11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMihăilă a făcut diferența în derbiul de pe „Extensiv“

Mihăilă a făcut diferența în derbiul de pe „Extensiv“

Formațiile doljene Universitatea II Craiova şi CSO Filiaşi şi-au măsurat forțele sâmbătă, pe stadionul „Extensiv“, într-o partidă contând pentru runda a 11-a din Liga a III-a, seria 4. Câştig de cauză a avut „satelitul“ grupării din Bănie, cu 1-0, golul alb-albaştrilor fiind marcat de Vali Mihăilă, cu un şut de la 12 metri lateral dreapta, plasat la colțul lung (’78).
Craiova II: L. Popescu – Borța, Ion, Hreniuc, Trocan (’46, Mihăilă) – Iuga, Enache, Buzan (’81, Țoiu) – Bărbuț (’57, Frăsineanu), Markovic (’72, Al. Popescu), Petre Antrenori: Corneliu Papură, Mugur Guşatu.
Filiaşi: Nedeianu – Lupu (’81, D. Stancu), Preda, Tereche, Cruşoveanu – Tudor – Borneci (’81, Calu), Geanimu (’72, Chivu), Preda, Borhot (’83, Papa) – Dinu. Antrenor: Victor Naicu.
Cartonaşe galbene: Petre ’60, Buzan ’66, Frăsineanu ’75, Hreniuc ’89 / Borhot ’22, Badea ’45, Preda ’54.
Au arbitrat: Călin Lazăr – Daniel Nagy, Alina Voaides.
Observatori: Petrică Burcea, Mihai Costache.
În etapa viitoare, „satelitul“ Craiovei va evolua tot pe „Extensiv“, cu ACS Ghiroda, iar CSO Filiaşi va primi vizita celor de la Hermannstadt II.

Papură: Am meritat să câștigăm!

La finalul jocului, antrenorul „satelitului“, Corneliu Papură, a admis că adversarul a avut o replică bună și că se bucură pentru succesul elevilor săi.
„Meritam să câștigăm având în vedere situațiile pe care le-am avut. Am avut o bară, unu la unu cu portarul… Am meritat să câștigăm împotriva unei echipe bune, care s-a apărat foarte bine și a stat foarte bine în teren. A fost un meci disputat, fără faulturi dure sau ambiții prostești. Avem încredere în toți copii noștri, de asta sunt aici, ca ei să facă pasul către prima echipă. Au arătat un potențial bun și sperăm ca o parte dintre ei să meargă la prima echipă“, a spus Papură, explicând și prezența lui Cristi Bărbuț la echipa secundă: „Bărbuț vine după o accidentare lungă, este aici ca să-și intre ușor-ușor în formă și să poată fi o soluție în momentul în care se va apela la el la prima echipă, să poată da un randament pe care cu toții mizăm“.
Autorul golului care a decis destinația punctelor, Vali Mihăilă, s-a bucurat mult pentru reușita sa, mai ales că a venit pe fondul unei oboseli, el ajungând sâmbătă dimineață de la Giurgiu, unde a fost rezervă la prima echipă: „Aveam mare nevoie de victorie și ne bucurăm că am obținut-o. Pentru mine a fost un meci greu, pentru că am ajuns de dimineață, pe la ora 4.00, de la Giurgiu. M-am odihnit, dar nu suficient, și am fost ușor obosit. Acest gol îmi dă încredere și întotdeauna când Papură va apela la mine o să vin cu plăcere la echipa a doua“.

Naicu: Cred că un egal era echitabil

De partea cealaltă, tehnicianul lui CSO Filiași, Victor Naicu, consideră că o remiză ar fi reflectat perfect realitatea din teren, deoarece prima repriză le-a aparținut în totalitate elevilor săi.
„Cred că a fost un joc echilibrat, ne-am anihilat reciproc foarte bine până la un moment dat. După aspectul jocului, nu cred că meritam să pierdem, dar, din păcate, diferența a făcut-o execuția unui jucător valoros și așa s-a scris istoria jocului. Îi felicit pe adversari pentru rezultat, dar cred că un egal era echitabil. În repriza a doua nu am mai reușit să avem posesia pe care am avut-o în prima parte, au venit puțin peste noi, dar fără să aibă ocazii clare de poartă. Nu sunt dezamăgit de joc, doar de rezultat. Am evoluat bine, am avut un joc consistent, am fost agresivi, păcat că nu am reușit să plecăm cu un punct“, a declarat Victor Naicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS