17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportToma: Vrem să învingem Steaua, dar nu suntem favoriți

Toma: Vrem să învingem Steaua, dar nu suntem favoriți

Marius Toma, managerul echipei craiovene, şi jucătorul Radu Vîrnă au vorbit despre partida cu Steaua şi meciul de la Piteşti (FOTO: Claudiu Tudor)
Marius Toma, managerul echipei craiovene, şi jucătorul Radu Vîrnă au vorbit despre partida cu Steaua şi meciul de la Piteşti (FOTO: Claudiu Tudor)

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova vor juca duminică, pe teren propriu, în compania formației Steaua CSM București, de la ora 20.00 (DigiSport). Meciul, din cadrul etapei a cincea din Liga Națională, este un derbi tradițional pentru echipa craioveană, iar suporterii olteni se gândesc mereu la victorie, indiferent de locurile ocupate în clasament de cele două echipe.
După patru runde, Steaua se află în plutonul celor șapte echipe din prima parte a clasamentului care au 7 puncte. Bucureștenii ocupă locul patru, în timp ce elevii lui Rami Hadar se află pe locul opt, cu șase puncte.
Marius Toma, managerul echipei craiovene, și tânărul jucător Radu Vîrnă au prefațat jocul cu Steaua CSM și au vorbit despre evoluția echipei în ultimul meci, pierdut de alb-albaștri la Pitești, după o repriză de prelungiri (scor 122-112).
„Meciul cu Steaua nu are nevoie de prezentare. Ei reprezintă pentru noi un adversar tradițional, este un joc de mare ambiție. Nu suntem favoriți, pentru că Steaua are aspirații mai mari. A făcut investiții masive, a jucat în cupe europene. Ne dorim victoria, dar nu are rost să punem o presiune suplimentară pe jucătorii noștri, spunând că suntem favoriți. Sper să fie un meci echilibrat. Jucăm acasă și acest lucru trebuie să ne mobilizeze. Ne dorim publicul alături și promitem un meci frumos“, a spus Toma.

„Nu ne mulțumesc rezultatele“

În cele patru etape, Craiova a obținut două victorii pe teren propriu, cu Iași și Timba Timișoara și a pierdut la limită partidele din deplasare cu BC Mureș și BCMU Pitești. „Puteam obține mai mult. Am avut două victorii acasă și două înfrângeri la limită în deplasare, dureroase. Nu ne mulțumesc aceste rezultate, puteam avea patru victorii, dar asta e“, consideră managerul echipei SCM-U.
SCM-U a marcat 112 puncte luni în meciul de la Pitești, dar a primit 122. Jucătorul Radu Vîrnă a spus că el și colegii săi încearcă să nu mai repete greșelile din apărare din partida anterioară. „Așteptăm cu nerăbdare meciul cu Steaua, muncim mult la antrenamente, ne focusăm pe defensivă, unde am avut niște probleme la Pitești. Încercăm să facem un meci bun și să câștigăm. Mă simt extraordinar în echipă, ne ajutăm reciproc“, a spus jucătorul convocat de curând la echipa națională pentru preliminariile CM, alături de coechipierul său Iulian Orbeanu.
La Pitești, Vîrnă a evoluat 33 de minute și a marcat 6 puncte. „Radu crește de la meci la meci, se vede acest lucru din minutele prinse în ultima perioadă. Totuși, la Pitești cred că el a jucat prea mult pentru nivelul lui actual, pe rotația pe care am avut-o. Nu trebuie să-l suprasolicităm. Părerea mea este că el poate da randament maxim pe undeva la 20 de minute“, l-a completat Marius Toma.

„Rami joacă cu foarte multe capcane. Poate fi o sabie cu două tăișuri“

El a vorbit și despre problemele întâmpinate de echipa din Bănie în apărare la meciul de la Pitești, dar a evidențiat și „bilele albe“. „Problemele tehnice sunt în apanajul antrenorului și nu vreau să intru prea mult în discuție fără să fie și Rami Hadar prezent. Să marchezi 112 puncte în deplasare, dar să pierzi, este ceva care poate părea de neconceput, dar cei de la Pitești au prins o zi incredibilă de aruncări, unele deschise. Pe de altă parte, noi nu am strălucit la aruncările de 3 puncte. Am avut 28, iar ei 50. Ne-a lipsit extrem de puțin să câștigăm și suntem foarte frustrați. Trebuie să mergem mai departe, să fim atenți la apărare, pentru că avem o echipă ofensivă extraordinară în acest moment, trebuie însă să corelăm sistemul de joc pe care antrenorul vrea să îl impună. El evoluează cu foarte multe capcane. Uneori sunt penalizate de arbitraj, iar dacă sportivii sunt neobișnuiți cu ele, din punct de vedere al strategiei de apărare, pot fi o sabie cu două tăișuri. Pe de altă parte, a fost prima partidă în care noi am câștigat la recuperări, am avut una în plus față de adversari, și am avut șase mingi pierdute în 45 de minute, ceea ce este e extraordinar. Piteștenii au avut 16“, a adăugat managerul baschetbaliștilor de la SCM-U.

De ce nu a jucat Novak

Întrebat de ce americanul Nick Novak a fost doar rezervă la Pitești, fără să fie folosit nici o secundă, oficialul craiovean a spus că Novak nu a fost în registrul tactic pentru acel meci. „Este încă jucătorul nostru, este nevoie de el, se antrenează cu echipa. Antrenorul a vrut ori o echipă foarte agresivă, cu Paasoja și Vîrnă, ori una creativă, cu Martinic. S-a jucat pe două sisteme. Când eram conduși a stat pe bancă Martinic, chiar dacă construim mai greu, iar când am avut nevoie de puncte, din nefericire, el la ultimele 16 secunde nu a mai fost pe teren“, a încheiat Toma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS