10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis: Julia Goerges a câştigat trofeul de la Zhuhai

Tenis: Julia Goerges a câştigat trofeul de la Zhuhai

Nemţoaica Julia Goerges, numărul 18 WTA, a câștigat, duminică, turneul WTA Elite Trophy de la Zhuhai (China), după ce a învins-o în finală pe CoCo Vandeweghe (SUA, 12 WTA), scor 7-5, 6-1. Goerges și-a trecut în cont al patrulea titlu WTA al carierei și al doilea din acest an, după cel de la Moscova.
WTA Elite Trophy a reunit la start cele mai bune 12 jucătoare din clasamentul WTA care nu au ajuns la Turneul Campioanelor de la Singapore. Competiția de la Zhuhai (China) a fost dotată cu premii totale în valoare de 2,2 milioane de dolari.

În vârstă de 28 de ani, Goerges mai are în palmares trei trofee (2017 – Moscova; 2011 – Stuttgart; 2010 – Bad Gastein), în timp ce Vandeweghe (25 de ani) a cucerit două titluri de-a lungul timpului, ambele la ‘s-Hertogenbosch (în 2014 și 2016).
Graţie acestei victorii, Goerges va face un salt de patru locuri în clasamentul WTA, urmând să se claseze pe locul 14, începând de luni. Vandeweghe va urca pe locul 10 WTA.
In urmă acestui rezultat, scorul întâlnirilor directe dintre cele două jucătoare a devenit 3-2 în favoarea Juliei Goerges.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS