17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Calificare cu gust amar! Alex Băluță ne-a salvat de la o mare rușine

Fotbal / Calificare cu gust amar! Alex Băluță ne-a salvat de la o mare rușine

Universitatea Craiova s-a calificat cu greu în sferturile Cupei României, după ce s-a impus în această seară, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești, în prelungiri, cu scorul de 3-2, în fața divizionarei secunde CS Afumați.
Gruparea din Bănie a avut o prestație foarte slabă în prima repriză, contrar tuturor așteptărilor. Cu o apărare nesigură, un mijloc fără creativitate și un atac lent, fără vlagă, trupa lui Devis Mangia s-a văzut condusă la pauză. Ilfovenii au deschis scorul în urma unui contraatac inițiat de Perju și finalizat cu un șut al lui Dorin Burlacu pe lângă portarul Mitrovic la bara din dreapta a porții (’10, 1-0). De remarcat plasamentul prost al lui Mitrovic, care a luat gol la primul șut pe spațiul porții.
Alb-albaștrii au preluat cârma jocului, au dominat, dar nu și-a creat decât o singură ocazie clară de gol, în minutul 20, prin Alex Băluță, care l-a țintit pe Marinescu de la șase metri, dintr-o poziție favorabilă.

S-a atacat la întâmplare după pauză

La reluare, lucrurile nu s-au schimbat prea tare, doar că gruparea alb-albastră a fost mai insistentă în atac, în timp ce jucătorii lui CS Afumați au jucat la „ciupeală“. Universitatea a fost văduvită de un penalti în minutul 51, când Andrei Burlacu a fost faultat clar de Onea, dar arbitrul a închis ochii. A urmat o reluare slabă a lui Băluță, care a trimis peste poartă, de la trei metri, o centrare venită de la Zlatinski (’55).
Craiova a reușit până la urmă să egaleze prin Gustavo, care a fost servit excelent de Andrei Burlacu și a trimis mingea pe lângă portarul Marinescu, ieșit în întâmpinare (’65, 1-1). La reluare s-a observat că brazilianul a fost într-o poziție de ofsaid.
Alb-albaștrii au avut șansa golului doi în minutul 87, când Bărbuț a centrat de pe dreapta la Băluță, iar căpitanul Craiovei a reluat excelent cu capul, însă Marinescu a respins de sub bară. Rezultatul de egalitate a persistat până la finalul celor 90 de minute regulamentare, astfel că s-a trecut la cele două reprize suplimentare.

Căpitanul a ieșit la rampă în prelungiri

CS Afumați a revenit în avantaj în minutul 93, când Vlada a profitat de apatia lui Spahija, Burlacu, Kelic și Dimitrov și a împins mingea în plasă de la doi metri, după o lovitură liberă executată de Răzvan Avram de pe partea dreaptă (’93, 2-1).
Alex Băluță a încercat să repare rapid situația și după mai multe driblinguri, a pătruns în careu și a șutat la colțul scurt, dar Marinescu a acordat corner (’99).
La doar două minute, căpitanul Universității a restabilit egalitatea cu un șut bine plasat de la 15 metri la colțul din dreapta (’101, 2-2).
Tot Băluță a ieșit în evidență patru minute mai târziu, când a marcat cu un șut superb din marginea careului mare și a adus liniștea pentru repriza secundă de prelungiri (’105, 2-3).
În repriza a doua suplimentară Craiova a stat mai bine din punct de vedere fizic și beneficiind și de avantajul de pe tabelă a gestionat în liniște jocul, izbutind în cele din urmă calificarea în sferturile de finală.

CS Afumaţi: Andr. Marinescu – Onea, Robicek, Patriche, Perju – V. Olariu – D. Burlacu (’73, Vlada), R. Avram, Buduroi, Vl. Tudorache – M. Dedu (’109, Manole). Antrenor: Vasile Neagu.

Universitatea Craiova: Mitrovic – Spahija, Kelic, R. Popa (’60, Bărbuț) – Dimitrov, Screciu (’46, Mateiu), Zlatinski, Briceag – Gustavo (’111, Bancu), M. Roman (’31, An. Burlacu), Al. Băluţă. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Tudorache ’56, Avram ’64, Patriche ’76, Vlada ’93, Onea ’116 / Popa ’27, Gustavo ’67, Spahija ’102, Kelic ’103.

Au arbitrat: Florin Andrei – Bogdan Velicu, Gero Szabo; Andrei Antonie.

Observatori: Zoltan Szekely, Dorinel Dincă.

Pentru Universitatea Craiova urmează un meci important și dificil în Liga I. Alb-albaștrii vor întâlni pe FC Viitorul, confruntarea din runda a 20-a fiind programată sâmbătă, de la ora 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS