13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMihai Roman: O să răsplătesc încrederea tuturor!

Mihai Roman: O să răsplătesc încrederea tuturor!

Mihai Roman (centru) pune echipa pe primul loc (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Atacantul Mihai Roman a prefațat pentru GdS derbiul Universitatea Craiova – CFR Cluj, programat sâmbătă, de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“ și a dezbătut problema cea mai mare: lipsa golului. Fotbalistul de 25 de ani speră să spargă gheața și să marcheze chiar în jocul cu liderul Ligii I și le promite fanilor olteni că în 2018 le va răsplăti încrederea, fiind convins că va reveni la forma de altădată.
GdS: Se apropie mult așteptatul derbi cu CFR Cluj, cum prefațezi acest ultim ultim joc din 2017?
Mihai Roman: Ne așteaptă un meci foarte greu, dar noi am pregătit foarte bine acest joc în cursul săptămânii. Sperăm să punem în practică ce am pregătit, să facem un joc bun și să câștigăm, pentru că avem nevoie de cele trei puncte.
GdS: Ați studiat bine echipa lui Dan Petrescu? Răzbunați meciul tur?
M.R.: Am pierdut cu 2-1 în tur, dar parcă noi am fost mai buni pe teren, însă am ratat mult. Sperăm să ne revanșăm. I-am studiat jocul lui CFR, îi cunoaștem foarte bine pe clujeni, dar pe noi o să ne preocupe mai mult jocul nostru, pentru că eu cred că CFR-ul o să joace după noi.
GdS: Aveți un mare atuu: publicul. Poate face diferența acest aspect?
M.R.: Sunt convins că o să jucăm cu stadionul plin și asta va conta, pentru că vor pune o mare presiune pe adversari. Suporterii noștri sunt fantastici, au venit în număr foarte mare de când am început să jucăm și noi acasă, ne-au susținut și le mulțumim pe această cale. Vrem să le facem cadou cele trei puncte, să le facem sărbătorile mai frumoase.

„Voiam să arate altfel jocul meu“

GdS: Ai revenit încrezător în vară la Craiova, însă, din păcate, ți-au cam lipsit reușitele. Ce s-a întâmplat?
M.R.: Mi-am dorit foarte mult să revin la Craiova și am făcut multe lucruri în acest sens, mai ales că Universitatea m-a cumpărat din Olanda, de la Nijmegen. Nu mă așteptam să nu înscriu până acum! Voiam să arate altfel jocul meu, incluzând și golurile, dar nu am ce să fac decât să muncesc în continuare, să fiu cât mai bun la antrenamente și la meciuri, atunci când sunt folosit. Sunt sigur că vor veni și golurile, pentru că este imposibil să continuu să ratez atât de mult. Au fost și alți mari atacanți în postura mea, să aibă o perioadă în care să nu înscrie. Acum și eu, și Alibec, nu am reușit să înscriem în campionat, dar asta nu înseamnă că nu avem valoare.
GdS: Te consideri un ghinionist? Ai fost și tu la biserică să te rogi să ieși din pasa proastă?
M.R.: Nu știu dacă trebuie să pun situația mea pe seama ghinionului. Sunt credincios de felul meu, cred în Dumnezeu, cred în mine, și sunt convins că se va încheia curând această perioadă neagră din cariera mea. Mă refer la goluri când spun asta, pentru că atât cât am jucat am făcut meciuri bune însă nu am reușit să marchez.

„Sper ca din 2018 să devin un jucător de bază și un marcator“

GdS: Nu ai marcat, dar ai fost altruist și ai fost un bun pasator pentru colegii din atac. La meciul cu Juventus ai fost declarat cel mai bun jucător, ai simțit sprijinul suporterilor atunci?
M.R.: Eu dau 100% la fiecare antrenament și la fiecare meci. Îmi doresc să joc cât mai bine și să înscriu, dar în prim-plan este echipa. Dacă Universitatea câștigă și eu nu marchez, sunt bucuros. Dacă echipa câștigă și eu dau gol, sunt de două ori mai bucuros. O să le dedic prima mea reușită tuturor suporterilor care cred în mine și m-au sprijinit. Îmi doresc mult ca primul gol să vină chiar la meciul cu CFR Cluj, dacă voi fi folosit. Sper ca în 2018 să vedeți un alt Mihai Roman. O să le răsplătesc încrederea tututor!
GdS: Consideri că trebuia să joci mai mult și astfel să fii ajutat să depășești mai ușor momentul?
M.R.: Am avut șanse, am jucat și titular, mi-am creat ocazii de a marca, nu știu ce să zic… Probabil dacă aș fi jucat mai mult aș fi avut mai multe șanse să înscriu, dar asta nu înseamnă că aș fi marcat neapărat, dar sper ca din 2018 să devin un jucător de bază și un marcator.
GdS: Te avantajează sau te dezavantajează stilul de joc impus de Devis Mangia?
M.R.: Nu știu dacă mă dezavantajează, dar aceasta este ideea de joc a lui Mister (Devis Mangia – n.r.), eu trebuie să o respect și atunci când mă va folosi va trebui, prin evoluțiile mele bune, să-l oblig să intru din primul minut în următorul meci.
GdS: Te gândești că poți reveni la echipa națională dacă îți ies bine lucrurile în 2018?
M.R.: În momentul acesta este greu să mă gândesc la echipa națională, cu toate că am mai fost acolo. În timp vreau să devin un jucător de bază la Craiova, să marchez și să-mi ajut mult echipa prin evoluțiile mele să se claseze cât mai bine și de ce nu să câștigăm un trofeu, apoi mă pot gândi și la echipa națională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS