21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Ronaldo: Vreau să învăț să devin un om de afaceri

Fotbal / Ronaldo: Vreau să învăț să devin un om de afaceri

Atacantul portughez al campionei Europei, Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a continuat să ridice trofee chiar dacă anul 2017, unul foarte bun pentru el și gruparea „blanco“, se apropie de sfârșit. După ce a fost desemnat jucătorul anului la Best FIFA Awards şi a câştigat pentru a cincea oară în carieră Balonul de Aur, starul „galacticilor“ a fost numit cel mai bun fotbalist al anului în cadrul Galei Globe Soccer Awards, organizată de Agenţia Europeană a Agenţilor de Jucători şi de Asociaţia Cluburilor Europene. Este pentru a patra oara când Ronaldo câștigă acest premiu după cele din 2011, 2014 și 2016. Festivitatea a avut loc, joi, la Dubai. Ronaldo nu a putut fi prezent la ceremonie și astfel trofeul i-a fost adus și înmânat de un alt jucător legendar, Alessandru Del Piero, care l-a intervievat pe fotbalistul lusitan.

Vrea să joace în filme

Întrebat ce va face când va „agăța ghetele în cui“, Cristiano Ronaldo, care va împlini 33 de ani pe 5 februarie 2018, a spus că nu se gândește momentan la acel moment, dar că și-ar dori să joace inclusiv în filme.
„Acum sunt concentrat pe ce am de făcut în teren, dar știu că va veni o vreme când va trebui să mă retrag. Până atunci vreau să mă bucur de orice moment. Știu că o să am o viața bună atunci când mă voi retrage. Spun asta nu pentru că am foarte mulți bani, ci pentru că o să încerc să fac tot felul de lucruri noi. De exemplu, să joc în filme. Și am și nenumărate alte proiecte: hoteluri, săli de sport, linia mea de echipament alături de cei de la Nike. Vreau să învăț să devin un om de afaceri. Mi-am planificat viitorul de mult timp, cred că de acum 27-28 de ani. Am alături o echipă foarte bună, care mă ajută deja cu toate aceste proiecte“, a recunoscut Cristiano Ronaldo.

„Dacă ești motivat, totul e foarte ușor“

CR7 a vorbit și despre vasta sa vitrină cu trofee și a explicat care a fost rețeta succesului său.
„Secretul e să fii motivat. Dacă ești motivat, totul e foarte ușor. Știi și tu la fel de bine ca și mine că la acest sport este nevoie și de multă muncă, ambiție și pasiune. Încă pun multă pasiune și mult suflet atunci când vine vorba de fotbal, pentru că îmi place să câștig și în fiecare an simt că pot să obțin și mai mult. Am văzut că multă lume vorbește despre vârsta mea și că îmbătrânesc, dar nu sunt de acord. Mulți jucători tineri suferă accidentări pentru că nu au grijă de corpul lor. Eu am 32, aproape 33 de ani, nu mai sunt un copil și știu asta, însă mă simt în continuare puternic“, a punctat starul Realului.

„De când eram copil am visat să joc în Premier League“

Pentru că a îmbrăcat aproape 20 de ani tricoul lui Juventus Torino, Del Piero nu a putut evita subiectul și l-a întrebat pe portughez de ce a refuzat oferta actualei campioane a Italiei.
„Multe cluburi au fost interesate de serviciile mele, dar omul cheie a fost întotdeauna Jorge Mendes. Mi-a arătat mereu calea cea bună. Îmi amintesc de oferta de la Juventus, și am fost foarte încântat pentru că este un club extraordinar. La fel sunt și Real Madrid sau Manchester United, alte echipe cu care Mendes a negociat. Englezii mi-au oferit cele mai bune condiții și am ales să merg la United pentru că încă de când eram copil am visat să joc în Premier League. Manchester United mi-a oferit această oportunitate așa că o să le fiu veșnic recunoscător lui Sir Alex Ferguson și lui Jorge Menedes. Mi-aș fi dorit să joc alături de tine, sunt convins că mi-ai fi dat multe pase de gol“, a mai precizat CR7.

Cristiano Ronaldo a fost desemnat jucătorul anului, iar tehnicianul formației din capitala Spaniei, Zinedine Zidane, antrenorul anului, în cadrul Globe Soccer Awards. Real Madrid a fost votată echipa anului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS