14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPascu: Am fost depășiți total, Ankara nici nu a forțat

Pascu: Am fost depășiți total, Ankara nici nu a forțat

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova a pornit marți într-o misiune aproape imposibilă, de a elimina din Cupa CEV liderul campionatului Turciei, Ziraat Ankara. Numai că elevii lui Dan Pascu au pierdut cu 3-0 (25-22, 25-16, 25-17) primul joc cu turcii, din 16-imile competiției, desfășurat în Polivalenta craioveană, în fața unei asistențe reduse, de aproximativ 100 de spectatori.
La echipa oaspete nu a evoluat cel mai titrat jucător al lor, polonezul Kurek. Chiar și așa, cei de la Ziraat s-au impus fără emoții.
„Ne așteptam la un meci mai dificil, pentru că aveam informații despre echipa craioveană, că are mulți străini cu nume. Dar au continuat problemele din competiția internă, noi le-am blocat foarte bine atacurile. Nu sunt mulțumit de jocul echipei mele, pentru că trebuia să jucăm mult mai bine. Avem probleme, Kurek nu este, s-a accidentat. Acum, șansele noastre de calificare sunt mult mai mari. Vrem să ajungem cel puțin în semifinalele acestei competiții“, a spus la finalul jocului antrenorul principal al celor de la Ziraat, macedoneanul Joshko Milenkoski.
Bogdan Ene, căpitanul echipei craiovene, este de părere că turcii sunt favoriți chiar la câștigarea Cupei CEV. „Ne așteptam la un meci greu, ei sunt la un alt nivel. Am încercat în setul trei să le punem probleme, am reușit pentru o perioadă scurtă de timp, însă apoi au reglat jocul și s-a văzut diferența. Zic că sunt favoriți la câștigarea CEV Cup. Sper să ne revenim în campionat, să câștigăm punctele pierdute în deplasare cu echipele fruntașe. E o situație dificilă, dar tot noi trebuie să o scoatem la capăt“, crede Ene.

Returul se joacă la Samsun

Și Dan Pascu, tehnicianul echipei SCM-U, a recunoscut că echipa sa traversează o perioadă dificilă, mai ales din punct de vedere al moralului jucătorilor, și că jucătorii de la Ankaara au lăsat impresia că nu au jucat la capacitatea maximă. „Mi s-a părut că adversarul nici nu a forțat foarte mult. Noi am fost depășiți total de miza jocului. Am jucat cu teamă, nu am avut încredere în noi, s-a văzut și în execuții. Puținele faze frumoase care au fost pe parcursul jocului nu sunt suficiente pentru a avea un rezultat bun sau pentru a mulțumi pe cineva. Ca o concluzie, am jucat destul de rău, am încercat varianta să joc numai cu străini, nu s-a putut. Am încercat să bag și românii… La ora actuală încă sunt în situația în care mai caut soluții. Orice meci în cupele europene este un câștig la experiența echipei. Încă mai sper ca după acest joc echipa să își revină. Poate am învățat ceva și din acest meci. Văzând jucători de valoare în partea cealaltă, pot fi luați ca modele și copiați ca modele și ca joc. Trebuie să schimbăm puțin starea de spirit a exchipei pentru că, trebuie să recunosc, moralul este cam scăzut“, crede Pascu.
Partida retur va avea loc pe 20 decembrie, în orașul Samsun. „Aceasta este politica clubului, să jucăm în mai multe orașe. Sezonul trecut am jucat la Bursa și în alte orașe. La Ankara nu avem prea mulți spectatori. Pentru noi nu contează prea mult unde jucăm“, a explicat antrenorul celor de la Ziraat Ankara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS