11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Universitatea Craiova – FC Viitorul, al zecelea „episod“

Fotbal / Universitatea Craiova – FC Viitorul, al zecelea „episod“

Formația Universitatea Craiova întâlnește sâmbătă, de la ora 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe FC Viitorul, confruntarea contând pentru etapa a 20-a din Liga I.

Cele două formații s-au mai întâlnit până acum de nouă ori, de trei ori s-au impus alb-albaștrii, de patru ori au câştigat dobrogenii, iar alte două jocuri s-au încheiat la egalitate. Primul meci a avut loc pe 8 august 2014, pe fosta arenă „Ion Oblemenco“ și s-a încheiat 2-2. Oaspeții, antrenaţi de Bogdan Stelea, au deschis scorul prin Mitrea, apoi Curelea a marcat de două ori şi a întors rezultatul până la pauză. În partea secundă, cu 11 minute înainte de final, acelaşi Mitrea a executat perfect o lovitură liberă şi a stabilit rezultatul final. În retur, Mitriţă a înscris cel mai rapid gol al campionatului 2014-2015, în secunda 36, după care Rocha a adus egalarea în minutul 24.
În ediţia 2015-2016, cele două grupări s-au duelat doar în sezonul regulat, când de fiecare dată s-a impus trupa de la malul Mării Negre, 2-1 la Craiova (Florin Tănase, Aganovic / Vătăjelu) şi 4-0 la Ovidiu (Bănel Nicoliţă, Florin Tănase – dublă, Aganovic).
Întâiul succes din contul oltenilor în Liga I a avut loc pe 28 august 2016, U Craiova – Viitorul 2-1, marcatori Bancu, Măzarache, respectiv Casap.
Pe 7 mai 2017 a fost consemnat ultimul succes din contul dobrogenilor: U Craiova – Viitorul 0-1, gol Florinel Coman, rezultat prin care elevii lui Hagi au făcut un pas mare spre primul titlu din istoria clubului.
Cea mai recentă confruntare a avut loc pe 20 august 2017, Viitorul – Craiova 0-2, golurile fiind înscrise de fostul jucător al oaspeţilor din această rundă, Alexandru Mitriţă.
Pe lângă cele nouă partide din campionat, acestea s-au mai întâlnit în Cupa României 2014-2015 (victorie Craiova cu 2-1) şi în Cupa Ligii 2015-2016 (9-8 pentru Viitorul după executarea loviturilor de departajare).
Conform LPF, mediile de vârstă ale celor două loturi arată astfel: Universitatea – 24 ani şi 6 luni, respectiv Viitorul – 22 ani şi 8 luni.

Partida de sâmbătă seară, de pe noul „Ion Oblemenco“ va fi arbitrată de Horațiu Fesnic (Cluj). Acesta va fi ajutat de asistenții Alexandru Cerei (Cluj) și Ciprian Danșa (Satu Mare) și de rezerva Marian Balaci (Severin). Observator pentru arbitraj a fost desemnat Cristian Nica (Ploiești), iar pentru joc Marin Petrache (Săbăreni).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS