8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Alb-albaștrii, penibili la inaugurarea noului „Oblemenco“

Fotbal / Alb-albaștrii, penibili la inaugurarea noului „Oblemenco“

Într-o mare alb-albastră de lumini și cântece mobilizatoare, specifice regiunii și atât de dragi suporterilor din Bănie, Craiova a prezentat vineri seară noul stadion „Ion Oblemenco“. Atmosfera a fost întreținută de Andrei Păunescu, Gică Craioveanu și Ciri Mayer. A urmat și un foc de artificii, cum se întâmplă la mai toate inaugurările.
Așa cum era de așteptat și suporterii din Peluza Nord au marcat evenimentul cum se cuvine. Coregrafia acestora a fost 3D, dintre suporteri ridicându-se regretatul Ion Oblemenco, iar în stânga și în dreapta „Tunarului“ și-au făcut apariția cele două stadioane ale Bănie, vechi și nou, pe un fond alb-albastru creat din cartoane.
Cehii nu au fost deloc iertători

Inaugurarea de vineri seară a cuprins și un joc amical între Universitatea Craiova, care a avut parte la rându-i de o prezentare în stil de mare echipă, și Slavia Praga, gruparea cu cel mai bun palmares din Cehia. Diferența a fost copleșitoare în favoarea oaspețiilor, scor 0-4.

Cehii (în albastru) s-au distrat cu defensiva Craiovei
Cehii (în albastru) s-au distrat cu defensiva Craiovei

Forța grupării oaspete a ieșit la iveală încă din primele minute, cehii irosind câteva ocazii clare de gol. În tot acest timp, trupa lui Devis Mangia a acuzat absențele din lot, în speță Băluță, Bancu, Screciu, Zlatinski, Rossi și Burlacu, și au mizat pe sclipirile lui Gustavo, Mitriță și Roman.
Slavia a deschis scorul prin Milan Skoda, care a șutat de la 14 metri lateral stânga la colțul lung, mingea lovind butul din dreapta înainte să intre în plasă (’36, 0-1).
Universitatea a răspuns imediat prin Mitriță, însă șutul acestuia a trecut peste poartă (’37).
Slavia și-a majorat avantajul în minutul 42, la o fază care nu anunța mare lucru, numai că Milan Skoda a știut să speculeze poziția bună în care s-a aflat și a șutat cu efect la colțul lung, făcând inutil plonjonul lui Mitrovic (’42, 0-2).
Legendele au primit aplauzele în pauza meciului
În pauza meciului a continuat programul artistic, pe cele două tabele fiind ilustrate imagini din perioada „Campioanei unei mari iubiri“ și „Craiova Maxima“. O parte dintre reprezentanții acelor perioade glorioase ale fotbalului craiovean au coborât vineri seară în iarbă și au primit aplauzele publicului craiovean așa cum se întâmpla pe vechiul „Central“. De același tratament au beneficiat și membrii generațiilor mai tinere, din anii 1990, gen Emil Săndoi, Dănuț Bica sau Silvian Cristescu.
Aceeași atitudine „moale“ și la reluare

Craiova a continuat jocul dezamăgitor și în partea secundă, mai ales că Devis Mangia a decis să le ofere minute și jucătorilor mai tineri.
Slavia a reușit să se adapteze mai bine și la terenul moale și a făcut 3-0 în minutul 68, prin Pavel Bucha, cu o reluare din interiorul careului (’68, 0-3).
„Măcelul“ a continuat, Slavia reușind cu ușurință să marcheze și a patra oară, de data aceasta Mick van Buren l-a determinat pe Laurențiu Popescu să scoată mingea din plasă (’76, 0-4).

Craiova: Miodrag Mitrovic – Niko Datkovic, Renato Kelic, Tiago Ferreira – Radoslav Dimitrov, Apostol Popov, Alex Mateiu, Marius Briceag – Gustavo, Mihai Roman, Alex Mitriță. În repriza secundă au mai intrat: Laurențiu Popescu – Hrvoje Spahija, Cristi Bărbuț, Vali Mihăilă, Jovan Markovic, Ivan Martic și Remus Enache. Antrenor: Devis Mangia.

Praga: Kovar Premysl – Jugas Jakub, Bucha Pavel, Danny, Mick van Buren, Flo Per-Egil, Miroslav Stoch, Jiri Bilek, Milan Skoda, Michal Frydrych, Necid Tomas. Au mai intrat: Jan Lastuvka – Simon Havrda, Daniel Stropek, Mitrano Alejandro, Nikola Bjelos, Filip Stehno. Antrenor: Jaroslav Silhavy.

Au arbitrat: Cătălin Popa – Daniel Mitruți, Mihai Iliescu; Viorel Flueran.

Pentru Universitatea Craiova urmează o săptămână de antrenemente grele, în care trebuie să pregătească meciul cu Juventus București, din etapa a 18-a a Ligii I, programată sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 19.00, pe „Ion Oblemenco“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS