11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Școlarii“ lui Mondea, locul doi la Severin

„Școlarii“ lui Mondea, locul doi la Severin

Grupa de copii născuți în 2010 de la Academia „Gică Popescu“ a ocupat locul secund la turneul „Winter Cup“, desfășurat duminică, în Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin, sub organizarea clubului Sport Kid Severin. Elevii lui Ștefan Mondea au câștigat grupa A din care au făcut parte, obținând victorii pe linie, după cum urmează: 3-0 cu Sport Kids Severin I, 4-1 cu Sporting Severin 4-1 și 2-1 cu Juventus Timișoara 2-1. Organizatorii au „sărit“ peste faza semifinalelor, considerând că sunt prea multe jocuri într-o zi și pentru trofeu au luptat doar primele două clasate în grupe, în speță „GP“ Craiova și Atletico Timișoara, grupare care a câștigat grupa A, din care au mai făcut parte Atletic Slatina, Sport Kids Severin II și CSM Reșița. Trofeul a fost adjudecat de bănățeni, care s-au impus în finală cu scorul de 4-1.
Lotul Academiei „Gică Popescu“ a cuprins 12 juniori, după cum urmează: portari: Robert Moraru, Luca Păun; jucători de câmp: Ianis Constantin, Alec Dicu, Mario Stănculeasa, Mihai Sanda, Călin Stroe, David Bitoleanu, Cristian Șurcă (cel mai bun jucător), Alex Miulescu, Ștefan Matei, Darius Bîscu.

„A fost o experiență bună“

Antrenorul grupării craiovene care activează la Hanul Doctorului, Ștefan Mondea, s-a declarat mulțumit de prestațiile elevilor săi, considerând totodată că locul doi este bun ținând cont de faptul că înainte cu câteva zile mai mulți dintre copii participaseră la un turneu desfășurat la Târgu Jiu, unde s-au clasat pe locul trei.
„A fost un turneu foarte bun, foarte bine organizat, cu arbitraje corecte. Nu regret că nu am câștigat trofeul, a fost o experiență utilă. Trebuie să țin cont că băieții mei erau epuizați, pentru că înaintea acestui turneu am mai participat și la Târgu Jiu, în urmă cu o săptămână, și unii au fost accidentați. În plus, aici toate jocurile s-au disputat duminică, într-o singură zi, și oboseala și-a spus cuvântul. Alt aspect este acela că noi nu punem accent pe rezultate. La vârsta asta contează jocul. Rezultatele vin pe parcurs dacă instruirea fiecărui copil este bine făcută. Dacă ești concentrat pe rezultate, riști să nu scoți indivizi cu șanse să joace la un nivel superior. Degeaba câștigi ca echipă, dacă nu ai doi-trei copii buni, de viitor, pentru că se văd de acum cei care au talent sau nu. Ideal este să faci o echipă bună, dar să stai bine și individual“, a explicat Ștefan Mondea, pentru GdS.
„În vacanță intrăm pe 23 decembrie, imediat după serbarea de final de an, când vine și Moș Crăciun la noi, la Academie. Pregătirea o să o reluăm pe 10 ianuarie“, a mai spus tânărul antrenor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS