bine, așa cum îmi doresc eu.
GdS: Pe ce perioadă se întinde contractul cu Universitatea?
F.Ș.: Înțelegerea mea cu Universitatea este valabilă cinci luni, până în vară, după care vom vedea ce va fi în continuare, dacă prelungim sau nu.

Programul de pregătire este „creionat“

GdS: Când ați programat reunirea și care ar fi planul de pregătire din această iarnă?
F.Ș.: Reunirea lotului va avea loc pe 15 ianuarie, odată cu cealaltă grupă de republicani și echipa a doua. Urmează vizita medicală, pe 15 ianuarie este programată grupa lui Dragoș Bon (juniorii U17 – n.r.), pe 16 vor fi băieții lui Corneliu Papură (formația „satelit“ – n.r.), iar noi, cei de la Under 19, pe 17. Avem la dispoziție șapte săptămâni să ne punem la punct, în mare eu am programul schițat, dar totul se va clarifica în curând. Sunt încrezător că în cele șapte săptămâni voi reuși să le imprim băieților ideea și concepția mea despre joc.
GdS: Pregătirea va fi făcută numai pe plan local sau se ia în calcul și un cantonament?
F.Ș.: În curând o să ne întâlnim cu toții la club și o să stabilim și programul pentru returul campionatului, pe care îl abordez cu multă încredere. Nu știu dacă se va pleca într-un cantonament. În principiu, ne vom antrena pe plan local, în complexul sportiv de lângă aeroport (stadionul „Aripile“ – n.r.). Am înțeles că ne va veni un supervizor de la echipa mare și vom vedea dacă planurile noastre de antrenament vor rămâne intacte sau trebuie să urmăm o linie impusă de Devis Mangia și staff-ul său, dar ușor-ușor vom clarifica toate acestea și ne vom pune la punct.
GdS: Pentru perioada de iarnă ți-ai stabilit un număr de partide amicale, s-a parafat vreuna?
F.Ș.: Încă nu știu, va trebui să ne întâlnim toți antrenorii cu managerul Silviu Bogdan înainte de reunirea echipelor la club și să ne punem de comun acord, și le vom comunica.
GdS: Obiective?
F.Ș.: Principala țintă este instruirea cât mai bună a fiecărui individ, astfel că atunci când se apelează la el pentru echipa a doua sau chiar prima să facă față. Nu vom neglija nici pregătirea colectivă, pentru că trebuie să avem evoluțiile bune, dar și rezultele, ca echipă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS