15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMăzărache vrea un punct la Craiova

Măzărache vrea un punct la Craiova

Universitatea Craiova întâlnește sâmbătă, de la ora 19.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe Juventus București, ultima clasată din Liga I. Duelul din etapa a 18-a a fost prefațat de GdS împreună cu Simon Măzărache, atacantul împrumutat de clubul din Bănie la rivalii de la „Juve“, echipă pentru care a marcat de trei ori și a bifat cele mai multe minute, 1.459, în cele 17 confruntări de până acum. „Maza“ mai are un an și jumătate contract cu Universitatea și speră să revină la gruparea olteană mult mai „copt“.
GdS: „Maza“, ești un caz aparte: participi la primul meci oficial de pe noul stadion „Ion Oblemenco“ în calitate de adversar, deși ești jucătorul gazdelor.
Simon Măzărache: Este, într-adevăr, o situație ciudată în ceea ce mă privește, dar sunt bine, sunt apt și sunt nerăbdător să joc pe noul stadion „Ion Oblemenco“. Mi-ar fi plăcut foarte mult să fi îmbrăcat tricoul alb-albastru la acest meci, dar asta este viața, acum sunt aici, la Juventus, și încerc să-mi fac treaba cât mai bine. Ca idee, este un stadion de top nu numai pentru România, ci și pentru Europa.
GdS: Ați urmărit amicalul Craiovei cu Slavia, v-ați luat notițe?
S.M.: Am urmărit amicalul cu Slavia și sunt convins că va fi o atmosferă frumoasă. Diferența a fost mare, dar a fost un accident și nu trebuie să uităm că au lipsit mulți titulari. Trebuie să ținem cont și că antrenorul Devis Mangia le-a dat tinerilor șansa să joace. Craiova are o echipă bună, pe fiecare post sunt jucători importanți, cu experiență, care pot să facă diferența în orice moment și valoarea ei este reflectată și de locul ocupat în clasament.
GdS: Cum prefațezi întâlnirea?
S.M.: Cu siguranță, va fi un alt meci față de cel cu Slavia, pentru că este un joc oficial, se vor concentra
altfel, le vin și jucătorii care au fost plecați la lot. Noi, fiind pe ultimul loc și jucând cu Universitatea, cred că ne-am mulțumi cu un punct, dar acum o să vedem ce va ieși. Cred însă că va fi un meci frumos, pentru că și în tur a fost. Atunci experiența și-a spus cuvântul pentru că Universitatea a avut câteva ocazii și ne-a taxat, iar noi am avut situații bune și nu am înscris. Sper ca acum să fim mai atenți și mai eficienți. Pe mine m-ar mulțumi un rezultat de egalitate la Craiova.

Vrea să revină în alb-albastrul Universității cât mai repede

GdS: Ți-e dor de Craiova, de suporterii din Bănie?
S.M.: Da, normal. Am văzut că acum au venit în număr și mai mare la stadion, iar cu noua arenă o să fie și o emulație foarte mare. Universitatea Craiova merită să aibă suporterii aproape, pentru că de câțiva ani se bate acolo sus și cred că e momentul să câștige și un trofeu. Fără suporteri nu cred că o să poată, pentru că este dependentă de ei. Spre exemplu, atmosfera de la amicalul cu Slavia am văzut-o numai în Liga Campionilor, la echipele mari, și așa ceva sigur te motivează.
GdS: Consideri că ți-a prins bine împrumutul la Juventus?
S.M.: Întotdeauna e loc de mai bine, dar sunt mulțumit că am făcut alegerea de a veni aici, la Juventus, pentru că am jucat meci de meci și mi-am ajutat echipa, și în acest retur de campionat avem doar o înfrângere cu Dinamo, deci suntem pe un drum bun și sper să-l continuăm la fel. Eu aveam nevoie de această schimbare, am jucat mult, colegii au încredere în mine, conducerea la fel, eu mi-am recăpătat încrederea și consider că a fost o alegere bună. Îi mulțumesc și lui Dumnezeu că m-a ferit de accidentări.
GdS: Ai ținut legătura cu colegii și oficialii de la Craiova?
S.M.: Da, tot timpul vorbesc cu Mateiu și Băluță. Cei din conducere m-au sunat după meciuri și m-au felicitat, m-au încurajat. Toate lucrurile sunt bune între noi, pentru că împreună am decis în vară să merg undeva și să joc mai mult, să marchez și să-mi intru în mână, ceea ce s-a și întâmplat.
GdS: De la vară te revedem în alb și albastru?
S.M.: Nu știi niciodată ce îți rezervă viitorul. Poate revin și mai devreme. Îmi doresc mult să revin. Cred că orice jucător vrea să joace pe un asemenea stadion și mai ales eu, care am fost acolo, știu ce înseamnă Craiova, pentru că acolo m-am lansat, și știu presiunea care e acolo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS