6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f) - Cristina Neagu: Avem nevoie de timp să punem la punct relațiile de joc

Handbal (f) – Cristina Neagu: Avem nevoie de timp să punem la punct relațiile de joc

Martin Ambros, Cristina Neagu și Crina Pintea au vorbit despre Trofeul Carpați și Campionatul Mondial (foto: Lucian Anghel)
Martin Ambros, Cristina Neagu și Crina Pintea au vorbit despre Trofeul Carpați și Campionatul Mondial (foto: Lucian Anghel)

După ce aseară o parte dintre componentele naționalei de handbal a României au mers la un mall din Bănie pentru a se întâlni cu suporterii și pentru a-i invita la Trofeul Carpați, care va debuta vineri la Craiova, astăzi, selecționerul Martin Ambros și două dintre jucătoare, Cristina Neagu și Crina Pintea, au vorbit într-o conferință de presă despre această perioadă de pregătire, meciurile de la Trofeul Carpați, dar mai ales despre Campionatul Mondial din Germania.
„Am început antrenamentele de ieri, dar unele jucătoare au ajuns mai târziu, pentru că au avut competiții și trebuia să fie recuperate complet. Mai avem antrenamente azi și mâine, apoi meciurile de la Trofeul Carpați. Încercăm să pregătim lucrurile cele mai importante, să reînprospătăm sistemele de joc, apoi să le punem în practică la Trofeul Carpați. După această competiție, vom merge la București, unde vom mai avea două zile de antrenamente până la plecarea în Germania la Campionatul Mondial. Avem mici probleme, pe care vom încerca să le rezolvăm zilele acestea”, a spus selecționerul Martin Ambros.
La rândul său, Cristina Neagu a menționat că în aceste zile se pune accentul pe omogenizarea relațiilor de joc. „Acum lucrăm la omogenizarea relațiilor de joc, pentru că în cursul anului trecut și anul acesta au fost mai multe jucătoare la națională, unele au revenit poate după un an sau o perioadă mai lungă. Avem nevoie de timp să punem la punct relații de joc. Și timpul este foarte scurt, avem câteva antrenamente, după care urmează Trofeul Carpați. Muncim, încercăm să fim cât mai receptive la antrenament”, a spus jucătoarea de la CSM București.
Întrebată despre obiectivul României la Mondialele care vor începe săptămâna viitoare, Neagu s-a ferit dea pronosticuri, dar a vrut să transmită un mesaj suporterilor: „Avem șanse foarte mari să obținem un loc bun în grupă, pentru a juca cu o echipă mai accesibilă în optimi, iar apoi, în sistemul knock-out orice se poate întâmpla. Ce pot eu să promit suporterilor care ne urmăresc este faptul că echipa națională va da sută la sută în fiecare meci la CM”.
Crina Pintea a traversat o perioadă foarte bună cu echipa sa de club, Issy Paris, și își dorește să obțină rezultate pozitive și cu naționala. „Eu am un moral bun, dar nu știu cât de mult mă ajută la națională acest lucru. Atmosfera este una bună la lotul național, sper să facem lucruri cât mai frumoase împreună”, a spus Pintea la conferința de presă.

Program Trofeul Carpați: vineri, ora 17.00 Macedonia – Brazilia, ora 19.00 România – Polonia; sâmbătă: ora 14.00 Brazilia – Polonia, ora 16.00 România – Macedonia; duminică: ora 14.00 Macedonia – Polonia, ora 16.00 România – Brazilia. Turneul se desfășoară în sistem fiecare cu fiecare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS