18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii și-au decis viitorul în repriza secundă (galerie foto)

Fotbal / Alb-albaștrii și-au decis viitorul în repriza secundă (galerie foto)

Universitatea Craiova a câștigat cu scorul de 3-1 partida disputată sâmbătă seară, pe stadionul “Ion Oblemenco”, în compania campioanei en titre FC Viitorul, contând pentru etapa a 20-a din Liga I. A fost o victorie muncită a elevilor lui Devis Mangia, un rezultat la care numerosul public craiovean a contribuit din plin prin presiunea pusă pe adversar și prin încurajările necontenite pentru Băluță și colegii săi, chiar și în momentele grele din prima repriză. Da, prima repriză a fost grea, oaspeții au pus multe probleme defensivei noastre și au și înscris prin George Țucudean (’42, 0-1).

În tot acest timp, Mitriță a „înșirat“ de multe ori fundașii Viitorului, la o acțiune a șutat în bară (’37), iar la o alta a fost oprit exact în momentul finalizării, fază pe care „scria“ gol în mod normal, fiind singur cu portarul (’39). Alex Băluță s-a zbătut și el mult, la fel ca și Martic sau Burlacu, însă nu au concretizat mai nimic.

La reluare, altă abordare

Motivați la pauză de Devis Mangia, alb-albaștrii au restabilit egalitatea în urma unui penalti, dictat după un henț al lui Țîru și transformat cu precizie de Alex Mitriță (’59, 1-1).

Pe fondul superiorității numerice, Țîru părăsind terenul după primirea celui de-al doilea galben, craiovenii au fost de neoprit, fiind impulsionați suporterii din tribune. La doar două minute Universitatea a intrat în avantaj, grație lui Bancu, care a urmărit mingea venită din bară după un șut al lui Zlatinski și a plasat-o pe lângă portar (’61, 2-1).

Alb-albaștrii au presat continuu și și-au majorat avantajul prin Bărbuț, aflat la prima reușită în tricoul Craiovei, acesta reluând de la doi metri o pasă de pe dreapta a lui Bancu, inexistent în prima repriză și excelent în cea de-a doua (’76, 3-1).

Scorul putea crește în minutul 81, când Băluță a scăpat singur cu portarul, dar nu a cadrat bine și a tras pe lângă poartă, dar și așa victoria nu a mai fost scăpată.

Universitatea Craiova: Calancea – Datkovic, Kelic, Briceag – Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu (’90+1, M. Roman) – Al. Băluță, Burlacu (’73, R. Popa), Mitriță (’68, Bărbuț). Antrenor: Devis Mangia.

FC Viitorul: Tordai – Lopez, Țîru, Hodorogea, De Nouvier – Cicîldău, Mladen (’46, T. Băluță), Cr. Ganea – Mățan (’60, Horj), Vînă (’69, Eric), Țucudean. Antrenor: Gică Hagi.

Cartonașe galbene: Mitriță ’35, Martic ’72 / Țîru ’24, ’57, Mladen ’26, T. Băluță ’86.

Cartonaș roșu: Țîru ’57.

Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Alexandru Cerei, Ciprian Danșa; Marian Balaci.

Observatori: Cristian Nica, Marin Petrache.

În urma acestui rezultat, Universitatea Craiova a urcat de pe locul trei, pe doi, cu 39 de puncte, iar în etapa următoare va evolua pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaș.

 

 

Hagi: Craiova se va bate la titlu

 

Tehnicianul echipei FC Viitorul, Gică Hagi, a fost plăcut surprins de schimbările din Bănie, mai exact de stadion și de atmosfera creată de cei aproximativ 18.000 de spectatori.

„A fost un meci foarte bun de partea ambelor echipe și un fotbal frumos, cu situații de joc. Pentru noi, meciul s-a terminat când am luat cartonașul roșu și s-a dictat penalti. Au venit peste noi și au câștigat. Până la penalti, controlam jocul, chiar și în primele zece minute din repriza a doua, dar după aceea totul s-a dus. Au o echipă foarte bună și o să se bată la campionat. Îi felicit pentru tot ce se întâmplă aici la Craiova, din toate punctele de vedere. E altceva, mă simt antrenor aici, simți presiunea adversarului. Se face ceva și în România, într-o zonă unde fotbalul e iubit și sper să mai apară. Din păcate, pentru noi e un an în care ne e sortit să suferim. Ăsta e fotbalul, să vedem ce va fi mai încolo. În vestiar le-am zis jucătorilor că nimic nu e întâmplător, viața merge înainte și asta e“, a spus Gheorghe Hagi, care a punctat în cadrul conferinței de presă că nu fraternizează cu nici un pretendent la șefia FRF și că el vrea să rămână antrenor. Altfel, s-a declarat total nemulțumit de sistemul competițional cu play-off și play-out, cerând să se treacă la 18 echipe cu o desfășurare normală.

 

Mangia: Am făcut o partidă bună

 

Tehnicianul Universității Craiova, Devis Mangia, a afirmat că rezultatul de pe tabelă este just și a apreciat atașamentul fanilor.

„Am primit gol în cel mai bun moment al nostru. Nu meritam să fim conduşi, pentru că am făcut o partidă bună. Recunosc că meciul s-a schimbat la penalti şi eliminare, dar noi am făcut ca asta să se întâmple. Când primeşti gol aşa, pe final de repriză, rişti să cazi din punct de vedere mental, dar băieţii au fost extraordinari. Au rămas calmi şi în repriza a doua au făcut mai puţine erori decât în prima. În repriza a doua am făcut lucrurile bine. Trebuie să ne gândim să ne câştigăm meciurile, pentru că am pierdut câteva puncte importante. Am avut şi câteva probleme, însă acum începem să recuperăm din acest punct de vedere. Vom vedea ce se întâmplă din februarie“, a afirmat antrenorul italian, comentând și posibilitatea ca Andrei Ivan să revină în Bănie sub formă de împrumut de la Krasnodar: „Eu mă gândesc doar la următoarele două meciuri, apoi vom discuta cu cei din conducere, să vedem ce se poate face. De Ivan nu ştiu nimic. Nu e jucătorul meu, nu vorbesc de el“.

 

Mitriță: A fost o atmosferă foarte frumoasă

 

Atacantul Universității Alexandru Mitriță a fost impresionat de publicul craiovean, considerând că a fost plusul care a condus echipa spre victorie.

„Am făcut un meci foarte bun, iar la pauză în vestiar ne-am motivat unii pe alții, am zis că trebuie să întoarcem meciul cât mai repede, să înscriem un gol în primele 15 minute și așa s-a întâmplat. Apoi a venit și golul lui Bancu și atunci am fost siguri de victorie. A fost o atmosferă frumoasă, publicul a fost practic un om în plus pentru noi în această seară“, a spus Mitriță, la Digi Sport.

Acesta a vorbit și de posibilitatea de a continua cu Universitatea și din vară: „Mi-aș dori să vin acasă. Aici am crescut, îmi place această echipă, dar nu depinde doar de mine. Vom vedea ce se va întâmpla în această iarnă sau, cel târziu, în vară“.

Alexandru Mitriță a folosit cuvinte frumoase la adresa lui Gică Hagi, fostul său antrenor, care la rândul său a dezvăluit cum a ajuns micuțul atacant în Bănie.

„Mă bucur foarte mult când îl văd pe domnul Hagi. M-a ajutat foarte mult să cresc în această carieră, m-a sprijinit și m-a băgat să joc. Îi mulțumesc la infinit pentru încredere“, a spus Mitriță (22 de ani), ajuns la cota șase goluri în acest sezon al Ligii I.

„Pe Mitriță eu l-am lăsat să aleagă Craiova. Am ales eu, că altfel îl luam eu. Mai ales că Pescara mai are să-mi dea niște bani. El de când era la mine voia să fie oltean. El adoră Oltenia și atât“, a spus Hagi.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS