21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBat azi la Cisnădie, încheie anul pe locul doi

Bat azi la Cisnădie, încheie anul pe locul doi

Andreea Pricopi (la minge) şi colegele sale nu vor să mai repete evoluţia slabă din partida cu Romanul, disputată săptămâna trecută, şi pierdută de SCM Craiova (Foto: Lucian Anghel)
Andreea Pricopi (la minge) şi colegele sale nu vor să mai repete evoluţia slabă din partida cu Romanul, disputată săptămâna trecută, şi pierdută de SCM Craiova (Foto: Lucian Anghel)

Măgura Cisnădie și SCM Craiova se luptă astăzi, de la ora 16.00, pentru locul doi în Liga Florilor. Este ultima etapă care se va disputa în acest an.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va disputa astăzi ultimul meci oficial din Liga Florilor din acest an. Oltencele vor întâlni, în deplasare, de la ora 16.00, formația Măgura Cisnădie, în etapa a zecea a campionatului. Partida este extrem de importantă pentru stabilirea configurației clasamentului la finalul anului 2017, dar nu va fi televizată.
SCM Craiova ocupă locul doi în Liga Florilor, cu 19 puncte, în timp ce Măgura Cisnădie se află pe locul patru, cu 18 puncte, la egalitate cu formația de pe locul trei, HCM Vâlcea.
Formația craioveană, văzută de toată lumea vicecampioană în acest sezon, a pierdut cinci puncte în ultimele două etape, după ce a remizat pe terenul penultimei clasate, Slobozia, apoi a pierdut partida de pe teren propriu, cu CSM Roman. După cele două jocuri, Cristina Zamfir Florianu și colegele sale au reușit o victorie de moral în Cupa EHF, sâmbătă, în fața celor de la Debrecen, cu scorul de 24-19.
Delegația craioveană a plecat ieri spre Cisnădie cu gândul doar la victorie. „Ne așteaptă o partidă foarte grea. Cisnădie este la un punct în spatele nostru, va fi un meci de luptă pentru locul doi și un un loc cât mai bun pe podium. Noi plecăm cu gândul doar la victorie. Am pierdut cinci puncte în ultimele două jocuri, puncte care contează enorm și pe care în mod sigur nu ne-am dorit să le pierdem“, a spus antrenorul Bogdan Burcea ieri.

Cristina: Ultimele două meciuri din campionat au fost foarte urâte

Și golghetera craioveană Cristina Zamfir Florianu vrea să uite cât mai repede confruntările cu Slobozia și Romanul. „Au fost două meciuri grele, foarte urâte, să spun așa. Nu am jucat la adevărata noastră valoare. Nu știu ce s-a întâmplat, dar doresc să le uităm. Surprize vor mai fi, dar am încredere în această echipă, că vom reuși să îndreptăm aceste două meciuri și să avem numai victorii“, a spus jucătoarea care a mărturisit că nu este refăcută sută la sută după accidentări, dar că va strânge din dinți pentru a ajuta echipa.

După meci pleacă la Zalău, apoi spre Ungaria

După meciul de la Cisnădie, echipa SCM nu va mai reveni la Craiova ci va merge la Zalău, acolo unde se va antrena până sâmbătă, când va pleca spre Ungaria, acolo unde duminică va disputa partida retur cu Debrecen, din turul al treilea al Cupei EHF. Echipa care se va impune în dubla confruntare va accede în grupele Cupei EHF.

Liga Florilor

Programul etapei a 9-a: azi: Măgura Cisnădie – SCM Craiova (ora 16.00), CSM București – U Cluj (ora 19.00, DigiSport, Telekom Sport); sâmbătă: CSM Roman – CSM Bistrița (ora 11.00), Slobozia – HCM Vâlcea (16.00, TVR2), Danubius Galați – CSM Slatina (16.30); duminică: Rapid Usl Metrou București – Corona Brașov (16.30, TVR2). Partida HC Dunărea Brăila – HC Zalău s-a disputat aseară şi s-a încheiat cu scorul de 25-18 pentru echipa din Zalău.
Clasamentul Ligii Florilor după 9 etape: 1. CSM București (27p), 2. SCM Craiova 19, 3. HCM Vâlcea 18, 4. Măgura Cisnădie 18, 5. HC Zalău 16 (10 meciuri), 6. CSM Roman 15, 7. CSM Bistrița 15, 8. HC Dunărea Brăila 13 (10 meciuri), 9. Corona Brașov 11*, 10. CSU Danubius Galați 9, 11. CS Rapid USL Metrou București 9, 12. U Cluj 8, 13. AHCM Slobozia 7, 14. CSM Slatina 2.
*Formația Corona Brașov a fost penalizată un punct pentru folosirea unei jucătoare fără drept de joc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS