12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo/ Corina Căprioriu: Mă întorc pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Judo/ Corina Căprioriu: Mă întorc pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Judoka română Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică la Londra în 2012, a renunţat la decizia de retragere şi va reveni în competiţie după aproximativ un an şi jumătate de pauză. Sportiva ajunsă la 31 de ani a câştigat de-a lungul carierei, pe lângă performanţa de la Olimpiada din Londra, un argint şi un bronz la Campionatele Mondiale, plus un aur şi un bronz la Europene. Ea își anunțase retragerea din activitate după Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.
Corina a  declarat azi, pentru Agerpres, că a revenit asupra deciziei de retragere pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, ea precizând că i-a fost dor de sportul pe care l-a practicat timp de 23 de ani.
„Practic acest sport de la 6 ani şi jumătate, deci am 23 de ani de judo…. aşa că mi s-a făcut dor de tot ce înseamnă judo după pauza asta. Mi-a fost dor de senzaţia din timpul competiţiilor, de oboseala de la antrenamente, de tot. Aşa că am decis să revin. Nu am luat însă hotărârea asta de una singură. Un an am stat şi m-am tot gândit împreună cu soţul meu. Decât să trăiesc cu un regret, să nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă nu reveneam, mai bine trăiesc cu gândul unui eşec. Mă întorc pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Dar recunosc că până acolo e cale lungă”, a spus Căprioriu pentru Agerpres.
Vicecampioana olimpică de la Londra este conştientă că va fi greu la Tokyo, dar a menţionat că va face totul pentru a reuşi. „Acum sunt şi foarte jos în clasament, va fi foarte greu. Dar nu mi-e frică, voi face totul pentru a reuşi. Bineînţeles că îmi lipseşte titlul olimpic, aşa cum îmi lipseşte şi titlul mondial… Nu e sportiv care să nu se gândească la titlul olimpic. Însă eu nu vreau să vorbesc acum despre asta, e mult prea devreme”, a precizat ea.
Corina Căprioriu, sportivă legitimată la CS Dinamo, a început deja antrenamentele, prima competiţie oficială la care va participa fiind programată la 17 februarie. „Voi începe cu Open-ul European de la Roma (n.r. – 17-18 februarie), iar apoi voi merge la Grand Prix-ul de la Dusseldorf (n.r. – 23-25 februarie)”, a mai spus Căprioriu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS