12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliștii craioveni se pregătesc pentru meciul cu Dinamo

Baschetbaliștii craioveni se pregătesc pentru meciul cu Dinamo

SCM-U Craiova și Dinamo București s-au întâlnit și în luna septembrie, într-un amical. Atunci, Radu Vîrnă (la minge) și colegii săi s-au impus la o diferență de 61 de puncte.
SCM-U Craiova și Dinamo București s-au întâlnit și în luna septembrie, într-un amical. Atunci, Radu Vîrnă (la minge) și colegii săi s-au impus la o diferență de 61 de puncte.

După trei săptămâni de pauză, datorită meciurilor echipelor naționale din preliminariile Campionatului Mondial, Liga Națională de baschet masculin se va relua la sfârșitul acestei săptămâni, cu etapa a șaptea. SCM-U Craiova va primi vizita formației Dinamo București, sâmbătă, de la ora 18.00 (netelevizat), în Sala Polivalentă. Cum în aceeași zi, la câteva ore distanță, fotbaliștii de la Universitatea Craiova vor juca tot acasă, cu Viitorul, de la 20.45, managerul echipei de baschet, Marius Toma, cheamă suporterii craioveni la cele două partide. „După multă vreme avem un cuplaj baschet-fotbal. Mai întâi, suporterii să vină la Polivalentă, unde vom întâlni Dinamo, rivala tradițională a oltenilor, apoi să meargă la noul stadion să vadă partida de fotbal dintre Craiova și Viitorul“, a spus oficialul oltean.
În ceea ce privește confruntarea de la baschet, Craiova ocupă locul opt, cu 9 puncte, iar Dinamo se află pe ultimul loc, fără victorie, cu șase puncte. Formația bucureșteană este nou-promovată și este formată în exclusivitate din jucători români.
În cele șase etape disputate în acest sezon din Liga Națională, oltenii au trei victorii, în meciurile de acasă, și trei înfrângeri – în deplasare. În ultimul joc disputat, elevii lui Rami Hadar au suferit o înfrângere categorică la Oradea (scor 99-74).
„Ne dorim fără doar și poate victoria cu Dinamo și ca echipa să reintre în formă după această pauză competițională. Am avut și trei jucători la națională. Martin Paasoja a fost cel mai bun om al naționalei Estoniei în victoria cu Marea Britanie, Orbeanu a jucat pentru România în ambele meciuri, iar Radu Vîrnă a făcut parte din lot, dar nu a evoluat“, a adăugat Marius Toma.
În preliminariile Campionatului Mondial, România a fost învinsă în deplasare de Italia (scor 75-70) și a obținut un succes în fața Olandei la Cluj, scor 75-68. Paasoja, jucătorul lui SCM-U Craiova, a contribuit la succesul Estoniei, scor 73-70, cu Marea Britanie. În doar 18 minute de joc, Paasoja a totalizat 15 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS