20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f) - Bogdan Burcea: Fetele care au venit de pe bancă şi-au făcut datoria

Handbal (f) – Bogdan Burcea: Fetele care au venit de pe bancă şi-au făcut datoria

Patricia Vizitiu (în tricou albastru) şi-a trecut şi ea numele pe lista marcatorilor (foto: Lucian Anghel)
Patricia Vizitiu (în tricou albastru) şi-a trecut şi ea numele pe lista marcatorilor (foto: Lucian Anghel)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a obţinut aseară a şasea victorie în şapte meciuri disputate în acest sezon din Liga Florilor.
Craiovencele s-au impus la o diferenţă mare de scor, 28-15 (15-6), în partida de pe teren propriu cu CSU Danubius Galaţi şi se menţin pe locul doi.
Cum pentru SCM urmează o perioadă competiţională încărcată şi pentru că scorul i-a permis antrenorul oltencelor, Bogdan Burcea, a folosit ieri toate jucătoarele avute la dispoziţie.

În partea a doua a meciului, titularele au fost înlocuite cu handbalistele care prind mai puţine minute, iar evoluţia acestora din urmă l-a mulţumit pe Bogdan Burcea.
„Am menajat fetele din primul şapte pe final. Când s-a făcut rotaţia, fetele care au venit de pe bancă şi-au făcut datoria şi mă bucur, pentru că numai aşa putem scoate acest program cu brio la capăt. În acest meci, fazele rapide nu au funcţionat cum ne-am dorit, dar apărarea şi-a făcut datoria”, a spus Burcea.

 

Vizitiu: Mă simt respectată la Craiova
Patricia Vizitiu a mărturisit că se simte foarte bine la Craiova. „Mă simt bine aici, suntem un colectiv frumos şi ne dorim performanţe. Mă simt respectată aici”, a spus handbalista care nu a vrut să comenteze faptul că nu a fost inclusă în lotul lărgit al României pentru Campionatul Mondial.
„Nu sunt în măsură să comentez, sunt alţii mai sus ca mine care o pot face. În primul rând îmi doresc rezultate cu Craiova”, s-a limitat să declare Patricia.

Din lotul tricolor fac parte patru jucătoare de la SCM Craiova: portarul Yulia Dumanska, Cristina Zamfir Florianu, Valentina Ardean Elisei şi Andreea Pricopi.

Costea: Jucătoarele mele dau foarte multe pase, dar nu trag la poartă

La rândul său antrenorul gălăţencelor, Valeriu Costea, a spus la finalul partidei de aseară că nu îşi explică de ce elevele sale nu trag la poartă şi preferă să dea multe pase. „Am avut un meci slab. Se pare că unele jucătoare nu înţeleg că se joacă pe goluri şi nu numai pase. Nu ştim să legăm meciurile foarte bune de acasă cu cele din deplasare. Probabil că lipsa experienţei unora dintre jucătoare îşi spune cuvântul şi nu abordează meciul cu aceeaşi seriozitate ca acasă. Trebuie să analizez mai mult această diferenţă. Fetele încă de aseară au acuzat frigul din sală. Ăstea sunt nişte chestii minore pentru mine. Fiecare dă multe pase, către poartă nu merge nimeni, pentru că e mai greu contactul şi mă gândesc că nu vor să se lovească prea mult”, s-a plâns tehnicianul echipei moldave.

Pentru SCM Craiova urmează partida din deplasare cu Slobozia, care va avea loc duminică, de la ora 11.00 (TVR2).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS