10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMoșul a vizitat puii de „diavoli“ și micuții de la Pro Junior

Moșul a vizitat puii de „diavoli“ și micuții de la Pro Junior

„Milanezii“ craioveni s-au bucurat de vizita Moşului (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Moș Crăciun își continuă misiunea prin Bănie, alături de ajutoarele sale. Miercuri seară s-a întâlnit cu micuții fotbaliști ai cluburilor ASFC Nicola – AC Milan Academy și Pro Junior Craiova și le-a dăruit cadouri foarte frumoase.
Îndrăgitul personaj și-a început seara la petrecerea de final de an organizată de „diavolii milanezi“ olteni, care au sărbătorit primul Crăciun sub însemnele faimosului club de fotbal italian. Președintele și totodată fondatorul școlii de fotbal care activează la Mischii, Jan Viorel Nicola, a fost ajutor de nădejde pentru Crăciuniță, împreună rezolvând problema cadourilor inclusiv pentru colaboratorii clubului, în frunte cu primarul localității doljene, Gheorghe Popa.
„Sunt foarte bucuros că mă aflu aici, împreună cu juniorii Academiei AC Milan și părinții, dar și cu partenerii mei. Este o seară minunată. Moșul a fost alb-roșu, tradițional, nu cu roșu și negru, dar noi și copiii îl iubim și așa. A venit cu cadouri frumoase anul acesta, unele purtând însemnele clubului nostru mamă, deci puștii sunt foarte fericiți. Anul următor, tot cadou din partea Moșului, vom pleca la Milano și o să vizionăm împreună un meci sau două ale lui AC Milan din Serie A, și am primit garanții că acești juniori minunați vor fi copii de mingi. Asta pentru că au fost cuminți și muncitori. Pentru 2018, obiectivul nostru este să creștem numărul copiilor, însă în privința rezultatelor trebuie spus că suntem la început și nu putem să emitem pretenții la podium, dar avem o grupă cu care putem spune că ne luptăm de la egal la egal cu oricine“, a declarat Jan Viorel Nicola, pentru GdS.

Pentru galerie foto, click aici.

Elevii lui Pițiche și Popa au fost luați la întrebări

Marea familie Pro Junior s-a reunit din nou înaintea Sărbătorilor de Iarnă (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Odată „încălzit“ cu darurile, Moșul a dat o fugă la banchetul puștilor de la Pro Junior și nu s-a grăbit deloc să le înmâneze plăsuțele cu dulciuri și surprize. A fost însă o deosebire, bătrânul a schimbat ajutoarele, Crăciunița a rămas cu renii, iar în „peisaj“ a apărut Urechilă, care avea să dea un farmec aparte întâlnirii. Mult mai numeroși, juniorii lui Cristi Pițiche și Mircea Popa au cunoscut obiceiurile Moșului, pentru că se tot întâlnesc din 2013 încoace, și au pregătit și poezii cu care să-l dea gata. Moșul s-a băgat și la fotbal și i-a descusut pe micuți în privința celui mai îndrăgit fotbalist și a celei mai apreciate echipe, iar câștig de cauză au avut Cristiano Ronaldo și Real Madrid. Ca și în cazul „diavolilor“, Moșul s-a retras ușor-ușor, iar lăutarii au intrat în rol și au binedispus părinții, care s-au prins bucuroși în hore și sârbe.
„Am încheiat un an foarte bogat prin prisma rezultatelor, iar copii au fost bucuroși că a venit Moșul la ei. Noi, antrenorii, ne bucurăm că ne-am mărit familia de la an la an și sperăm să continuăm în această privință. Dacă facem bilanțul pe 2017, pot spune că suntem mândri de toți copii din școală, dar asta nu înseamnă că nu mai sunt probleme de reglat la grupe, pentru că știți foarte bine că fotbalul este într-o continuă dezvoltare, iar noi depunem multă muncă pentru ca lucrurile să fie asimilate corect. În 2018 aș vrea să mergem cu două grupe de copii în faza zonală și, de ce nu, să ne clasăm în primele opt echipe din țară“, a declarat antrenorul Cristi Pițiche, pentru GdS.
„A fost un an foarte bun pentru noi, rezultatele au fost cele așteptate, iar familia noastră a crescut. Cresc și pretențiile noastre de ceva vreme și ne dorim să fim numărul unu la toate grupele de copii, dar nu reușim tot timpul. Ne dorim să facem performanță și sper ca anul următor să fie și mai benefic“, a spus celălalt tehnician al Pro Junior Craiova, Mircea Popa, pentru GdS.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS