16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAu încheiat „analizele“ și sunt gata de revanșă

Au încheiat „analizele“ și sunt gata de revanșă

Andrei Burlacu şi Devis Mangia nu au uitat meciul cu FCSB şi ştiu că numai o victorie  pe terenul Astrei i-ar „îndulci“ pe suporterii olteni
Andrei Burlacu şi Devis Mangia nu au uitat meciul cu FCSB şi ştiu că numai o victorie pe terenul Astrei i-ar „îndulci“ pe suporterii olteni

Universitatea Craiova a susținut ieri o conferință de presă în care antrenorul Devis Mangia și atacantul Andrei Burlacu au prefațat întâlnirea cu Astra Giurgiu, programată mâine, de la ora 20.45, pe stadionul „Marin Anastasovici“, din etapa a 17-a a Ligii I.
Strategul alb-albaștrilor este conștient că misiunea de la Giurgiu nu va fi ușoară, dar a punctat că are încredere că elevii săi vor face un joc bun.
„Ne așteaptă un meci dificil, deoarece Astra Giurgiu joacă un fotbal de calitate și are jucători deosebiți din punct de vedere individual. Eu și fotbaliștii mei nu schimbăm filosofia de joc chiar dacă am avut un rezultat negativ. În privința primului unsprezece din meciul cu Astra, mai avem două antrenamente la dispoziție și voi face o evaluare a titularilor. Întotdeauna când aleg primii unsprezece jucători fac o evaluare ținând cont de modul în care s-au prezentat în timpul săptămânii în cadrul antrenamentelor. Mergem la Giurgiu să facem un joc bun și să obținem un rezultat pe măsură“, a spus Mangia.
Acesta a fost completat de elevul său, Andrei Burlacu: „Va fi o partidă dificilă împotriva Astrei, dar noi suntem Universitatea Craiova și vom merge la Giurgiu cu gândul de a obține toate cele trei puncte. Cunoaștem atât punctele forte, cât și pe cele slabe ale adversarilor noștri de vineri, însă trebuie să ne concentrăm asupra jocului nostru și să abordăm meciul la victorie. Vrem să facem o partidă bună și să obținem toate punctele“.

Mangia i-a răspuns lui Cîrțu

Strategul grupării alb-albastre a fost chestionat și despre înfrângerea din meciul cu FCSB, mai exact despre discuțiile și analizele care au urmat acelui „coșmar“, iar tehnicianul italian a punctat că echipa și-a învățat lecția. Mangia i-a răspuns și lui Sorin Cîrțu, care i-a criticat dur elevii după eșecul de duminică, punctând că el este mândru de echipa sa.
„De obicei dorm puțin după fiecare meci. După cel cu FCSB am revăzut partida și am început să mă gândesc cum să pregătesc meciul cu Astra. Există o supărare și aceasta rămâne pentru că nu am reușit să dăm satisfacție suporterilor la meciul cu FCSB. Într-adevăr, meciul de duminică nu a fost unul de calitate în ceea ce ne privește, dar trebuie să ținem cont și de lucrurile bune pe care am reușit să le realizăm. În 16 meciuri am reușit să câștigăm 32 de puncte. Spun asta pentru că am văzut că cineva (Sorin Cîrțu – n.r.) mi-a adresat cuvinte în italiană doar-doar voi înțelege mai bine (că echipa a jucat foarte slab – n.r.). Vreau să spun și eu ceva în română: sunt mândru de jucătorii mei! Este o idee pe care vreau să o subliniez și nimeni nu mi-o va scoate din cap. Respect părerile tuturor, dar în momentul în care vin în fața jurnaliștilor aleg linia pe care o consider oportună. În interiorul vestiarului discut cu jucătorii ceea ce cred eu oportun, iar lucrurile acelea rămân doar în interiorul vestiarului. Să fie un lucru foarte clar: tot ceea ce zic și tot ceea ce fac este pentru a construi ceva pozitiv. La capitolul agresivitate nu am stat bine cu FCSB și trebuie remediat, pentru că nu a fost o atitudine potrivită pentru meciul respectiv. Noi am făcut o analiză a meciului cu FCSB, jucătorii mei sunt inteligenți, au înțeles unde au fost făcute erorile și vom căuta cu maximum de responsabilitate să le eliminăm. Acum nu ar trebui să ne mai gândim la ce a fost, ci să ne îndreptăm toate energiile pentru a ne îmbunătăți jocul ca să avem prestații bune în viitor“, a subliniat tehnicianul Universității.
„Ce a fost a trecut. Vom lua lucrurile bune din partida cu FCSB, le-am analizat și pe cele greșite și ne gândim ca la următoarea partidă să îmbunătățim jocul și să aducem din nou zâmbetul pe buzele suporterilor noștri. Și pentru mine a fost un șoc acea înfrângere, dar trebuie să privim înainte și să gândim pozitiv“, a afirmat, la rândul său, Andrei Burlacu.

Nu are preferințe pentru tragerea la sorți din Cupă

Astăzi, la ora 11.00, în Sala „Nicolae Dobrin“ de la Casa Fotbalului, va avea loc tragerea la sorți a meciurilor din faza optimilor de finală a Cupei României. Întrebat cu cine ar prefera să joace Universitatea Craiova în competiția KO, Devis Mangia și-a menținut discursul făcut atât la stabilirea adversarei din Liga Europa, cât și din faza 16-imilor, punctând că nu are preferințe.
„Așa cum am gândit și în momentul tragerii la sorți din Liga Europa, așa o fac și acum. Ce ne va da soarta vom suporta și vom căuta să facem jocul nostru. Pentru tragerea la sorți de mâine (astăzi – n.r.), indiferent ce echipă vom primi, noi vom căuta să ne continuăm parcursul, să fie cât mai lung în Cupa României“, a declarat Mangia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS