5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii craioveni înfruntă azi Ziraat Ankara

Voleibaliștii craioveni înfruntă azi Ziraat Ankara

Jucătorii din Bănie speră la o victorie în meciul tur cu turcii, pentru a păstra șanse reale de calificare în turul următor

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova debutează astăzi în actualul sezon din Cupa CEV. Oltenii vor înfrunta în 16-imile competiției formația turcă Ziraat Bankasi Ankara, iar partida tur va avea loc în Polivalenta din Bănie, de la ora 18.00 (netelevizată).
Datorită punctelor acumulate sezonul trecut în Liga Campionilor, oltenii nu au evoluat în primul tur din Cupa CEV.
Elevii lui Dan Pascu vin după o perioadă nefastă în competiția internă. Sunt pe locul șase la finalul turului de campionat și nu au nici o victorie în partidele din deplasare. Chiar și așa, reprezentanții echipei craiovene se gândesc cu optimism la confruntarea cu turcii.
„Noi încercăm că facem un joc bun. Nu avem nimic de pierdut! Pe hârtie, turcii sunt favoriți și cred că au presiune mai mare. La Ankara joacă un prieten de-al meu, am evoluat împreună la națională“, a spus jucătorul german al Craiovei, Bjorn Hohne.
Și Răzvan Olteanu crede că rezultatele nefaste din campionatul național nu își vor pune amprenta pe jocul echipei în confruntarea cu turcii. „Sunt convins că va fi un altfel de meci în cupele europene și trebuie să facem tot posibilul să jucăm cât mai bine ca echipă. În ceea ce privește parcursul nostru de până acum în Divizia A1, avem mulți jucători noi, nu cred că s-a format încă un nucleu bine definit. Nu mi-e teamă că vom rata play-off“, a spus Olteanu.

Pascu: Adversarii au un joc solid, în viteză

Antrenorul echipei SCM-U Craiova, Dan Pascu, a oferit și el detalii despre echipa turcă și a vorbit despre șansele oltenilor de calificare în turul următor.
„Întâlnim o echipă foarte puternică, obișnuită cu performanța, cu un buget impresionant, care are în componență jucători din naționala Poloniei, Germaniei, Turciei. Au un joc solid, în viteză, foarte bine pus la punct. Dacă rămâneam cu măcar jumătate din echipa de anul trecut, când am jucat în Liga Campionilor, puteam spune că avem o experiență competițională europeană destul de bogată și treaba asta ne dădea mai multă încredere în noi, dar eu am nouă jucători noi la echipă, dintre care șapte străini. Și ei au jucat în cupele europene și au experiență, dar rămâne de văzut care va fi rezultatul final. Eu sper într-o comportare bună a echipei. Întotdeauna meciurile din cupele europene te motivează altfel, atât ca jucător, cât și ca antrenor. Sunt destul de optimist înaintea confruntării cu turcii și vreau să facem un joc bun“, a declarat antrenorul vicecampioanei României.

Turcii sunt lideri în campionatul intern

Ziraat Ankara vine la Craiova din postura de lider în prima ligă din țara sa. Formația din capitala Turciei are zece victorii și o singură înfrângere. Ankara, echipă care a fost nelipsită din cupele europene, este antrenată de un macedonean, Joshko Milenkoski, iar din lot fac parte turci, un neamț, doi polonezi și un muntenegrean. „Au jucători de valoare, salarii foarte mari. Nu știu sigur bugetul lor, dar este mult, mult mai mare ca al nostru. Polonezul Kurek, care anul trecut a jucat la Belchatow, avea acolo în jur de 300.000 de euro pe sezon. Dacă a plecat de acolo, sigur are mai mult. Dar suntem obișnuiți să întâlnim adversari cu bugete mai mari în cupele europene“, a adăugat tehnicianul craiovean.

„Avem șanse 30-40 la sută“

Pascu admite că meciul de debut va fi mai greu și că turcii sunt favoriți la calificare în turul următor. „Cred că, procentual, avem șanse cam 30-40 la sută să ne calificăm mai departe. Meciul de acasă are încărcătura lui psihică. Încercăm să scoatem un rezultat bun, care să ne dea speranțe pentru retur. Întotdeauna primul meci este cel mai greu. Este adevărat că în campionat nu avem rezultate foarte bune, evoluție care să ne mulțumească, dar acum este altă competiție și toți jucătorii vor da sută la sută, în ideea de a-și face o reclamă bună, de a demonstra că au valoare“, a încheiat Dan Pascu.
Partida retur se va disputa pe 20 decembrie, în Turcia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS