24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Olandezii ne-au scos la „tablă“ pe „Arena Națională“. Gică Popescu l-a certat pe Contra pentru olteni

Fotbal / Olandezii ne-au scos la „tablă“ pe „Arena Națională“. Gică Popescu l-a certat pe Contra pentru olteni

Naționala României a pierdut categoric, scor 0-3, amicalul disputat ieri seară, pe „Arena Națională“, în compania Olandei, echipă care la rândul său a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2018, găzduit de Rusia.

„Lalelele“ au deschis scorul prin Depay, care a reluat cu capul, de la doi metri, o centrare venită de pe stânga (’47).

„Portocala mecanică“ și-a majorat avantajul tot în urma unei acțiuni desfășurate pe stânga, la finalizare aflându-se e data asta Babel (’56).

Rezultatul final l-a stabilit de Jong cu o reluare de la șapte metri, de lângă Moți (’81).

România: Pantilimon – Hanca (’63, Torje), Chiricheș, Moți, Ganea – Chipciu, Hoban (’74, Pintilii), Bicfavi (’67, Alibec), Tănase (’63, Grozav) – Budescu (’46, Stanciu), Țucudean (’46, Fl. Andone). Selecționer: Cosmin Contra.

Olanda: Cillessen – Veltman, De Ligt, Van Dijk, Ake – Propper (’62, van Ginkel), Blind (’87, Promes), Strootman – Berghuis (’83, Van de Beek), Babel (’62, de Jong), Depay (’62, Sneijder). Selecționer: Dick Advocaat.

Cartonașe galbene: Bicfalvi / Veltman.

A arbitrat: C. Nicolaides (Cipru).

 

Contra: Avem de învățat și din înfrângeri

 

România a suferit prima înfrângere în mandatul lui Cosmin Contra, care a admis că elevii săi au comis greșeli mari, dar și că valoarea olandezilor ne-a fost superioară.
„Nu a mai fost o seară fericită. Am făcut nişte greşeli foarte mari în a doua repriză, le-am permis să centreze foarte uşor. Acolo s-a făcut diferenţa. Am avut şuturi la poartă, dar nu le-am fructificat. Pentru asta sunt meciurile amicale, vreau să-mi fac o părere despre toţi jucătorii şi să văd pe cine mă bazez la începutul Ligii Naţiunilor. Mereu am zis că Olanda, chiar dacă nu a avut rezultate în ultimii ani, rămâne o echipă redutabilă care poate face diferenţa. Jucători ca Depay, Babel, Strootman și Blind joacă la echipe mari“, a declarat Contra, la PRO X. „În a doua repriză, golul luat foarte repede ne-a dat totul peste cap şi a venit şi al doilea gol şi s-a schimbat tot. Avem de învăţat şi din înfrângeri. Mi-am asumat acest risc de a băga mai mulţi jucători, dar mi-am asumat asta şi rămâneam cu un regret dacă nu făceam asta. Mai avem în martie o acţiune în care voi dori să aduc şi jucători tineri şi voi dori să văd doi-trei jucători care nu au reuşit să joace în acest meciuri şi o să-mi fac o părere şi despre ei. Văd o naţională pe drumul cel bun şi sper ca la meciul din martie să continuăm cu un rezultat bun“, a adăugat Contra.

„Când câştigi întotdeauna te simţi bine. E păcat că vom vedea la televizor Cupa Mondială, dar trebuie să începem cu o echipă nouă. Însă felul în care am jucat în seara asta ne arată că se naşte această echipă“, a comentat la rândul său Dick Advocaat, selecționerul Olandei.

 

Gică Popescu i-a bătut obrazul lui Contra pentru Băluță și Bancu

 

Imediat după fluierul final, fostul mare fotbalist al Craiovei și al României, Gică Popescu, l-a criticat pe selecționerul României pentru alegerile făcute în jocul cu Olanda. Printre reproșuri a fost și neutilizarea celor doi jucători ai Universității Craiova, Alex Băluță și Nicușor Bancu.

„Sper să nu se supere Cosmin, dar, în seara aceasta, am avut senzația că nu a realizat că e antrenorul echipei naționale. A chemat jucători pe care nu i-a băgat deloc în ambele meciuri. Cred că singurii pe care nu i-a băgat sunt cei doi jucători ai Craiovei, Bancu și Băluță. Dacă tot chemi jucători la echipa națională, atunci trebuie să-i bagi în meciurile amicale. Băluță e unul dintre cei mai în formă jucători din campionat. Cosmin trebuie să realizeze că nu mai este antrenorul lui Dinamo. Este antrenorul echipei naționale. Pe Hanca îl iei și îl bagi titular. Eu dacă eram antrenorul echipei naționale, nu l-aș fi convocat, după ceea ce s-a întâmplat. Pe el îl bagi pentru că vine de la Dinamo și pe ceilalți doi, nu, pentru că vin de la Craiova?“, a spus „Baciul“, la Digi Sport. „Echipa națională parcă joacă altceva. Joacă românește, nu ca în epoca Daum. Cosmin le-a dat suflu jucătorilor, au plăcere de a juca la echipa națională. Se simte acest lucru, se vede o schimbare de atitudine, se vede plăcerea jucătorilor. Dar el trebuie să realizeze, să fie corect, în primul rând, când face selecția. Eu am crezut că vrea să reconstruiască echipa națională. De aceea l-a chemat pe Alibec, care e jucătorul cel mai ieșit din formă. A arătat că se gândește la viitor, dar, dacă te gândești la viitor, dă-le, omule o șansă, și lui Băluță și Bancu. Nu doar pentru că vin de la Craiova“, a mai spus Gică Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS