17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, favorită cu Cehia

România, favorită cu Cehia

Yulia Dumanska a avut evoluții remarcabile in meciurile din grupă
Yulia Dumanska a avut evoluții remarcabile in meciurile din grupă

Naţionala feminină de handbal a României va susţine azi cel mai important meci al său în 2017. Cristina Neagu şi colegele sale vor întâlni la Leipzig, de la ora 18.30 (Telekom Sport 1) reprezentativa Cehiei, în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Susţinute de sute suporteri, România a câştigat grupa A, cu patru victorii şi un eşec. Pe hârtie, România porneşte ca favorită în faţa Cehiei, echipă care a prins locul 4 la Bietigheim, după ce a învins Argentina şi Polonia, dar a pierdut ultimele trei partide. Atât România, cât şi Cehia au câte un lider veritabil în lot. Este vorba despre Cristina Neagu, respectiv Iveta Luzumova. Vedeta Cehiei joacă în Liga Campionilor cu echipa germană Thuringer.
Dacă analizăm evoluţia României în cifre în partidele din grupe, putem spune că portarul echipei SCM Craiova, Yulia Dumanska, ocupă locul doi în tot turneul, din punct de vedere al procentajului, cu 44 la sută. Şi celelalte jucătoare de la SCM Craiova aflate la naţională au avut cifre bune. Cristina Zamfir Florianu a avut cele mai multe intercepţii pentru România, iar Valentina Ardean Elisei, alături de Aneta Udriştoiu, au fost jucătoarele cu cea mai bună eficienţă în faţa porţii, ambele având procentaje de peste 80%. „Mie îmi plac meciurile eliminatorii. Trăieşti altă tensiune. Trebuie să lăsăm presiunea deoparte și să ne concentrăm la ce avem de făcut, pentru că ne dorim să mergem cât mai departe“, a spus jucătoarea Timea Tătar. „În faza eliminatorie, orice pas greşit costă. Sunt multe lucruri care contează, nu doar potențialul echipei, e o chestie și de mental“, a completat-o selecţionerul Ambros Martin.
Dacă va trece de Cehia, România va întâlni în sferturi câştigătoarea confruntării dintre Olanda şi Japonia. Azi mai sunt programate jocurile Rusia – Coreea de Sud (18.30), Japonia – Olanda (21.30), Spania – Norvegia (21.30).

Rezultatele de ieri: Serbia – Muntenegru   29-31, Ungaria – Franţa 26-29, Suedia – Slovenia 33-21, Germania – Danemarca 17-21.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS